کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

جنگلهای دشت برم فارس در حال احیاء

10 ارديبهشت 1393 ساعت 10:55

درحالیکه طی یکی دو سال اخیر آفت سوسکهای چوب خوار به جنگلهای بلوط دشت برم حمله ور و منجر به آسب دیدگی درختان شده بودند با اقدامات مراقبتی متولیان امر، درختان در حال احیاء شدن هستند و کم کم شادابی خود را نیز به دست آورده اند.


به گزارش زیست آنلاین از مهر، منطقه دشت برم در ۲۰ کیلومتری شمال شرقی شهرستان کازرون قرار دارد.

این منطقه جنگلی با ارتفاع متوسط از یک هزار و ۵۰۰ متر تا دو هزار و ۴۰۰ متر قسمتی از رشته کوه های زاگرس جنوب غربی بوده و یکی از بخشهای متراکم جنگلهای بلوط زاگرس را در خود جای داده است.

این منطقه دارای پوشش گیاهی و جانوری قابل ملاحظه ای بوده و علاوه بر بلوط، گونه های جنگلی دیگری همچون بادام کوهی، کیالک و ارژن را شامل میشود و نقش مهمی در تلطیف و اعتدال هوای مناطق جنوبی کشور داشته و به عنوان یک منطقه حفاظت شده و منطقه زیست کره به شمار می رود.

از نکاتی که این منطقه جنگلی را بسیار حائز اهمیت کرده قرارگیری بخشی از آن در منطقه حفاظت شده ارژن و پریشان که به عنوان ذخیرگاه زیست کره محسوب میشود و همچنین قرارگیری منطقه حفاظت شده گوزن زرد در این جنگل است.همچنین این جنگل از جمله آخرین جنگلهای جنوبی زاگرس محسوب می شود.

طی چند سال گذشته بیش از ۲۰ هزار هکتار از این جنگلها در منطقه دشت برم دچار آسیب دیدگی و حتی نابودی شده و کارشناسان امر اعتقاد داشتند که آفت سوسک چوب خوار باعث از بین رفتن درختان شده است.



در این میان طی چند مدت اخیر اقدامات زیادی از  جمله خروج درختان آفت زده، برش و... از سوی منابع طبیعی استان فارس برای برون رفت جنگل دشت برم از این وضعیت صورت گرفت به گونه ای که در حال حاضر درختان تا حدود قابل توجهی شادابی خود را به دست آورده اند.

در این میان مدیر کل منابع طبیعی استان فارس به تشریح وضعیت فعلی جنگل دشت برم پرداخت و به خبرنگار مهر گفت: طی مدت اخیر اقدامات زیادی از سوی این اداره کل برای مهار آفت سوسکهای چوبخوار و دیگر آفات در این منطقه انجام شد به گونه ای که حمله سوسکهای چوبخوار به این جنگلها مهار شد.

کاظم بردبار با بیان اینکه در سال ۹۱ مهار خشکیدگی این جنگلهای بلوط در دستور کار قرار گرفت، اظهار داشت: در این راستا مرکز مانیتورینگ که یک آزمایشگاه است در اداره کل منابع طبیعی استان فارس فعال شد و به دنبال آن نمونه هایی از آفات در این جنگلها جمع آوری و برای آزمایش به این آزمایشگاه آورده شد.

مدیر کل منابع طبیعی استان فارس با بیان اینکه طی چند سال گذشته سوسکهای چوبخوار به بلوط های منطقه خسارتهای زیادی وارد کردند، ادامه داد: حدود ۴۰۰ هکتار از بلوط های دشت برم مورد آسیب سوسکهای چوبخوار قرار گرفتند و حدود دو هزار هکتار نیز در معرض آسیب بودند که در این راستا تدابیری اتخاذ شد.



وی به خروج درختان آفت زده از منطقه اشاره کرد و اظهار داشت: در حال حاضر زیر ساخت تولید ۵۰ هزار اصله نهال درخت بلوط فراهم شده است.

مدیر کل منابع طبیعی استان فارس بیان کرد: طی این مدت درختانی که برش داده شدند در حال حاضر شاداب شده و حتی برخی از درختان جوانه نیز زده اند.

بردبار افزود: البته کشت نهال و خروج درختان آفت زده نیز در دستور کار قرار دارد و به جد نیز پیگیری می شود.


کد مطلب: 26196

آدرس مطلب :
https://www.zistonline.com/news/26196/جنگلهای-دشت-برم-فارس-حال-احیاء

زیست آنلاین
  https://www.zistonline.com