دانشمندان یک آنتیبیوتیک جدید و نامتعارف را در نوعی میکروب دریایی شناسایی کردهاند که میتوان آن را برای درمان نوعی میکروب خطرناک و مقاوم به درمان بیمارستانی و سیاه زخم به کار برد.
کشف یک آنتیبیوتیک جدید در رسوبات اقیانوس آرام
12 مرداد 1392 ساعت 10:13
دانشمندان یک آنتیبیوتیک جدید و نامتعارف را در نوعی میکروب دریایی شناسایی کردهاند که میتوان آن را برای درمان نوعی میکروب خطرناک و مقاوم به درمان بیمارستانی و سیاه زخم به کار برد.
به گزارش زیست آنلاین به نقل از ایسنا این آنتی بیوتیک که به آن نام «آنترامایسین» داده اند، میتواند اساس تولید خانواده تازهای از آنتیبیوتیکها قرار بگیرد.
این آنتی بیوتیک در میکروبی به نام «استرپتومایسز» که در رسوبات اقیانوس آرام زندگی میکند یافت میشود و به گفته ویلیام فنیکال، سرپرست تیم تحقیقاتی، این کشف به این دلیل اهمیت دارد که آنترامایسین ساختار شیمیایی جدید و منحصر به فردی دارد.
کشف ترکیباتی که ساختار شیمیایی جدیدی داشته باشند پدیده ای نادر است. این کشف در کنار اکتشافات متعدد قبلی قرار میگیرند که نشان میدادند میکروبهای دریایی از نظر ژنتیکی و شیمیایی منحصربه فرد هستند.
آزمایش های اولیه نشان داده که آنترامایسین روی سیاه زخم، میکروبی که در سلاحهای بیولوژیک استفاده می شود، موثر است.
اما نکته مهم تاثیر این آنتی بیوتیک روی میکروبی به نام «استافیلوکوک طلایی مقاوم به متی سیلین»(MRSA) است. این میکروب بیمارستانی که به بسیاری از آنتیبیوتیکها مقاوم شده، یکی از مشکلات جدی مراکز درمانی است.
کشف این آنتیبیوتیک خبر بسیار مهمی در محافل پزشکی ارزیابی شده است.
در چند ماه گذشته هشدارهایی جدی در مورد مقاومت میکروبها به آنتی بیوتیکهای موجود و کمبود آنتیبیوتیکهای تازه مطرح شده است.
تامس فریدمن، رییس اداره پیشگیری و مبارزه با بیماریهای آمریکا، خطر مقاومت آنتی بیوتیکی را "کابوس" و سالی دیویس مشاور بهداشتی ارشد دولت بریتانیا آن را "بمب ساعتی" لقب داده اند.
به گفته پروفسور دیویس اگر به سرعت برای میکروبهای مقاوم به درمان و ساخته نشدن آنتی بیوتیکهای جدید در ۲۵ سال گذشته چاره ای جدی اندیشیده نشود، در سالهای آینده هر جراحی سادهای میتواند به عفونتهای مرگبار منجر شود و بیماریهای عفونی مانند دویست سال پیش جان انسانها را بگیرد.
پروفسور سالی دیویس از رهبران سیاسی خواسته بود تا در آخرین اجلاس هشت کشور صنعتی جهان (جی ۸) این موضوع را در دستور کار قرار دهند.
در پاسخ به این درخواست، وزرای علوم هشت کشور صنعتی روز چهارشنبه ۱۲ ژوئن در زمینه مقاومت به آنتیبیوتیکی و نیاز فوری و مبرم به آنتیبیوتیکهای جدید تشکیل جلسه دادند.
در پایان این نشست بیانیهای منتشر شد که مقاومت میکروبها، ویروسها، قارچها و انگلها به آنتیبیوتیکها را "یکی از مهمترین چالشهای بهداشتی بشر در قرن بیست و یکم" دانسته بود.
فرازی از بیانیه می گوید: ما تصمیم گرفتیم هماهنگ با یکدیگر، منابع لازم را برای کاهش مقاومت به آنتیبیوتیک تخصیص دهیم. ما با سازمانهایی مثل سازمان بهداشت جهانی همکاری خواهیم کرد و اقدامات دیگر را هم مدنظر خواهیم داشت.
این وزرا در بیانیه خود وعده دادند برای ایجاد زیرساختهای تحقیقات جهانی با هم همکاری کنند.
کد مطلب: 1891