با نزدیک شدن زمستان، روزانه به شمار انواع پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی و غیر آبزی که به منطقه فریدونکنار مهاجرت میکنند، افزوده میشود. فریدونکنار به دلیل قرار گرفتن در مسیر مهاجرت سالیانه پرندگان مهاجرغرب آسیا و بخشهایی از شمال اروپا، نقطهای استراتژیک محسوب میشود. اما چند درصد از پرندگانی که به این نقطه مهاجرت میکنند، شانس بازگشت دارند؟ سرنوشت چند درصد از آنها، پخته شدن در دیگ رستورانها و تابههای خانهها و منقل کباب مسافران است؟
به گزارش زیست آنلاین از سبز پرس به قلم محمدعلی الله قلی، کارشناس حیات وحش از فریدونکنار هر روز صبح در حالی که همه مشغول صرف صبحانه و شروع روز هستند، اینجا در بازار پرندگان شهر فریدونکنار، صدها پرنده وحشی حلال گوشت و حرام گوشت، عمدتا حمایت شده، مرده و زنده، به سادگی هرچه تمام به صورت کاملاً علنی خرید و فروش میشوند.
گاه بنا به درخواست مشتریها، پرندههای مهاجر زنده موجود در بازار در کنار خیابان ذبح شده و پرکنده تحویل داده میشوند. گاه پرندههای از قبل ذبح شدهاند و به فروش میرسند؛ و گاه مشتری ترجیح میدهد پرنده را به صورت زنده خریداری کند.
مشاهدات ما از این بازار این نکته را روشن کرد که تنها در چهار روز (از تاریخ ١٤ تا ١٧ آبان ماه) دست کم دو هزار غاز خاکستری مهاجر در این بازار خرید و فروش شدهاند. درصد بالائی از این پرندگان صید شده به سفارش رستورانها (چه در مازندران و چه رستوران های شناخته شدهای در تهران) هر روز صبح به این بازار آورده میشوند و معامله میشوند.
در روزهای گذشته، قیمت هر غاز به دلیل فراوانی از ٧٠ هزار تومان در هفتههای گذشته به شکل بیسابقهای به ٣٠ هزار تومان تنزل پیدا کرده است.
این نسل کشی حیات وحش (که میتوان بر آن نام غارت سرمایه ملی طبیعت کشور را نهاد) اینجا در فریدونکنار و سرخرود مازندران به بهانههای مختلف در حالی صورت میگیرد که ظاهراً خواندن روزنامه و انجام جلسات و سمینارهای روزانه در سازمان حفاظت محیط زیست از الویت بیشتری برخوردار است.
سود اصلی حاصل از این کشتار و خرید و فروش هر روزه، صرفا عاید عده محدودی از مردم محلی و البته رستورانهای حامی این بازار میشود؛ اما تبعات جبرانناپذیر آن گریبانگیر طبیعت روبه اضمحلال را خواهد گرفت و سرنوشت اقتصاد وابسته به اکوتوریسم شمال ایران را در آیندهای نه چندان دور دستخوش تغییرات ناخوشایند خواهد کرد.