هیئت کارشناسان امور جوی سازمان ملل در گزارش اخیر خود تاکید کرده است که جهان باید به سرعت استفاده از سوختهای فسیلیِ کربنزا را متوقف کند.
سازمان ملل: جهان استفاده از سوخت فسیلی را متوقف کند
25 فروردين 1393 ساعت 9:36
هیئت کارشناسان امور جوی سازمان ملل در گزارش اخیر خود تاکید کرده است که جهان باید به سرعت استفاده از سوختهای فسیلیِ کربنزا را متوقف کند.
به گزارش زیست آنلاین از ایسنا در این گزارش که در اجلاس هفته گذشته هیئت کارشناسان سازمان ملل در «برلین» منتشر شد بر تغییر مسیر جدی و رفتن به سمت سوختهای تجدیدپذیر تاکید شده است. در این گزارش که پس از یک هفته بحث و تبادل نظر میان کارشناسان و مقامات دولتی، نهایی و منتشر شده از گاز طبیعی به عنوان پل اصلی برای تغییر مسیر استفاده از نفت و زغال سنگ یاد شده است. با این حال مجادلات اصلی میان حاضران در این اجلاس بر سر این قضیه بود که چه کسی هزینه این تغییر رویکرد را پرداخت خواهد کرد؟
این گزارش حاصل کار هیئت بین دولتی سازمان ملل در امور تغییرات جوی (IPCC) است که به منظور ارائه تصویر علمی شفاف از تغییرات جوی و پیامدهای ناشی از آن تهیه شده است.
«اِد دیوی» وزیر انرژی و تغییرات جوی انگلیس در حاشیه ارائه این گزارش گفت: روند تغییرات جوی باید با استفاده از تمام ابزارها و فن آوریها تعریف شود.
وی گفت: ما از عهده این کار برمیآئیم و از آنجا که این مسئله اقتصاد، جوامع، سلامت و منابع غذایی ما را تهدید میکند باید با آن مقابله کنیم و این گزارش به خوبی نشان میدهد که اگر عزم سیاسی داشته باشیم این کار شدنی است.
به گزارش ایسنا به نقل از بیبیسی، دیوی افزود: انگلیس در استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر پیشگام است. این کشور طی چند سال اخیر میزان برق تولید شده از انرژیهای تجدیدپذیر را به دو برابر افزایش داده و قصد دارد اهداف خود را باز هم بهبود بخشد.
این گزارش میافزاید: حدود نیمی از حجم کربنی که بشر از سال ۱۷۵۰ میلادی وارد جو کرده، طی ۴۰ سال اخیر تولید شده که این روند از سال ۲۰۰۰ میلادی حتی با وجود رکود اقتصادی شتاب بیشتری یافته است.
در گزارش سازمان ملل به افزایش استفاده از زغال سنگ از پایان قرن بیستم اشاره شده که تلاشهای مستمر بخشهای تولیدکننده انرژی جهان را عقیم گذاشته است. به دنبال افزایش جمعیت جهان و شدت یافتن فعالیتهای اقتصادی در صورتی که تصمیم عاجلی گرفته نشود تا سال ۲۱۰۰ میلادی دمای سطح زمین بین ۳.۷ تا ۴.۸ سانتیگراد افزایش خواهد یافت. با این حال کارشناسان تنظیم کننده این گزارش معتقدند این شرایط بهبودیافتنی خواهد بود. آنها یکی از مهمترین راهکارها را حذف کربن در تولید برق و جایگزینی آن با انرژیهای تجدیدپذیر و سوختهای هستهای میدانند.
کد مطلب: 22920