رییس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران اذعان کرد که در برخی از معادن سنگ آهن پلاسری منطقه سنگان خواف اصول زیست محیطی در هنگام برداشت سنگ آهن رعایت نشده است.
خسارت بهرهبرداری برخی معادن سنگ آهن سنگان به محیط زیست
7 بهمن 1392 ساعت 3:27
رییس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران اذعان کرد که در برخی از معادن سنگ آهن پلاسری منطقه سنگان خواف اصول زیست محیطی در هنگام برداشت سنگ آهن رعایت نشده است.
زیست آنلاین:
مهرداد اکبریان در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا درباره خسارت شدید بهره برداری از معادن سنگ آهن سنگان خواف به محیط زیست منطقه توضیح داد: من خسارات وارده به محیط زیست منطقه را انکار نمی کنم. درهمین زمینه قرار است کارگروهی در انجمن تشکیل شده و در نهایت معادنی که به محیط زیست خسارت وارد کردهاند مجبور میشوند تا با ارائه طرحهایی نسبت به اصلاح و ترمیم زمین منطقه اقدام کنند.
وی افزود: ما نیز بهره برداری غلط از ذخایر سنگ آهن سنگان خواف را قبول نداریم وباید این روش اصلاح شود. هم اکنون تپهها و دپوهایی در منطقه ایجاد شده که باید نسبت به ترمیم آنها اقدام شود. این کار قرار است در کارگروهی با حضور سازمان محیط زیست انجام شود و معادن مربوطه نیز موظف به اصلاح روش بهره برداری خود خواهند بود.
به گفته وی، معادنی در منطقه سنگان خواف بودند که با عجله اقدام به برداشت سنگ آهن کردند که این باعث شده گودالهایی در منطقه ایجاد شود که قرار است پس از بررسیهای انجام شده نقاط ضعف بهره برداریها مشخص شده و نسبت به رفع آنها اقدام شود.
این اظهارات در حالی مطرح میشود که پیشتر معاون امور معدنی و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت و رییس ایمیدرو در اظهارات جداگانهای از وضعیت محیط زیست منطقه سنگان خواف به دلیل برداشتهای غیر اصولی سنگ آهن به شدت انتقاد کرده بودند.
همچنین جعفر سرقینی دو ماه به بهره برداران معادن پلاسری سنگ آهن سنگان خواف مهلت داد تا برنامههای خود را برای اصلاح فعالیتهایشان ارائه کنند در غیر این صورت پروانه بهره برداری آن ها لغو میشود.
رییس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران همچنین از صادرات حدود ۱۲ میلیون تن سنگ آهن در سال توسط بخش خصوصی خبر داد گفت: سهم بخش خصوصی از کل صادرات سنگ آهن کشور بالغ بر ۶۰ درصد میشود.
وی در پاسخ به سوال دیگری خبرنگار ایسنا درباره قیمت سنگ آهن صادراتی ایران اظهار کرد: قیمت سنگ آهن صادراتی ایران براساس عیارهای سنگ آهن متفاوت است اما به طور متوسط می توان قیمت فوب سنگ آهن صادراتی را حدود ۴۶ تا ۴۷ دلار اعلام کرد.
اکبریان با بیان اینکه با وضع عوارض ۱۰ درصدی روی صادرات سنگ آهن درآمدی در حدود ۲۷۰ میلیارد تومان برای دولت حاصل می شود اظهار کرد: متاسفانه قیمتهای صادراتی سنگ آهن در گمرک ایران اعدادی درست نیستند و ما درخواست تصحیح نحوه قیمت گذاری سنگ آهن صادراتی را ارائه کردهایم.
رییس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران همچنین بار دیگر خواستار تجدیدنظر در عوارض ۱۰ درصدی اعمال شده روی صادرات سنگ آهن شد و اعمال این عوارض را باعث توقف طرحهای توسعهای در این بخش توصیف کرد.
کد مطلب: 16438