رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: توسعه دیمکاری گیاهان دارویی تحولی در تولیدات بخش کشاوررزی استان محسوب میشود.
کشت گیاهان دارویی، پتانسیلی برای بهبود شرایط اقتصادی لرستان
1 بهمن 1392 ساعت 10:54
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: توسعه دیمکاری گیاهان دارویی تحولی در تولیدات بخش کشاوررزی استان محسوب میشود.
منطقه لرستان، بیان کرد: در حال حاضر با توجه به وسعت زیاد دیمزارهای کمبازده در استان و تولید کم و ناهماهنگ با شرایط طبیعی برای غلات و حبوبات دیم و ارزش افزوده و تأثیرات مثبت کشت گیاهان دارویی بر حفط منابع پایه خاک و آب، لزوم انتخاب و کشت گیاهان مناسب و سازگار با شرایط اقلیمی استان را آشکار میکند.
وی اضافه کرد: برای این منظور انتخاب و توسعه کشت گیاهان دارویی چند ساله سازگار با شرایط دیم هر منطقه میتواند بهترین گزینه برای جایگزینی الگوی کشت فعلی باشد. استقرار گیاهان دارویی چند ساله، ضمن ایجاد پوشش گیاهی، میتواند از فرسایش خاک نیز جلوگیری کند.
مهندس قربانی ادامه داد: توسعه و ترویج زراعت دیم گیاهان دارویی در عرصههای شیبدار و اراضی دیم میتواند در سطح وسیعی در استان گسترش یابد.
رییس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان افزود: توسعه زراعت گیاهان دارویی در استان میتواند تحولی در حفظ و احیای اکوسیستمهای زراعی دیم ایجاد کند. از این رهگذر، علاوه بر اثرات مثبت زیست محیطی و حفظ خاک و آب به دلیل ارزش افزوده گیاهان دارویی کشاورزان و بهرهبرداران محلی، میتوانند درآمد خوبی حاصل کرده و علاوه بر آن صنایع فرآوری این گیاهان میتواند در ایجاد اشتغال استان تحول چشمگیری ایجاد کند.
وی تصریح کرد: تولید گیاهان دارویی علاوه بر امکان فروش مستقیم یا تبدیل آنها به داروهای گیاهی همچنین بستهبندی آنها به روشهای ساده و فنی، ارزش افزوده بسیاری ایجاد میکند. ایجاد اشتغال در بخشهای مختلف تولید و فرآوری محصولات گیاهان دارویی به دست آمده، عامل مهمی در تغییر شرایط اقتصادی، اجتماعی زارعین دیمکار و بهرهبرداران مراتع است.
قربانی اظهار کرد: عملکرد پایین و متغیر محصولات زراعی یکی از موضوعات اصلی در دیمکاری بوده که مربوط به بارندگی محدود و غیرقابل پیشبینی مناطق نیمهخشک است، در حالیکه گیاهان دارویی اندمیک استان که تعداد آنها نیز قابل توجه است و سایر گونههای دارویی به راحتی میتوانند در شرایط اقلیمی استان رشد کنند و در شرایط دیم تولید اقتصادی داشته باشند.
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خاطرنشان کرد: توسعه و ترویج زراعت گیاهان دارویی میتواند به عنوان یک پتانسیل در استان مورد اهتمام مسئولین امر قرار گیرد و به لحاظ اقلیمی این پتانسیل در استان یک مزیت نسبی برای تحول در تولیدات بخش کشاوررزی دیم استان محسوب میشود.
کد مطلب: 15849