به گزارش زیست آنلاین یه نقل از زیست نیوز - بنابر مطالعه جدید دانشمندان که در نشریه "تغییر جهانی و سیاره ای" منتشر شده، اگر تغییرات آب و هوایی با آهنگ فعلی ادامه یافته و گرمایش بیش از سه درجه سانتیگرادی جهان را تا پایان قرن حاضر شاهد باشیم، گسترش گونه های گیاهی در حدود نیمی از جهان تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
به گفته "سانگ فنگ"، دانشمند اتمسفری در دانشگاه آرکانزاس که رهبری مطالعه اخیر را بر عهده داشته، آب و هوا در مناطق مختلف با انواع خاصی از پوشش گیاهی در ارتباط است. اگر گرمایش سطح زمین ادامه یابد، گونه های بومی مشخص به ویژه در عرض های جغرافیایی بالاتر ممکن است دیگر قادر به رشد نبوده و قلمرو خود را به گونه های دیگر واگذار کنند. این محتمل ترین سناریو محسوب می شود.
فنگ و همکارانش از مدل تداوم شرایط فعلی برای شبیه سازی آب و هوایی خود استفاده کرده اند. بر اساس این مدل، فرض می شود که هیچ گونه کاهش چشمگیری در انتشار گازهای گلخانه ای که به گرمایش جهانی منجر می شود، صورت نخواهد گرفت. پژوهشگران تغییرات رژیم های آب و هوایی در سراسر جهان را بر اساس طبقه بندی آب و هوایی Koppen-Trewartha مورد بررسی قرار داده اند. طبقه بندی ذکر شده بر این اساس که پوشش گیاهی بومی بهترین توصیف برای آب و هوا محسوب می شود، استوار است.
بنابر پیش بینی فنگ، این نوع آب و هوا تا سال ۲۱۰۰ موجب تغییر ۴۶.۳ درصد از خشکی های جهان خواهد شد. برای درک بهتر این شرایط می توان به توندراهای آلاسکا و کانادا اشاره کرد که در آنها درختان، درختچه ها و گیاهان معمولی آب و هواهای جنوبی دیده می شود.
تغییرات در میزان بارش نقش مهمی در ایجاد تغییرات نوع آب و هوا طی قرن بیستم ایفا کرده اند. با این وجود، گرمایش پیش بینی شده نقشی به مراتب مهم تر و تغییراتی گسترده تر در نوع آب و هوا هنگامی که افزایش دمای جهان طی قرن بیست و یکم نمایان تر شد، ایفا می کند.
در مقیاس گسترده، مدل ها به طور مداوم افزایش بارش در عرض های جغرافیایی بالا در نیمکره شمالی و کاهش بارش در استرالیا، مدیترانه، جنوب غرب آمریکای شمالی و جنوب آفریقا را پیش بینی کرده اند.