تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۰۰
کد مطلب : 80209
فرماندار قرچک با تاکید بر اینکه فرونشست زمین در منطقه جنوب شرق استان تهران از موضوعات حساسی است که باید در اسرع وقت بررسی شود، گفت: جنوب تهران به ‌شدت با پدیده فرونشست روبه‌روست. ‌درواقع در این شهر سالی ۳۵ سانتی‌متر فرونشست داریم. با توجه به فرونشست های زمین در دشت ورامین و به خصوص شهرستان قرچک، باید اعلام کنیم که فرونشست در این شهرستان چند برابر شده است.
۳۰۰ دشت کشور تحت تاثیر فرونشست قرار دارند/ فرونشست زمین در جنوب شرق استان تهران چند برابر شد
به گزارش زیست آنلاین، علیرضا شهیدی‌، رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشورشامگاه دیروز در مراسم افتتاحیه نخستین پارک موزه علوم زمین کشور در مشهد، اظهار کرد: این پارک موزه با تلاش ۱۰ ساله افتتاح شده و همواره برای ساخت آن معضلات ‌و مشکلاتی وجود داشت.

وی گفت: خوشبختانه با توجه با هدف والایی که دست‌اندرکاران ساخت این پروژه داشتند با وجود تمامی سختی‌ها توانستند بحث‌های مالی و اجرایی را به پایان برسانند. این پارک‌ موزه در خاورمیانه بی‌نظیر است و گنجینه بسیار گران‌بهایی برای زمین‎شناسان محسوب می‌شود. در واقع چنین پارک‌موزه‌هایی می‌توانند اندکی از ویژگی‌های زمین‌شناسی ایران را به‌نمایش بگذارند.

وی افزود: سازمان زمین‌شناسی دارای دو معاونت گوناگون است که یکی از آن‌ها معاونت زمین‌شناسی بوده و دارای ۱۱۰ پروژه اکتشافی در حوزه‌های گوناگون مخاطرات، زمین‌شناسی زیست‌محیطی و... است. وظیفه سازمان از ابتدای کار، تولید اطلاعات پایه در قالب زمین‌شناسی بوده است. خوشبختانه در حال حاضر نقشه‌های زمین‌شناسی با پوشش ۵۰ هزار به پایان رسیده و حدود ۱۰سال است که جزو معدود کشورهای جهان قرار گرفته‌ایم که تهیه نقشه با مقیاس ۲۵ هزار را آغاز کرده‌ایم. این نقشه‌ها در ۶ لایه تهیه می‌شوند که شامل زمین‌شناسی اقتصادی، زیست‌محیطی، مخاطرات، آب‌زمین‌شناسی و زمین‌شناسی مهندسی می‌شود.

شهیدی تشریح کرد: سازمان زمین‌شناسی دو وظیفه حاکمیتی بسیار مهم دارد؛ یکی بحث تولید ثروت از طریق اکتشاف موادمعدنی و دیگری بحث صیانت از ثروت کشور که به‌واسطه مخاطرات زمین‌شناسی از کشور محافظت می‌کنیم. حدود ۵ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور مربوط به حوزه اکتشافات مواد معدنی است. اگر از این میزان صیانت کنیم و مخاطرات زمین‌شناختی کشور را به‌دقت رصد کنیم، می‌توان از هزینه‌ای که بابت این مخاطرات به کشور تحمیل می‌شود جلوگیری کرد.

ایران؛ سومین کشور دنیا به لحاظ مخاطرات طبیعی

ایران؛ سومین کشور دنیا به لحاظ مخاطرات طبیعیوی در رابطه با مخاطرات ایران توضیح داد: زمانی که ایران را مورد بررسی قرار می‌دهیم، متوجه می‌شویم از میان ۴۳ مخاطره که در دنیا ثبت شده، ۳۴ مخاطره آن در ایران ثبت شده است و کشور ما به لحاظ مخاطرات سومین کشور دنیا است، بنابراین وظیفه شناخت و پایش این اطلاعات را برعهده داریم. مخاطرات به دو دسته انسان‌ساز و طبیعی تقسیم می‌شوند و در هر دوی این مخاطرات متاسفانه خسارت‌های بسیار زیادی به کشور وارد می‌شود. در این راستا نقشه‌های مخاطرات همچون نقشه زمین‌لرزه ایران تهیه شده و هر سال به‌روز می‌شود. 

