با روستاهای گردشگری استان گلستان آشنا شوید. استان گلستان یکی از قطبهای گردشگری کشور است که انواع گردشگری نظیر کشاورزی، تاریخی، آبی، کوهستانی، مذهبی و روستایی را میتوان در آن یافت که راهی برای افزایش درآمد و توسعه استان است.
بهشت گردشگری ایران در روستاهای استان گلستان
17 بهمن 1392 ساعت 2:09
با روستاهای گردشگری استان گلستان آشنا شوید. استان گلستان یکی از قطبهای گردشگری کشور است که انواع گردشگری نظیر کشاورزی، تاریخی، آبی، کوهستانی، مذهبی و روستایی را میتوان در آن یافت که راهی برای افزایش درآمد و توسعه استان است.
به گزارش زیست آنلاین به نقل از خبرگزاری فارس از گرگان، گردشگری امروزه حرف اول اقتصاد را میزند و صنعت گردشگری از اقتصادهای بزرگ دنیا از جمله نفت، خودروسازی، نساجی، چاپ و کشاورزی گوی سبقت را ربوده است.
در جای جای این سرزمین میتوان درآمدزایی کرد و با یک برنامهریزی دقیق میتوان صنعت گردشگری را در روستاها متحول کرد.
روستاهای استان گلستان به دلیل داشتن جذابیتهای طبیعی و خدادادی دارای ظرفیت بالایی برای جذب گردشگری است که در صورت فراهم کردن شرایط لازم از سوی مسئولان و متولی امر میتوان در تمام فصول سال از جمله ایام تعطیلات نوروزی، گردشگر و مسافران نوروزی را به این مناطق جذب کرد.
گلستان گنجینه اکوتوریسم ایراناستان گلستان دارای پیشینه قوی تاریخی است برای حفظ آن باید تلاش زیادی صورت گیرد، وجود انبوه جاذبههای اکوتوریسم در استان گلستان (که استان را به گنجینه اکوتوریسم ایران مشهور کرده است) یادمانهایی چون «گنبدقابوس» و «رادکان»، «خرابههای شهر تاریخی جرجان» و «تمیشه» و صدها اثر ارزشمند دیگر در استان گواهی از این مدعاست. به همین منظور، نگهداری و صیانت از این آثار گرانبها که پیشینه تاریخی بیش از ۷۰۰۰ ساله استان را نمایان میکند به ویژه «میراث قومی» گلستان و ایران عزیز از اهمیت خاصی برخوردار است.
آشنایی جامعه با جاذبههای گردشگری روستایی و آنچه از تنوع قومیتها و فرهنگها در گلستان وجود دارد و حضور آنها در میراث و ماندگارهای گرانبهای استان، میتواند جایگاه تازهای از شناخت این منطقه سرسبز باز کند.
بیشتر بخوانید : تفاوت های میان اکوتوریسم و طبیعت گردی در جایگاه گردشگری
این امر در وهله اول منجر به تردد عده زیادی به این استان میشود و هر فرد با ورود خود چرخه این صنعت را به گردش درخواهد آورد که یقینا در توسعه اقتصادی نقش بسزایی دارد.
از طرفی آشنایی افراد متعدد با این جاذبهها، ورود گردشگران و بازدید از نقاطی که از ویژگیهای ممتاز و برجسته گلستان محسوب میشود میتواند مقدمه ایجاد فضای سرمایهگذاری شود.
جذب این سرمایهها همزمان با توسعه عمرانی میتواند همچنان بر افزایش گردشگران موثر باشد.
گردشگری روستایی یکی از ظرفیتهای سودآور استان گلستان است
گردشگری روستایی از جمله انواع گردشگری است که در دیگر کشورها از جذابیت و سودآوری بسیاری برخوردار است و کشور ایران و به ویژه استان گلستان در این زمینه ظرفیتهای قابل توجهی دارد که در صورت توجه و بالفعل کردن آن شاهد تحول جدی در روند توسعه گردشگری استان خواهیم بود.
شناسایی ۳۷ روستای هدف گردشگری در گلستانگردشگری روستایی امروزه رو به توسعه است، کارشناسان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان ۳۷ روستای هدف گردشگری در استان گلستان، مانند روستاهای «زیارت» گرگان، «گچسوی بالای» کلاله، «رادکان» کردکوی، «پاقلعه» رامیان، «افراتخته» علیآبادکتول، «شاهکوه سفلی» گرگان، «قلعهقافه مینودشت» و «فارسیان» آزادشهر و ... را شناسایی کردهاند که پرونده همه آنها تکمیل و به کمیته راهبردی گردشگری و عشایری سازمان مرکزی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری معرفی شدهاند که از این میان طرح مطالعات روستای «زیارت گرگان» شروع شده و مابقی نیز در دست اقدام است.
