مدیر پروژه حفاظت از جنگلهای زاگرسی با بیان اینکه بیش از یک میلیون هکتار از جنگلهای زاگرسی آلوده به آفت زغالی بلوط هستند، گفت: این مناطق دیگر قابل احیاء نبوده و باید ۱۸ میلیون اصله درخت بلوط قطع شود.
۱۸ میلیون اصله درخت بلوط باید قطع شود
22 دی 1392 ساعت 5:09
مدیر پروژه حفاظت از جنگلهای زاگرسی با بیان اینکه بیش از یک میلیون هکتار از جنگلهای زاگرسی آلوده به آفت زغالی بلوط هستند، گفت: این مناطق دیگر قابل احیاء نبوده و باید ۱۸ میلیون اصله درخت بلوط قطع شود.
قطع درختان آلوده را تنها راه کنترل بیماری زغالی بلوط دانست و افزود: بر اساس دیدگاه کارشناسان بینالمللی و نظر قطعی رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور که در کمیسیون امور زیربنایی دولت مطرح شد، قطع درختان آلوده تنها کاری است که میتوانیم برای کنترل روند نابودی جنگلهای زاگرسی انجام دهیم.
وی ادامه داد: بحثهای احیایی جنگلها باید پس از پروژههای بهداشتی پیگیری و پیش از آن باید بسترهای لازم فراهم شود.
مدیر پروژه حفاظت از جنگلهای زاگرسی در خصوص احیای مناطق از دست رفته، اظهار کرد: کاشت گونهها باید از طریق بذر انجام گیرد. اما به دلیل این که جنگلهای ایران به جز بخشهایی کوچک، از طریق شاخهزادی تکثیر میشوند، نمیتوانیم این کار را به خوبی انجام دهیم.
ابوالقاسمی تصریح کرد: به دلیل وجود دام، حتی اگر دانه بلوطی جوانه بزند، بلافاصله خورده شده و نمیتواند رشد کند. از سویی به دلیل بیماری زغالی بلوط، برگی در درختان باقی نمانده که هوموس ایجاد کرده و دانههای بلوط در زیر آنها رشد کند.
به گفته وی طی سه سال، یک میلیون و ۱۳۲ هزار هکتار از شش میلیون هکتار مساحت جنگلهای زاگرسی به کلی نابود شده و اگر این روند ادامه پیدا کند، بزودی زود شاهد بیابان زاگرسی به جای جنگلهای زاگرسی خواهیم بود.
مدیر پروژه حفاظت از جنگلهای زاگرسی در خصوص مشارکت مردم و تغییر رویه نابوی جنگلها به دلیل اقدامات کشاورزی، دامپروری و قطع درختان برای تهیه هیزم، اظهار کرد: خوشبختانه مردم نیز به عواقب نابودی جنگلها آگاه شده و داوطلبانه در مناطقی برای کاشت بذر بلوط اقدام کردهاند و در سطح پروژه حفاظت از جنگلهای زاگرس نیز کلاسهای آموزشی برای آگاهی مردم برگزار میشود تا ذهن بچهها را از کودکی به این موضوع معطوف کنیم.
ابوالقاسمی ادامه داد: به عنوان مثال در یکی از پایلوتها، زمانی که از بچهها خواسته شد یک نقاشی بکشند، تمام بچهها بدون استثناء یک فرد بومی تبر به دستی را در حال قطع درخت بلوط کشیده بودند که نشان میدهد بچهها چقدر نسبت به این موضوع حساس هستند.
وی با اشاره به دیر رشد بودن درختان بلوط، اظهار کرد: هر درخت بلوط در عرض یک سال تنها شش سانتیمتر بلند میشود و برای آنکه یک درخت بلوط خوب داشته باشیم، ۲۰۰ تا ۳۰۰ سال زمان لازم است، اما به دلیل ضعیف شدن درختان بر اثر حمله قارچ زغالی بلوط، سوسکهای چوبخوار به آنها حمله کرده و طی مدت زمان کوتاهی درخت را به کلی نابود میکند.
کد مطلب: 15180