وی اظهار کرد: سازمان در حوزه بحران آب نیز فعالیت‌هایی را انجام می‌دهد. در استان خراسان‌رضوی، بحث اکتشاف آب پارس در کوه‌های هزارمسجد به پایان رسیده و امیدواریم بتوانیم میزانی از کمبود آب خراسان به‌ویژه شهر مشهد را جبران کنیم. از سویی دیگر به دنبال افزایش مصرف آب، بحث فرونشست‌ها اتفاق می‌افتد در واقع در بخش‌هایی که رُس وجود داشته و آب مصرف ‌شده باعث فرونشست و از بین رفتن حوزه‌های آبخوان می‌شود. 

۳۰۰ دشت کشور تحت تاثیر فرونشست 

۳۰۰ دشت کشور تحت تاثیر فرونشست شهیدی با بیان اینکه « متاسفانه حدود ۳۰۰ دشت کشور، تحت تاثیر فرونشست قرار دارند» گفت: فرونشست کشور از عددهای گوناگونی تشکیل شده است. در اتحادیه اروپا، چهار میلی‌متر فرونشست را مخاطره و بحران به‌حساب می‌آورند، در حالی که در برخی از دشت‌های ایران این فرونشست تا ۳۵ سانتی‌متر می‌رسد. باید توجه داشت فرونشست‌ها بحثی بسیار جدی است و از آن به‌عنوان زلزله خاموش یاد می‌شود. برای نمونه جنوب شهر تهران به‌شدت با این پدیده روبه‌روست و این شهر سالی ۳۵ سانتی‌متر فرونشست دارد.

۳۵ هزار کیلومتر مربع،‌ وسعت مناطقی است که عامل گردوغبار در کشور هستندرئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور ادامه داد: پدیده دیگری که کشور را تحت تأثیر خود قرار می‌دهد، پدیده گرد وغبار است. وظیفه ما تعیین منبع گرد و غبار در کشور است. در گذشته گفته می‌شد که گردوغبارها منشأ خارجی دارد، اما با پایش کشور به این نتیجه رسیدیم که مناطقی با وسعت ۳۵ هزار کیلومتر مربع وجود دارد که می‌توانند منشأ گردوغبار در کشور باشند. ما در سال جاری در خوزستان کار کردیم و از سال آینده  در سیستان و بلوچستان فعالیت خواهیم کرد.

شهیدی تشریح کرد: معاونت اکتشاف، معاونت دیگر سازمان زمین‌شناسی است. این معاونت دارای ۶۵ پروژه است که در بحث‌های گوناگون فعالیت می‌کند. در سال جاری قرارداد حفاری ۱۷ هزار متری اکتشاف داریم که در بخش‌های گوناگون کشور در حال انجام است. همچنین حدود ۲۵۰۰ کیلومتر آزادسازی پهنه‌های اکتشافی را در سال جاری داشتیم. 

عمق اکتشاف در ایران، نیم‌متر است

عمق اکتشاف در ایران، نیم‌متر استوی با اشاره به تنوع و پیشرفت کشورها در حوزه اکتشافات خاطرنشان کرد: اکتشاف در کشورهای پیشرفته از سطح به عمق حرکت کرده و برای نمونه عمق اکتشاف در آمریکا ۳۸۱ متر است، اما در ایران نیم متر است، بنابراین برای اینکه بتوانیم این فاصله را کاهش دهیم از روش ژئوفیزیک هوایی استفاده کردیم. ۲۰ سال است که حدود ۵۵۰ هزار کیلومتر اکتشاف سطحی داشته‌ایم، همچنین۰۰ ۶ تارگت معدنی ژئوفیزیک را اکتشاف کرده‌ایم. 

شهیدی افزود: در سال جاری ۱۶ هزار کیلومتر پروژه ژئوفیزیک هوایی داشتیم. از سویی دیگر حدود ۳۲ پروانه اکتشاف به ارزش ۶۲ میلیارد دلار ارائه دادیم، بنابراین توانستیم در بحث تولید ثروت به کشور کمک کنیم. به زودی پایگاه وب. جی. آی. اس در سازمان افتتاح می‌شود و تلاش داریم تمام دیتاهای خود را به‌صورت رایگان در اختیار افراد قرار دهیم.

