کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

فرونشست ۳۰۰ دشت در ایران

24 بهمن 1392 ساعت 5:31

قاسم اسدیان در نخستین همایش ملی توسعه پایدار کشاورزی با کاربرد الگوی زراعی با بیان اینکه هدف از برگزاری این همایش، آشنایی هر چه بیشتر با مباحث و اهمیت الگوی زراعی و چگونگی استفاده از منابع محیطی است، اظهار داشت: ما در کشور نیمه‌خشکی قرار داریم که متوسط بارندگی آن حدود یک سوم متوسط بارندگی جهان است.


به گزارش زیست آنلاین به نقل از فارس از همدان، قاسم اسدیان در نخستین همایش ملی توسعه پایدار کشاورزی با کاربرد الگوی زراعی با بیان اینکه هدف از برگزاری این همایش، آشنایی هر چه بیشتر با مباحث و اهمیت الگوی زراعی و چگونگی استفاده از منابع محیطی است، اظهار داشت: ما در کشور نیمه‌خشکی قرار داریم که متوسط بارندگی آن حدود یک سوم متوسط بارندگی جهان است.

وی با بیان اینکه ظرفیت تبخیر و تعرق در کشور ایران سه برابر متوسط تبخیر و تعرق جهانی است، گفت: با چنین شرایط و همچنین با توجه به اینکه ۷۵ درصد میزان ریزش نزولات آسمانی کشور در فصولی رخ می‌دهد که نیاز به آبیاری نیست، نشانگر آن است که ما در یک محیط پرتنش از نظر منابع آب قرار داریم.

تولیدات مناسب کشاورزی مستلزم مدیریت جامع و تبیینی است

دبیر همایش ملی توسعه پایدار کشاورزی با کاربرد الگوی زراعی با اشاره به بحث فرسایش خاک، افزود: عموما منابعی که برای تولید استفاده می‌شود، منابع آب، خاک و منابع زیست‌محیطی چون گیاهان و جانواران هستند که اگر درست مدیریت نشوند نمی‌توانیم تولیدات مناسبی داشته باشیم.‌

وی با اشاره به تخریب برخی منابع، بیان داشت: برای تخریب نشدن منابع نیاز به برنامه‌ریزی دقیق در نحوه کاشت، برداشت و حتی نوع محصول احساس می‌شود.

اسدیان با بیان اینکه معیشت کشاورزان در گرو تولیدات این قشر است، عنوان کرد: بازار هدف در راستای تولید محصولات کشاورزی نیز باید مشخص باشد و منطق‌سنجی شود.

وی با اشاره به میزان اهمیت ارائه الگوی زراعی و جلوگیری از عدم تغییر کاربری اراضی نیز اذعان داشت: اراضی زراعی را نباید به صورت سلیقه‌ای تغییر کاربری داد بلکه باید متناسب با الگو و توان اکولوژیک مناطق باشد.

حدود پنج درصد از اراضی کشور جزو اراضی مرغوب است

دبیر همایش ملی توسعه پایدار کشاورزی با کاربرد الگوی زراعی با بیان اینکه ایران در کشوری است که حدود پنج درصد اراضی آن اراضی مرغوب است که باید حفظ شوند، خاطرنشان کرد: از نظر فرسایش خاک ایران رتبه بالایی در جهان دارد که بر این اساس باید از روش‌هایی استفاده شود که از روند فرسایش خاک در کشاورزی جلوگیری کنیم.

وی ابراز داشت: مشکلات و محدودیت‌های موجود بخش کشاورزی ما را بر آن می‌دارد که در بخش‌های پژوهشی و تحقیقاتی از روش‌های مختلف الگوی زراعی بهره بگیریم که مهمترین مسئله در این زمینه ارتباط مراکز پژوهشی با مراکز اجرایی و با بهره‌برداران است.

اسدیان با تأکید بر اینکه دانسته‌ها و دانش به نحوی که تولید می‌شود به نحو ساده‌تر و قابل اجرا باید به دست بهره‌بردار برسد، گفت: در کنار این مهم، سیاستگذاری‌ها نیز نقش اساسی دارند که با این وصف باید به گونه‌ای عمل شود که کشاورز راغب به اجرای شیوه‌های نوین در بخش کشاورزی باشد.

وی بر لزوم توجه و تبیین برنامه کلان و جامع در بحث توسعه پایدار کشاورزی صحه گذاشت و به نقش شایان توجه دانشگاهیان، پژوهشگران بخش کشاورزی و مسئولان مختلف سیاسی در این زمینه اشاره داشت.

همه دشت‌های کشور در معرض خطر فرونشست هستند

دبیر همایش ملی توسعه پایدار کشاورزی با کاربرد الگوی زراعی اذعان داشت: اگر این موارد اصولی در راستای توسعه کشاورزی پایدار مورد توجه آب‌های زیرزمینی و فرونشست‌های دشت‌های مختلف در کشور اشاره کرد و در این زمینه اظهار داشت: در کشور ۳۰۰ دشت وجود دارد که همه این دشت‌ها در معرض خطر فرونشست هستند که در همدان نیز بالغ بر ۴۰ فرونشست وجود دارد.

وی در پایان سخنانش با تأکید بر اینکه فرسایش خاک و از دست رفتن منابع آب در کشور یک هشدار جدی است، بر لزوم توجه در راستای اجرای یک راهبرد اساسی در این زمینه اشاره کرد و عنوان داشت: بر این اساس می‌توان جامعه را هم از نظر امنیت غذایی و هم از لحاظ ایمنی غذایی تامین کرد.


کد مطلب: 17988

آدرس مطلب :
https://www.zistonline.com/news/17988/فرونشست-۳۰۰-دشت-ایران

زیست آنلاین
  https://www.zistonline.com