به گزارش زیست آنلاین معاون سازمان حفاظت محیط زیست از آغاز فرآیند تهیه برنامه مدیریت جامع حوضه آبخیز تالابهای بینالمللی هامون خبر داد و گفت: میزان آب ورودی از رودخانه هیرمند از افغانستان کاهش یافته و شرایط احیای آن دشوار شده است.
به گزارش ایلنا، "احمدعلی کیخا"، معاون محیط طبیعی سازمان محیط زیست در جریان بازدید از تالابهای بینالمللی هامون، با بیان اینکه در حال حاضر آبی در پهنههای تالابی وجود ندارد، گفت: علاوه بر اینکه میزان آب ورودی از رودخانه هیرمند از افغانستان کاهش یافته و آب ورودی چرخه مناسبی هم در طول سال ندارد، برخی نابسامانیها هم باعث تشدید عامل کم آبی و خشکیدگی هامونها شده است.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: توالی اکولوژیکی در بستر تالاب در حال روی دادن است و گونههای درختچهای نظیر گز جایگزین گونههای بن در آب مثل نی میشوند.
وی ادامه داد: به دلیل خشکیدگی، بستر منشاء ایجاد گرد و خاک شده و در زمان وزش بادهای موسوم به ۱۲۰ روزه، گرد و خاک عظیمی از بستر تالاب بلند شده و شهر زابل و سایر شهرهای اطراف را در بر میگیرد. به دلیل خالی شدن بستر دخالتهای انسانی در آن تشدید یافته و شرایط احیاء آن را دشوار میکند.
بنابر این گزارش، اولویتهای کاری تعیین شده در این جلسه تشکیل کارگروه تدوین برنامه مدیریت جامع تالابهای هامون با همکاری طرح حفاظت از تالابهای ایران، تأمین حق آبه تالاب از چاه نیمهها به میزان ۶۰ میلیون متر مکعب و افزایش مقدار آن در آینده، تکمیل هر چه سریعتر پروژه مرتبط با احیاء بخشهایی از تالاب در اطراف کوه خواجه، تعیین اقدامات اولویت دار احیایی برای جذب صحیح منابع اعتباری آتی و تکمیل و گردآوری مطالعات پایه تالابها و به روزسانی آنها بودند.