رییس انستیتو علوم و فناوری محیط زیست اکو گفت:ایران آمادگی لازم برای پیوستن به مجمع جنگل سازمان ملل متحد را دارد و با توجه به پتانسیل بالای کشور در این زمینه، می تواند دراین مجمع نقش مهمی ایفا کند.
ایران آماده پیوستن به مجمع جنگل سازمان ملل متحد است
10 ارديبهشت 1393 ساعت 11:17
رییس انستیتو علوم و فناوری محیط زیست اکو گفت:ایران آمادگی لازم برای پیوستن به مجمع جنگل سازمان ملل متحد را دارد و با توجه به پتانسیل بالای کشور در این زمینه، می تواند دراین مجمع نقش مهمی ایفا کند.
به گزارش زیست آنلاین از ایرنا،علی اصغر فاضل روز سه شنبه در نشست منطقه ای مشترک اکو و سازمان ملل در خصوص استفاده از منابع مالی تغییرات آب و هوا در راستای مدیریت پایدار جنگل اظهارداشت: از بین اعضای کشورهای عضو اکو فقط ترکیه عضو مجمع جنگل سازمان ملل متحد است در حالی که ایران هم توانایی و هم آمادگی پیوستن به این مجمع را دارد.
وی افزود:یکی از چالش هایی که در این نشست به آن پرداخته می شود، عضو نبودن کشورهای اکو در مجمع جنگل سازمان ملل متحد است که امیدواریم به نتایج خوبی دست یابیم.
فاضل ادامه داد:همچنین انستیتو علوم و فناوری محیط زیست اکو برای انجام تمام ماموریت های تعیین شده در این نشست با همکاری کشورهای عضو آمادگی دارد، همچنین آماده ایم تا تجربیات خود را دراختیار کشورهای عضو مجمع جنگل سازمان ملل قرار دهیم.
وی گفت:انستیتو علوم و فناوری محیط زیست اکو به عنوان یک نهاد زیست محیطی سازمان همکاری های اقتصادی ( اکو) در سال ۲۰۱۱ در ایران شکل گرفت و هماهنگ کننده موضوعات زیست محیطی در منطقه و بین ۱۰ کشور عضو اکو است.
کشورهای افغانستان، جمهوری آذربایجان، ایران، قرقیزستان، قزاقستان، پاکستان، تاجیکستان، ترکیه، ترکمنستان و ازبکستان عضو اکو هستند.
فاضل افزود: همچنین همکاری نزدیک بین اکو و مجمع جنگل های سازمان ملل، پرداختن به موضوعات مربوط به حفاظت از جنگل ها و منابع طبیعی از دیگر فعالیت های انستیتو علوم و فناوری محیط زیست اکو است.
وی تاکید کرد: مهمترین مساله، تامین منابع مالی برای اجرای پروژه ها و طرح های مرتبط با حفظ محیط زیست و جنگل هاست که دراین نشست مورد بررسی خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه مشکلات جنگل ها در ۳ دسته طبقه بندی می شوند گفت: ˈ دسترسی به فناوری های نوینˈ ، ˈ ظرفیت کم در منابع انسانی و ضرورت افزایش توانمندی در میان کارشناسان و مدیران ˈ و ˈ چالش های مربوط به کمبود منابع مالی برای حفاظت از عرصه های طبیعی به ویژه جنگل ها ˈ این دسته بندی است.
فاضل اظهارداشت: باید به این نکته توجه کرد که حفاظت از جنگل ها نمی تواند بدون حفاظت از منابع زیست بوم های طبیعی و توجه به سایر پارامترهای اقتصادی و اجتماعی صورت گیرد ، اجرای پروژه های بزرگ می تواند منجر به تخریب زیست بوم های طبیعی و در پی آن جنگل شود زیرا این دو جدا نشدنی هستند.
وی گفت:با یک همراهی و هم فکری بین نهادهای مسوول در منطقه، موسسات علمی ، دانشگاهی و نهادهای بین المللی می توان به یک برنامه منسجم و مدون جهت حفاظت از عرصه های طبیعی به ویژه جنگل دست یافت.
رییس انستیتو علوم و فناوری محیط زیست اکو اظهارداشت: دبیرخانه مجمع جهانی جنگل های سازمان ملل متحد تاکنون فعالیت های زیادی در زمینه حفاظت از جنگل ها داشته و برگزاری این نشست تخصصی هم یکی از این فعالیت هاست که قرار است تا پایان سال ۲۰۱۴ دو نشست دیگر در افریقا و اقیانوسیه برگزار کند.
نشست منطقه ای مشترک اکو و سازمان ملل در مورد استفاده از منابع مالی تغییرات آب و هوا در راستای مدیریت پایدار جنگل روزهای ۹ تا ۱۱ اردیبهشت ماه در مقر سازمان همکاری اقتصادی (اکو) در تهران برپاست.
در این نشست نمایندگان ۱۰ کشور عضو اکو شامل افغانستان، جمهوری آذربایجان، ایران، قرقیزستان، قزاقستان، پاکستان، تاجیکستان، ترکیه، ترکمنستان و ازبکستان حضور دارند.
همچنین نمایندگانی از آژانس های وابسته به سازمان ملل متحد با همکاری اعضای کشورهای عضو این سازمان به بررسی راه های بهره برداری از منابع مالی موجود بین المللی در جهت تامین مالی فعالیت های مربوط به مدیریت پایدار جنگل در منطقه اکو خواهند پرداخت.
کد مطلب: 26205