آشنایی با روستاهای ییلاقی و زیبای استان گلستانروستای ییلاقی « افراتخته »در ۳۲ کیلومتری شهرستان علیآبادکتول واقع است این دهکده یکی از روستاهای هدف گردشگری استان است.
روستای زیبا و توریستی « پاقلعه »در دامنه قله زیبای قلعهماران روستای زیبا و توریستی «پاقلعه» در فاصله ۱۲ کیلومتری از مرکز شهر رامیان و در فاصله شش کیلومتری از روستای «ششآب» واقع شده و داری آب و هوای بسیار مطبوع است.
روستای ییلاقی « توشن »روستای «توشن» با فاصله حدود ۵/۲ کیلومتر از گرگان به موازات «ناهارخوران» با طبیعت بسیار زیبا و باور نکردنی مانند آببندان دیدنی که در کنار درختان سر به فلک کشیده همه ساله گردشگران زیادی را به این منطقه میکشاند و آب چشمه «دوبرار» که حدود ۱۶ کیلومتر از دل جنگل به این منطقه هدایت شده و از بهترین آبهای منطقه از نظر املاح است باعث رونق روستا گردیده است.
روستای ییلاقی « جهاننما »این روستای خوش آب و هوا در شهرستان کردکوی و در منطقه حفاظت شده «جهاننما» واقع شده است.
روستای « خوش ییلاق »این روستای زیبا با مسیر جنگلی چشمنواز در شهرستان آزادشهر قرار دارد روستایی که در فصل تابستان نیز برف را میتوان در آن مشاهده کرد.
روستای « چهارباغ»روستای «چهارباغ» از توابع بخش مرکزی شهرستان گرگان در استان گلستان است.
این روستا در دهستان استرآباد جنوبی قرار داشته است.
روستای ییلاقی « درازنو »از مناطق توریستی و پرجاذبه شهرستان کردکوی، روستای ییلاقی «درازنو» بوده که در فاصله ۴۰ کیلومتری این شهرستان واقع شده و دارای آب و هوای بسیار دلنشین و خنک است.
این دهکده در کنار قله «درازنو» به ارتفاع حدود ۲ هزار و ۸۰۰ متر در کوهستان جنوب کردکوی واقع شده است و در طول فصول بهار و تابستان تعداد زیادی از خانوادهها و مشتاقان طبیعت و علاقهمندان را از شهرهای اطراف و حتی مناطق دوردست به این منطقه میکشاند.
به علت موقعیت و ارتفاع مناسب این مکان همه ساله پذیرای مشتاقان پرواز برای پرش با کایتو و وسایل پروازی است.
روستای « دوزین »این روستا از شهرستان مینودشت است.
روستای « رادکان »این روستا از توابع بخش مرکزی شهرستان کردکوی، در ۳۵ کیلومتری جنوب غربی شهر کردکوی و ۵۰ کیلومتری گرگان قرار دارد.
این روستا از شمال به ارتفاعات «درازنو»، از غرب به روستای «کنداب»، از جنوب به جنگلهای پیرامون و از شرق به روستاهای «حاجیآباد» و «چمنساور» محدود می شود.
روستای «رادکان» تحت تأثیر اقلیم کوهستانی، زمستانهای سرد و تابستانهای معتدل دارد.
رودخانه «رادکان» در جنوب آبادی جریان مییابد. مجاورت روستا با برج تاریخی «رادکان»، از آثار قرن پنجم هجری قمری و وجود زیارتگاههای «هزار منزل» و «سقاخانه ابوالفضل (ع)»، از قدمت و تاریخ کهن روستا حکایت دارد.
روستای ییلاقی « زیارت »روستای «زیارت» در ۱۷ کیلومتری جنوب شهر گرگان واقع است.
این روستا میان دو دامنه کوهستانی و جنگلی قرار گرفته و دارای آب و هوایی معتدل است.
«زیارت» در ادامه جاده ناهارخوران به سوی کوهستانهای جنوب شهر گرگان حدود ۱۰ کیلومتر جلوتر از ناهارخوران قرار دارد.