وی ادامه داد: سازمان زمین‌شناسی در سال ۱۳۳۸ با کمک سازمان ملل ایجاد شد و تا سال ۱۳۵۶ یک سری تغییران اساسی در این سازمان به‌وجود آمد. قرار بر این بود تا پیش از انقلاب، سازمان زمین‌شناسی تبدیل به سازمان تحقیقات زمین‌شناسی شود، اما پس از انقلاب این پروژه متوقف شد. از سال ۱۳۶۰ این سازمان شروع به تأسیس مراکز منطقه‌ای خود کرد. در سال ۱۳۷۳ پژوهشکده علوم زمین تأسیس شد، برای اینکه بازوی پژوهشی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدن کشور شود. از سال ۱۳۷۷ این سازمان در کنار فعالیت‌های زمین‌شناسی به‌صورت ویژه وارد بحث اکتشاف مواد معدنی شد.

وی با بیان اینکه «سازمان زمین‌شناسی، سازمانی کاملا تحقیقاتی است و دارای ۱۰۰۰ نیرو است » گفت: درحال حاضر، ۵۰۹ پروژه در دستور کار سازمان قرار دارد. در استان خراسان‌رضوی با توجه به اینکه مرکز مشهد، جزو مراکز پیشرو کشور است بین ۱۶ تا ۳۵ پروژه دارد که درصد پیشرفت گوناگونی دارند.

علاوه بر آن، بهمن خطیبی، فرماندار قرچک نیز در جلسه شورای اداری این شهرستان که با حضور استاندار تهران برگزار شد، افزود: آب، هوا و خاک منطقه بسیار آلوده است و مردم این شهرستان از این وضعیت بسیار ناراحت هستند.

وی ادامه داد: ۲۰ درصد از آب شهرستان قرچک از سد ماملو تامین می‌شود که با وجود جمعیت فراوانی که در این شهرستان وجود دارد، جوابگوی مردم این خطه نیست و مقامات استانی باید فکری برای مردم قرچک انجام بدهند.

توضیحاتی درباره حواشی اخیر ندامگاه شهرستان ری وی اشاره به حواشی اخیر ندامگاه شهرستان ری گفت: ندامتگاه شهرری متعلق به شهرستان ری است اما به خاطر اینکه در زمان قدیم آن را به نام زندان قرچک می شناختند، تقاضامندیم که با دستور استاندار برای این موضوع مهم چاره‌ای اندیشیده بشود تا مشکلات و حواشی این زندان برای این ۲ شهرستان کمتر بشود.

خطیبی بیان کرد: شهرستان قرچک به عنوان چهارمین شهرستان پرجمعیت استان شناخته می شود و به علت تراکم جمعیت و زیرساخت‌های نامناسبی که در این شهرستان وجود دارد، شهروندان این منطقه با مشکلاتی مواجه شده‌اند.

فرماندار قرچک گفت: دستگاه های اجرایی شهرستان علاوه بر اینکه خدمات خوبی به مردم ارائه می دهند اما به علت جمعیت فراوانی که در این شهرستان وجود دارد، گاهی اوقات نمی توانند کار مردم را برطرف کنند و با مشکلات فراوانی در شهرستان و روستاهای این شهرستان روبرو می شوند.

وی با اشاره به اینکه در این شهرستان بیمارستانی وجود نداشت و مردم با مشکلات درمانی شدیدی همراه بودند ادامه داد: بیمارستان در سال گذشته با حضور وزیر بهداشت افتتاح شد اما در حال حاضر نیز مشکلات و محدودیت هایی در ارائه خدمات در این بیمارستان وجود دارد که باید برطرف بشود؛ مردم در شهرستانی که از لحاظ بهداشتی و درمانی خوبی برخوردار نباشند، نمی‌توانند به خوبی زندگی کنند و با مشکلات فراوانی مواجه می شوند.

بیشتر بخوانید: فرونشست تهدیدی برای نواحی خشک و نیمه خشکمعاون سیاسی انتظامی فرمانداری قرچک

شهرستانی ۴۰۰ هزار نفری با ۶۴ تخت بیمارستان!خطیبی با انتقاد از این که شهرستانی با جمعیت فراوان، تنها ۷ مرکز درمانی با یک بیمارستان دارد، گفت: معلوم است که این شهرستانها در بحث درمانی با مشکلات زیادی مواجه هستند؛ برای شهرستانی با جمعیت ۴۰۰ هزار نفر ، ۶۴ تخت بیمارستانی کافی نیست.

