یاسوتو تاکه اوچیˈ گفت: کشور ژاپن دارای تلاشهای فراوان در بهره برداری از منابع آب و احیای تالابها بوده و آماده همکاری با ایران در خصوص دریاچه ارومیه است.
ژاپن آماده همکاری در زمینه احیای تالابهای ایران است
30 آبان 1392 ساعت 10:46
یاسوتو تاکه اوچیˈ گفت: کشور ژاپن دارای تلاشهای فراوان در بهره برداری از منابع آب و احیای تالابها بوده و آماده همکاری با ایران در خصوص دریاچه ارومیه است.
به گزارش زیست آنلاین به نقل از خبرگزاری برنا از ارومیه، نماینده مقیم ˈ موسسه جایکاˈ و رییس دفتر آژانس همکاری های بین المللی ژاپن در ایران در گردهمایی مدیریت مشارکتی آب در حوضه دریاچه ارومیه که در محل سالن آمفی تئاتر اداره کل جهاد کشاورزی استان برگزار شد، گفت: دولت ایران در زمینه احیای دریاچه ارومیه تلاش های خوبی داشته است و ژاپن آماده همکاری های مشترک در این زمینه است.
ˈیاسوتو تاکه اوچیˈ با اشاره به تلاشهای قابل توجه دولت برای احیای دریاچه ارومیه نیز افزود: مسائل محیط زیست و حل آنها یکی از مهمترین اهداف و علاقه مندی های مشترک است. وی اضافه کرد : با توجه به دیدارهای اخیر مسوولان دو کشور ایران و ژاپن و گفت و گوهای انجام شده ، امیدواریم سطح همکاری های فیمابین در زمینه های مختلف از جمله مسائل و مطالعات آب ارتقاء یافته و نتایج مطلوبی را به همراه داشته باشد.
تاکه اوچی اظهار کرد: گردهمایی مدیریت مشارکتی آب از مباحث مهمی است که در صدد هستیم تا با ارائه تجربیات خود به مردم و معرفی برخی الگوها و طرح ها بتوانیم کشاورزان را در بهره برداری بهینه از منابع اب یاری کنیم. وی گفت : این نوع گردهمایی ها ، گام های اولیه برای توسعه همکاری های فی مابین می باشد که طی آن کارشناسان دو طرف تجربیات و الگوهای نوین مصرف بهینه آب در حوزه های مختلف را مبادله می کنند. وی اظهار کرد: این نتیجه با تمام دشواری های موجود و کاستی ها با همکاری و مشارکت کشاورزان حاصل شده و برای موفقیت در اجرای طرح های آینده نیز نیاز به مشارکت و همکاری مردم و کشاورزان داریم.
تاکه اوچی اظهار کرد: موسسه جایکای ژاپن از آغاز تاسیس پایگاه خود در ایران از سال ۵۱ تا کنون سه هزار کارشناس ایرانی را آموزش داده و ۹۰۰ کارشناس ژاپنی نیز به این کشور اعزام کرده است. مدیر آب و خاک وزرات جهاد کشاورزی نیز در این همایش طی سخنانی گفت: سطح زیر کشت محصولات کشاورزی در حوضه دریاچه ارومیه در ۳۲ سال گذشته سه برابر شده است.
محمد پرستار با اشاره به اینکه مصارف آب نیز در بخش های صنعتی و شرب در ۳۰ سال گذشته در این حوزه دو برابر شده است اظهار داشت: با افزایش اراضی زیر کشت در حوضه دریاچه ارومیه مصرف آب تبدیل به یکی از مسائل مطرح در این حوزه شده که کشاورزی را هدف قرار داده است. وی افزود: وضعیت دریاچه ارومیه در صد سال گذشته دارای نوسانات مهمی بوده که در سال های اخیر با بروز بحران خشکسالی و کمبود آب، این حوضه نیازمند توجه ویژه شده است. وی گفت: حجم آب این دریاچه در شرایط نرمال باید حداقل ۲۱ میلیارد متر مکعب باشد که در سال های اخیر بیش از ۵۰ درصد کاهش یافته است.
پرستار اضافه کرد : ساماندهی چاه های غیر مجاز در این حوضه از مصوبات و طرح هایی است که نیازمند تسریع در اجرای آن هستیم زیرا براساس آمارهای موجود بیش از ۳۰ هزار چاه غیر مجاز با میزان برداشت ۵۰۰ میلیون متر مکعب آب در این حوضه وجود دارد.
وی گفت : هم اکنون افزون بر ۸۷ درصد از آب تولیدی حوزه دریاچه ارومیه در کشاورزی مصرف می شود که بر همین اساس کارگروه دریاچه ارومیه میزان حق ابه دریاچه و سهم آب سه استان در حوضه دریاچه را مشخص کرده که سه میلیارد و ۱۰۰ میلیون متر مکعب حق آبه دریاچه است که سه استان موظفند این میزان آب را به دریاچه رهاسازی کنند. همچنین مدیرکل جهاد کشاورزی استان نیز در این همایش اقدام به ارائه گزارشی در خصوص منابع آبی و وضعیت کشاورزی استان نمود.
لازم به ذکر است، در این همایش مسوولین و مدیران جهاد کشاورزی، محیط زیست و آب منطقه ای سه استان آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و کردستان و نیز مسوولین وزارت جهاد کشاورزی حضور داشتند.
کد مطلب: 12707