«زیارت» به علت برخورداری از هوای نسبتاً خشک و خنک بازدیدکنندگان بسیار زیادی دارد.
از اماکن دیدنی این روستا میتوان به آبشارهای زیبا، چشمه آبگرم، امامزاده و همچنین بافت قدیمی روستا نام برد.
از نکات جالب در مورد این روستا، میانگین عمر بالای مردم آن است که علت آن نیز زندگی طبیعی و استفاده از مواد غذایی جنگلی است.
روستای « ساسنگ »این روستای زیبا از شهرستان مینودشت است.
روستای ییلاقی « سیاهمرزکوه »در جنوب بخش کمالان از توابع شهرستان علیآبادکتول واقع است.
این دهکده یکی از روستاهای هدف گردشگری استان است.
روستای « شاهکوه »این روستا از توابع بخش مرکزی شهرستان گرگان، در ۶۵ کیلومتری جنوب شرقی شهر گرگان قرار دارد.
روستای «شاهکوه»، تحت تأثیر اقلیم کوهستانی زمستانهای سرد و تابستانهای معتدل دارد.
روستای «شاهکوه» نام خود را از ارتفاعات اطراف گرفته است و قدمتی دیرینه دارد.
این روستا در گذشته، در مسیر جاده اصلی و شاهراه ارتباطی بین خراسان بزرگ و شاهرود بوده است.
روستای « شیرینآباد »این روستای زیبا در شهرستان علیآبادکتول واقع شده و از روستاهای هدف گردشگری شناخته میشود.
روستای « طولارام »این روستای زیبا در شهرستان مینودشت بعد از جنگل تنگه قرار دارد.
روستای ییلاقی « فارسیان »روستای «فارسیان» در ۲۲ کیلومتری شرق شهر گالیکش قرار دارد.
این روستا در منطقهای کوهستانی قرار دارد و کوههای سر به فلک کشیده اطراف آن را فرا گرفتهاند.
کوهستان پوشیده از جنگل با درختان سرسبز بلوط و افرا چهره منطقه را بسیار دیدنی کرده است.
«فارسیان» از سمت شرق با روستای کیارام، از جنوب شرقی با روستای فرنگ و از جنوب با روستای «لیرو» همسایه است و از روستاهای هدف گردشگری میباشد.
روستای « قلعهقافه »«قلعهقافه» یکی از روستاهای کوهستانی با بافت سنتی و متراکم است و از جمله روستاهایی است که تحت عنوان «روستای هدف گردشگری» شناخته شده است.
بافت سنتی و پیچیده آن به لحاظ میراث فرهنگی یکی از بافتهای روستایی ممتاز در استان گلستان است که دارای قدمت چند صد ساله است که مورد بازدید ایرانگردان قرار میگیرد.
«قلعهقافه» از توابع دهستان «قلعهقافه» بخش مرکزی شهرستان مینودشت که با شهر مینودشت ۳۵ کیلومتر فاصله دارد.
در طرح ساماندهی روستاهای هدف گردشگری نصب تابلوی راهنما و مشخصه روستا، آموزش دهیاران و مردم برای ارائه خدمات مناسب و ساماندهی زیرساختهای گردشگری در روستاها از جمله مواردی است که برای اجرا مدنظر گرفته شده است.
در یک برنامه مثبت و کیفی که مدیریت استان دستگاههای مرتبط با گردشگری را ملزم کرده است، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان به طرحهای گردشگری در حوزه روستاهای استان که از سوی دهیاران و یا اهالی روستاها به این اداره کل پیشنهاد داده میشود حتما و در کمترین زمان ممکن پاسخ مثبت خواهد داد و همکاریهای لازم را برای اجرایی شدن آنها و گرفتن استعلامها انجام میدهد یکی از این موارد «هتل زیارت» گرگان است که با سرمایهگذاری یکی از اهالی این روستا محقق شد.
در این راستا باید به توریسم روستایی به عنوان یک راهبرد اثربخش برای توسعه اقتصادی نگریست و به جوامع روستایی برای سازماندهی ساختها و تبیین کارکردهای توریسم روستایی و هدایت آنها برای دستیابی به اهداف رشد و توسعه جامعه محلی کمک کرد و در این صورت است که میتوان به رشد و تنوعبخشی اقتصادی جوامع روستایی کمک کرد.
کد مطلب: 17334