رییس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جو گفت: در جلسه ای که با فرمانده نیروی دریایی ارتش ، معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست و معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت نیرو داشتیم بر لزوم ادامه گشت تحقیقاتی اقیانوسی در کشور تاکید شد.
گشت بزرگ تحقیقاتی اقیانوس شناسی ادامه می یابد
1 اسفند 1392 ساعت 9:41
رییس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جو گفت: در جلسه ای که با فرمانده نیروی دریایی ارتش ، معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست و معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت نیرو داشتیم بر لزوم ادامه گشت تحقیقاتی اقیانوسی در کشور تاکید شد.
به گزارش زیست آنلاین به نقل از ایرنا: وحید چگینی روز پنج شنبه اظهار داشت: جمع آوری اطلاعات و داده های اقیانوسی و دریایی یکی از نیازهای بخش تحقیقات دریایی کشور است که باید با انجام مستمر گشت های تحقیقاتی اقیانوسی به دست آید.
وی افزود: از یک سال گذشته بزرگترین گشت تحقیقاتی اقیانوسی در خلیج فارس و دریای عمان آغاز شد و تاکنون نتایج و اطلاعات خوبی در بخش فیزیک دریا ، شیمی دریا ، زمین شناسی دریایی و محیط زیست دریایی به دست آمده است.
چگینی با تاکید بر همکاری سازمان ها و نهادهای مختلف در ادامه روند گشت تحقیقاتی گفت: سازمان مانند سازمان حفاظت محیط زیست برای حفاظت از مناطق حفاظت شده دریایی به اطلاعات این گشت تحقیقاتی نیاز دارد از این رو می توانیم در قالب امضای تفاهم نامه همکاری اطلاعات مورد نیاز را در اختیارشان قرار دهیم.
اولین مرحله گشت تحقیقاتی اقیانوس شناسی خلیج فارس و دریای عمان از ۲۶ آبان ماه امسال در آب های خلیج فارس آغاز شد.
گشت بزرگ تحقیقاتی اقیانوس شناسی خلیج فارس و دریای عمان با هدف افزایش توان تحقیقاتی و مطالعاتی کشور در زمینه اقیانوس ها و دریاها با همکاری نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران اجرا می شود.
در این گشت تحقیقاتی که به مدت یک سال انجام خواهد شد، اطلاعات و داده هایی از ۶ شاخه شیمی دریا ، فیزیک دریا ، زمین شناسی دریایی ، محیط زیست دریایی ، هواشناسی و زیست شناسی جمع آوری می شود و نمونه ها پس از جمع آوری برای بررسی به آزمایشگاه های مختلف منتقل می شوند.
چگینی همچنین در مورد ساخت کشتی تحقیقاتی گفت :ساخت این کشتی تاکنون ۷۴ درصد پیشرفت داشته و منتظر تامین اعتبار ۹ میلیارد تومانی برای کامل شدن بدنه هستیم . این اعتبار باید از سوی معاونت نظارت راهبردی ریاست جمهوری در اختیار سازمان صنایع دریایی قرار گیرد ، همچنین قرار است ۶ میلیارد تومان دیگر برای خرید تجهیزاتی مانند سونار و اسکن سونار این کشتی تامین شود.
وی خاطرنشان کرد: در صورتی که این اعتبارات تامین شود کشتی در خرداد ماه ۹۳ برای انجام آزمایش های نهایی به آب انداخته شود و در بهمن ماه همان سال به طور کامل به بهره برداری برسد.
پیشنهاد اعتبارات اولیه برای ساخت این کشتی تحقیقاتی ۱۰ میلیارد تومان بود اما به دلیل افزایش قیمت دلار و ارز این اعتبار به میزان ۱۵ میلیارد تومان افزایش یافت و به ۲۵ میلیارد تومان رسید که باید از سوی معاونت های علمی و فناوری و نظارت و راهبردی ریاست جمهوری تامین شود.
کد مطلب: 18618