کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

تغییرات بزرگ در حیات دریایی به واسطه گرمایش جهانی

22 مرداد 1392 ساعت 10:20

بنابر مطالعه تیمی بین المللی از دانشمندان، حیات دریایی کره زمین شاهد تغییرات وسیعی در واکنش به گرمایش جهانی است. این مطالعه حاصل بررسی تمامی اقیانوس های جهان با تمرکزی ویژه بر رویدادهایی سواحل شرق و جنوب استرالیا، خطوط ساحلی آمریکا، اقیانوس اطلس اروپایی و دریای مدیترانه بوده است.


به گزارش زیست آنلاین به نقل از زیست نیوز بنابر مطالعه تیمی بین المللی از دانشمندان، حیات دریایی کره زمین شاهد تغییرات وسیعی در واکنش به گرمایش جهانی است. این مطالعه حاصل بررسی تمامی اقیانوس های جهان با تمرکزی ویژه بر رویدادهایی سواحل شرق و جنوب استرالیا، خطوط ساحلی آمریکا، اقیانوس اطلس اروپایی و دریای مدیترانه بوده است.

پژوهشگران دریافته اند، فیتوپلانکتون ها که نقشی کلیدی در تامین مواد غذایی برای تمام موجودات دریایی دارند، در مقایسه با گیاهان خشکی به طور میانگین شش روز زودتر به شکوفایی می رسند. نوزادان ماهی نیز حدود ۱۱ روز زودتر از زمان مقرر، از تخم خارج می شوند.

در حال حاضر، گونه های دریایی شامل ماهیان، صدف داران ،سخت پوستان، پلانکتون ها، مانگروها و علف های دریایی به واسطه افزایش یک درجه سانتیگرادی دمای کره زمین، جایجایی زیستگاه خود با نرخ میانگین  ۷۲ کیلومتر در هر دهه را تجربه کرده اند.

براساس گزارش منتشر شده در نشریه "نیچر کلایمت چنج" که توسط گروهی از دانشمندان استرالیایی، آلمانی، آفریقای جنوبی، انگلیسی، آمریکایی، دانمارکی، اسپانیایی و کانادایی ارائه شده، برخی گونه ها در هر دهه تا ۴۷۰ کیلومتر نیز نقل مکان کرده اند.

این موضوع در تضاد با نرخ میانگین ۶ کیلومتری تغییر مکان گونه ها در حیات خشکی است. جستجوی حیات دریایی برای یافتن آب های سردتر موجب شده تا بیشترین تغییر مکان های دریایی به سمت مناطق قطبی صورت بگیرد.

بنابر نتایج مطالعه اخیر، چرخه های تولید مثل فصلی موجودات دریایی در واکنش به گرمایش جهانی، به طور میانگین ۴.۴ روز زودتر از گذشته آغاز می شوند که این میزان تقریبا دو برابر زودتر از حیوانات خشکی است.

تیم پژوهشی، تعداد ۲۰۸ گزارش درباره حیات دریایی و شیلات که ۸۵۷ گونه یا گروه های مختلف دریایی از سراسر جهان را شامل می شوند برای بررسی تغییرات در پراکندگی عادی، فراوانی، چرخه های تولید مثلی، ترکیب اجتماعی، تشکیل صدف و ساختار سنی آنها مورد تجزیه و تحلیل قرار داده اند.

به گفته پروفسور "جان پاندولفی" از مرکز مطالعه صخره های مرجانی ARC و دانشگاه کوئینزلند، نتایج حاصل شده به طور کامل شوک آور هستند. بر همین اساس مشخص شده است که تغییرات در حیات دریایی با توجه به افزایش یک درجه ای دمای کره زمین، بسیار بیشتر از حیات خشکی بوده است.

تخمین زده می شود که اقیانوس ها ۸۰ درصد گرمای اضافی حاصل از مصرف سوخت های فسیلی توسط انسان را جذب کرده، اما به واسطه جرم عظیم خود بسیار آرام تر از خشکی گرم می شوند. از این رو، تغییرات بسیار بزرگ در رفتار حیات دریایی بیش از پیش موجب شگفتی دانشمندان شده اند.  

بنابر هشدار پژوهشگران، این تغییرات بزرگ در زمان بندی رویدادهای مهم دریایی می تواند به ایجاد اختلال در شبکه های غذایی اقیانوس منجر شود. این اختلالات برای کل حیات دریایی و همچنین مردمی که برای تامین مواد غذایی خود به دریا وابسته هستند، پیامدهایی منفی را در پی خواهد داشت. 


کد مطلب: 2330

آدرس مطلب :
https://www.zistonline.com/news/2330/تغییرات-بزرگ-حیات-دریایی-واسطه-گرمایش-جهانی

زیست آنلاین
  https://www.zistonline.com