کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

رئیس سازمان جنگل‌ها و مراتع آبخیزداری:

مردم در کنار گنج خوابیده‌اند و با فقر زندگی می‌کنند

30 بهمن 1392 ساعت 3:50

رئیس سازمان جنگل‌ها و مراتع آبخیزداری کشور در خصوص انجام قوانین بازدارنده اظهار کرد: ۳۰ هزار پرونده تخلف در منابع طبیعی شکل گرفته است که با زمین‌خواران و متخلفان در حوزه منابع طبیعی برخورد می‌شود.


به گزارش زیست آنلاین به نقل از منطقه خراسان، خدا کرم جلالی امروز ۳۰ بهمن ماه در مراسم چهل‌وششمین دوره آموزشی ویژه مدیران منابع طبیعی مراتع و آبخیزداری که در هتل فانوس دریا برگزار شد، عنوان کرد: پس از هدفمندی یارانه‌ها سوخت و سازی که در مراتع توسط دامداران و عشایر با تخریب محیط زیست انجام می‌شد افزایش یافت و خبر از معیشت مردم می‌داد که با دو عامل فقر و بیکاری درگیر بودند.

 

وی گفت: هر روز نیازمند گام و ایده جدیدی برای رفع مشکلات هستیم و در این زمینه عقب ماندگی‌های بسیاری داریم که برای رفع آنها باید تلاش بیشتری را اتخاذ کنیم.

 

وی خاطرنشان کرد: پیچیدگی‌های فراوانی در حوزه منابع طبیعی وجود دارد که به دلیل دخیل بودن مردم با محیط زیست است.

 

رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور اظهار کرد: منابع طبیعی به عنوان لنگر اکوسیستم هستند که در مباحث مطرح شده باید مورد توجه قرار گیرد.

 

وی همچنین از توسعه فرهنگ منابع طبیعی در میان مردم یاد کرد و گفت: دانش و بینش در مورد مباحث منابع طبیعی در میان تمام اقشار مردم باید افزایش پیدا کند.

 

جلالی افزود: لازمه رسیدن به یک توسعه پایدار و متوازن در بحث منابع طبیعی مدیریت یکپارچه است اما هنوز مدل‌های موفقی متناسب با فرهنگ هر منطقه تعریف نشده است.

 

وی اظهار کرد: منابع انسانی مهمترین سرمایه در خدمت منابع طبیعی است که باید با انگیزه لازم آماده و نارسایی‌های آن برطرف شود.

 

رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه برنامه توسعه، متعادل با هدف زیست‌محیطی نبوده است اشاره کرد که ما نتوانستیم برای منابع برنامه‌ریزی کنیم تا نسل‌های آینده بتوانند از این ذخایر استفاده و بهره‌وری داشته باشند.

 

وی با بیان اینکه در بهره‌برداری از منابع طبیعی تعادل و توازن در شاخص‌های زیست‌محیطی رعایت نشده است افزود: هر شهر و روستا متناسب با اقلیم آب‌ و هوای خود باید بوستانی در منطقه خود داشته باشند.

 

جلالی با بیان اینکه ناامنی زیست‌محیطی از بالاترین ناامنی‌هاست افزود: نارسائی‌ امکانات و ارتباطات بسیار است گرچه تلاش‌ها برای رفع آنها انجام شده اما سرمایه‌گذاری‌ها و اختصاص اعتبارات دولتی برای رفع این مشکل ناکافی بوده و نیازمند اعتبارات بیشتری در این زمینه هستیم.

 

رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور یادآور شد: ایران دارای ۱۱ اقلیم از ۱۳ اقلیم شناخته شده در جهان است و ما از لحاظ دارا بودن گیاهان دارویی بسیار غنی هستیم.

 

رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشورگفت: حفاظت از منابع طبیعی وظیفه همگان تلقی می‌شود و باید در راستای مصالح ملت مورد استفاده قرار گیرد و از لطمه به منابع طبیعی جلوگیری شود.

 

جلالی با اشاره به اینکه پوشش گیاهی لنگر محیط‌زیست و متعادل کننده اکوسیستم است، اضافه کرد: ۴۰۰ برابر جذب آب‌ها در پوشش گیاهی وجود دارد و تنوع زیست‌گیاهی و جانوری در شرایط اقلیم هر منطقه‌ای متفاوت است.

 

وی اقدامات سازمان را حفاظت، احیا و توسعه منابع طبیعی عنوان کرد و گفت: ۷۰ درصد بیابان‌ها را در کشور داریم و بیابان‌زدایی از اقدامات مهم است که در برنامه سازمان گنجانده شده است.

 

جلالی عنوان کرد: حفظ توسعه از منابع طبیعی با مشارکت مردمی امکان پذیر است و بدون فرهنگ‌سازی میان شهروندان و اجرای قوانین بازدارنده راه به جایی نخواهیم برد.

 

وی همچنین از ادغام سازمان محیط‌زیست و آبخیزداری اعلام نارضایتی کرد و افزود: از ادغام این دو سازمان رضایت نداشته و هر کدام از این ارگان‌ها وظایف بیشمار خود را دارند.

 

وی در خصوص مدیریت و احیای منابع طبیعی خاطر نشان کرد: اقدامات فوریتی و برخورد با این افراد صورت می‌گیرد اما مشارکت مردم در حوزه منابع طبیعی و قرار دادن منافعی از منابع می‌تواند در مردم ایجاد انگیزه کند.

 

رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: شناخت مردم از گونه‌های گیاهی بسیار کم است و در بسیاری از مناطق، مردم در کنار گنج خوابیده‌اند و با فقر زندگی می‌کنند.


کد مطلب: 18567

آدرس مطلب :
https://www.zistonline.com/news/18567/مردم-کنار-گنج-خوابیده-اند-فقر-زندگی-می-کنند

زیست آنلاین
  https://www.zistonline.com