وی یادآور شد: ۷ هزار اتباع بیگانه در شهرستان قرچک وجود دارد و با حضور چند برابری اتباع مواجه هستیم که از مقامات استانی درخواست داریم ، درباره اتباع این شهرستان یک تصمیم جدی و حیاتی بگیرند. مردم بارها گلایمند این موضوع بوده‌اند چرا که در این شهرستان جوانان بسیاری از بیکاری فراوان رنج می برند.

فرماندار قرچک گفت: با وجود شهرستان قرچک به پایتخت نزدیک است و هزاران جوان در این شهرستان بیکار هستند، تنها یک شهرک صنعتی در این شهرستان وجود دارد و نیازمند دستور مقامات استانی هستیم تا مشکلاتی از جمله آب ، برق ، گاز در این شهرک راه اندازی و رفع موانع تولید در این منطقه برطرف بشود.

به گزارش ایسنا، شهرستان قرچک یکی از شهرستان‌های استان تهران است. این شهرستان در آذر ماه ۱۳۹۱ به مرکزیت شهر قرچک و از ترکیب بخش مرکزی شامل دهستان‌های ولی‌آباد و قشلاقی جیتو در تابعیت استان تهران ایجاد شد. شهرستان قرچک با انتزاع از شهرستان ورامین ایجاد شده‌ است.

بیشتر بخوانید: گزارش «نیچر» از فرونشست شدید تهرانمعاون سیاسی انتظامی فرمانداری قرچک

پیش از این نیز، معاون فرماندار قرچک در تابستان سال گذشته گفته بود:

فرونشست زمین و فقدان سیستم جمع آوری فاضلاب قرچک را تهدید می کندعلیرضا جعفری، معاون سیاسی انتظامی فرمانداری قرچک مرداد ماه (۹۷) در جلسه شورای فرعی پدافند غیرعامل شهرستان قرچک، ضمن بیان انتظارات و کارکردهای شورا که شامل برآورد تهدیدات، شناسایی نقاط آسیب پذیر شهرستان در همه حوزه ها، تعیین و شناسایی مراکز و تأسیسات مهم حیات، فراهم آوری زمینه جهت کاستن خسارات، حفاظت از مجموعه های  اجتمای و انسانی، افزایش تاب آوری مردم در مقابل حوادث و خطرات به بیان مأموریت ها و وظایف شورای فرعی پدافند غیرعامل شهرستان و کمیته های تخصصی آن پرداخت.

وی به موضوع  اقدامات پدافندی اعمالی پیش دستانه جهت افزایش ایمنی و پایداری در مقابل تهدیدات با بهره گیری از ظرفیت ها و پتانسیل های انسانی و مادی اشاره کرد و افزود: امیدواریم ترکیب شورای فرعی پدافند غیرعامل شهرستان قرچک در پیشبرد اقدامات پدافندی به موفقیت دست یابد.

جعفری در پایان با اشاره به برخی تهدیدات شهرستان قرچک مانند فرونشست زمین،  نداشتن سیستم جمع آوری فاضلاب ، قنوات و فعالیت پاره ای  صنایع مانند آچرپزی و سفال سازی که خاکبرداری ناشی از فعالیت آنها منجر به ایجاد چاله های عمیق و گسترده شده و نزدیکی مجموعه های مسکونی با این چاله هها زمینه بروز خط و رانش زمین را بوجود می آورد.

گفتنی است، جلسه شورای فرعی پدافند غیرعامل شهرستان قرچک به ریاست مسعود مرسلپور فرماندار و با حضورعلیرضا جعفری معاون سیاسی انتظامی فرمانداری،  محمد حسین سمیع پور نماینده اداره کل پدافند غیرعامل استانداری تهران و دیگر اعضا در محل فرمانداری برگزار شد.

در پایان مراسم احکام اعضا و روسای کارگروه های شورای فرعی پدافند غیرعامل شهرستان قرچک اهدا شد.

https://zistonline.com/vdci3rav.t1auu2bcct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما