رییس انستیتوی علوم و فناوری های محیط زیست اکو, برگزاری نشست اسلام آباد را برای حفاظت و بهره برداری پایدار و عادلانه از منابع بیولوژیکی و ژنتیکی در سطح ملی و منطقه ای با اهمیت توصیف کرد.
اتحاد منطقه ای برای بهره برداری پایدار و عادلانه از منابع ژنتیکی
30 آبان 1392 ساعت 5:26
رییس انستیتوی علوم و فناوری های محیط زیست اکو, برگزاری نشست اسلام آباد را برای حفاظت و بهره برداری پایدار و عادلانه از منابع بیولوژیکی و ژنتیکی در سطح ملی و منطقه ای با اهمیت توصیف کرد.
به گزارش زیست آنلاین به نقل از ایرنا رییس انستیتوی علوم و فناوری های محیط زیست اکو گفت: تضمین حفاظت و بهره برداری از منابع بیولوژیکی و ژنتیکی در گرو انتقال فناوری و ظرفیت سازی در سطوح ملی و منطقه ای است که باید جدی گرفته شود.
دکتر اصغر محمدی فاضل اظهارداشت: نشست کارشناسان سازمان همکاری های اقتصادی (اکو) در خصوص "تنوع زیستی و تغییر اقلیم" با مشارکت انستیتو علوم و فناوری های محیط زیست اکو (ECO-IEST)، بنیاد علوم اکو (ECO-SF)و دبیرخانه سازمان همکاری های اقتصادی اکو طی روزهای ۲۹ و ۳۰ نوامبر (هشتم و نهم آذرماه) در اسلام آباد پاکستان برگزار شد که بهره برداری عادلانه منایع و تبادل فناوری یکی از اهداف مهم این نشست بود. محمدی فاضل افزود: بررسی وضعیت و چشم اندازهای کنونی تنوع زیستی و تغییر اقلیم در کشورهای عضو اکو، مروری بر فعالیت های انستیتو علوم و فناوری محیط زیست اکو، گفت و گو در مورد موضوعات مرتبط با تنوع زیستی و تغییر اقلیم ، قوانین ملی گزارش دهی به کنوانسیون های ریو و کاهش تغییرات اقلیمی و سازگار سازی ساز و کارهای نظارتی در سطوح ملی، منطقه ای و محلی از دیگر موضوعات مورد بحث در این نشست بود. وی همچنین بررسی چارچوب برنامه همکاری زیست محیطی و گرمایش جهانی برای کشورهای عضو اکو و بحث در مورد مکانیزم های هماهنگی منطقه ای شامل برنامه اقدام و بودجه بندی فاز مقدماتی پروژه با همکاری موسسات مرتبط و همکاری های بین المللی در اجرای این پروژه را از مباحث مطرح شده در این نشست عنوان کرد. بر اساس مصوبه شورای برنامه ریزی سازمان همکاری های اقتصادی، مسوولیت برگزاری این نشست بر عهده انستیتو علوم و فناوری محیط زیست اکو است و میزبانی آن توسط دولت پاکستان پذیرفته شده است. انستیتو علوم و فناوری محیط زیست سازمان همکاری های اقتصادی اکو با هدف ارایه آموزش های حرفه ای، تبادل اطلاعات و فناوری، ایجاد شبکه های حرفه ای و توسعه همکاری های علمی در حوزه محیط زیست برگزاری دوره های آموزشی، نشست ها، ایجاد شبکه های حرفه ای، تبادل دانش و تجربیات و اجرای برنامه های تحقیقاتی و پروژه های علمی مختلف را در سطح منطقه ای بر عهده دارد. سازمان همکاری اقتصادی (اکو) یک سازمان اقتصادی منطقه ای است که توسط سه کشور ایران، پاکستان و ترکیه در سال ۱۳۴۱ (۱۹۶۲ میلادی) با نام سازمان همکاری عمران منطقه ای آغاز به کار کرد و از سال ۱۳۶۴ با نام اکو به کار خود ادامه داد. از سال ۱۳۷۲ با پیوستن کشورهای افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان این سازمان اکنون ۱۰ عضو دارد. طبق اساسنامه این سازمان، اکو برای بهبود شرایط توسعه پایدار کشورهای عضو تلاش می کند. از دیگر اهداف اکو، تهیه برنامه مشترک برای توسعه منابع انسانی در این ۱۰ کشور است. این سازمان همچنین برای تسریع برنامه توسعه حمل و نقل، ارتباطات، انرژی و محیط زیست فعالیت می کند. زبان رسمی اکو ، انگلیسی است و مقر اصلی آن شهر تهران است.
کد مطلب: 12137