هر ساله در ماه آوریل در جنوب قرقیزستان گونهای کمیاب از گلهای بهاری شکوفه میدهد که نظر بسیاری از مردم محلی و گردشگران خارجی را به خود جلب میکند.
نادرترین گلهای دنیا در قرقیزستان+تصاویر
1 ارديبهشت 1393 ساعت 8:38
هر ساله در ماه آوریل در جنوب قرقیزستان گونهای کمیاب از گلهای بهاری شکوفه میدهد که نظر بسیاری از مردم محلی و گردشگران خارجی را به خود جلب میکند.
به گزارش زیست آنلاین از خبرگزاری فارس در بیشکک، با گرم شدن تدریجی هوا در قرقیزستان در کوههای «آیگولتو» در استان «باتکند» این کشور اولین جوانههای گل کمیاب «آیگل» (ماهگل) با نام علمی «گل وارونه ادواردو» آغاز به شکفتن نموده و بسیاری از ساکنان محلی و گردشگران را به دامان این کوهها میکشاند.
این گل در ماه آوریل شکوفه میکند و بدین خاطر هرساله در این ماه در استان باتکند قرقیزستان جشن گل برگزار میشود.
کارشناسان در این رابطه تصریح میکنند که این گیاه بومی این منطقه بوده و در هیچ جای دیگر رشد نمیکند. مزیت اصلی این گل علاوه بر زیبایی، رنگ کمیاب آن است.
آیگل به ارتفاع یک متر رشد میکند و دارای برگهای سبز طولانی است که در اطراف ساقه رشد میکنند. جوانه آن تنها در سال هفتم برای مدت یک ماه شکوفه میدهد و هر سال یک غنچه نارنجی روشن اضافه میکند. بنابراین هنگام دیدن این گل از روی تعداد شکوفهها میتوان سن این گل را تشخیص داد.
گفته میشود که تا ۳۴ غنچه نیز برای این گل دیده شده است و این در حالی است که تعداد این گل نادر در قرقیزستان بسیار زیاد است و مردم این کشور به آن بسیار علاقمند هستند.
در افسانههای مردم محلی این منطقه آمده است که در زمان قدیم در این منطقه یک فرد ثروتمند زندگی میکرده که دارای دختری با نام «لونالیکا آیگل» بوده است که شیفته جنگجویی بیباک با نام «اولان کازو» میشود اما به دلیل درگذشت اولان کازو، آنها موفق به ازدواج نمیشوند.
آیگل در پریشانی فراق معشوق، خود را از بالای سخره به پایین پرت میکند که در مکان کشته شدن وی گلهای زیبایی جوانه میزنند که مردم آنها را «فیگول» و آن سخره را «آیگول تاش» مینامند.
برخی میگویند که از فاصله دور این گل با لالههای معمولی و به شکل زنبق دیده میشود که در واقع اینگونه نیست و در داخل گل میتوان قطره بزرگی از شبنم را دید که به باور مردم محلی اشک آیگل است.
کوهی در مقابل این منطقه قرار دارد با اسم «اولان کازو» که ترجمه قرقیزی آن به معنای «تندباد» است و در افسانههای مردم این کشور آمده است که اولان به خاطر شهامت و بیباکی عنوان محافظ سرزمین مادری را به خود اختصاص داده است.
با این حال در افسانههای مردم این منطقه آمده است که برای وی انجام وظیفه در راه حفظ سرزمین بالاتر از عشق آیگل بوده است و در زمانی که خانواده این ۲ در حال تدارک مراسم عروسی آنان بودند، اولان در نبردی نابرابر کشته شده و در تپه نزدیک سخره آیگلتاش به خاک سپرده میشود.
از آن زمان به بعد مردم محلی برای دیدن این گل نادر به دامنههای این کوه میآیند چرا که در آنان لذت زیبایی، میهنپرستی و از خودگذشتگی را متبلور میسازد.
هرساله در این هنگام ساکنان محلی، دانشآموزان و گردشگران زیادی از این منطقه بازدید و تفرج میکنند.
-
کد مطلب: 23454