کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

لزوم تجاری‌سازی گیاهان شهدخیز

21 ارديبهشت 1393 ساعت 11:28

صنعت زنبورداری یکی از صنایعی است که اشتغال پایدار و سود اقتصادی را به دنبال داشته و به اعتقاد کارشناسان اصالت یافتن صادرات جهانی عسل با اصلاح نژاد ملکه امکان‌پذیر است و امروز با حرکت در این ایستگاه، روش‌های نوین زنبورداری پیشرفته و حفظ ذخایر ژنتیکی بومی زنبورعسل تحقق یافته و عسل خراسان رضوی به هشت کشور عربستان، امارات، کویت، قطر، عراق، مالزی، برونئی و افغانستان صادر می‌شود.


به گزارش زیست آنلاین از مهر، حرکت در مسیر اصلاح نژاد ملکه سبب شده تا عسل خراسان رضوی با حفظ و ساماندهی بازارها، در سطح جهانی صادر شود و امروز رونق صنعت زنبورداری در این استان حاصل آموزش روشهای نوین زنبورداری پیشرفته و پرورش ملکه به صورت تجاری است.

پروژه ایستگاه پرورش و اصلاح نژاد ملکه زنبورعسل خراسان رضوی همزمان با استان های گلستان، گیلان، اصفهان و فارس در سال ۸۴ به اجرا درآمد و این استان با تولید ۱۰۰ ملکه بارور و ۲۵۰ کلنی کمکی کار خود را آغاز کرد.

مدیرکل جهاد کشاورزی خراسان رضوی به خبرنگار مهر اظهار می کند: هزار و ۶۰۰ زنبوردار در خراسان رضوی فعالیت کرده و ۱۶۰‌هزار کندو زنبور عسل در این استان وجود دارد.

سالیانه ۷۰۰ تن عسل از ۱۲۰ هزار و ۱۷۹ کلنی زنبور عسل بدست می آید

محمد طباطبایی تصریح می‌کند: سالیانه به طور متوسط  بیش از ۷۰۰ تن عسل از ۱۲۰ هزار و ۱۷۹ کلنی زنبور عسل در این استان بدست می آید.



وی با اشاره به ایستگاه پرورش و اصلاح نژاد ملکه زنبورعسل، ادامه می دهد: این ایستگاه سالانه ۲ هزار و ۵۰۰ ملکه بارور تولید کرده و به دلیل اهمیتی که دارد تاکنون مورد بازدید کارشناسانی از کشورهای فیلیپین و لبنان قرار گرفته است.

تجاری سازی گیاهان شهدخیز

مدیرکل جهاد کشاورزی خراسان رضوی با تاکید بر تجاری سازی گیاهان شهدخیز بیان می کند: نقویت ایستگاه اصلاح نژاد ملکه راهکاری برای تجاری سازی گیاهان شهدخیز است و از این طریق مسیر صادرات و ساماندهی بازارهای جهانی به شکل مطلوب تری فراهم می شود.

وی ابراز می کند: این ایستگاه به دنبال حفظ ذخایر ژنتیکی بومی زنبورعسل، تولید و تامین ملکه زنبورعسل، تامین و نگهداری ملکه های اصیل پدری و مادری، تامین ملکه های اصلاح شده مراکز تولید ملکه بخش خصوصی جهت تکثیر و تامین ملکه مورد نیاز زنبورداران، آموزش روشهای جدید و نوین زنبورداری پیشرفته و پرورش ملکه به صورت تجاری است.

به طور میانگین تولید عسل در هر کلونی زنبور عسل حدود ۵.۵ کیلوگرم است

به گفته وی به طور میانگین تولید عسل در هر کلونی زنبور عسل حدود ۵.۵ کیلوگرم است و می توان در صورت بهبود کیفیت تولید و با بهبود روشهای زنبورداری این میزان را به بیش از ۱۰ تا ۱۲ کیلوگرم ارتقاء داد.

طباطبایی با تاکید بر حمایت از زنبورداران عنوان می کند: این صنعت جزء یکی از صنایعی است که اشتغال پایدار و و سود اقتصادی فراوانی را به دنبال دارد بنابراین باید به این صنعت بیش از گذشته توجه کرد.

وی بیان می کند: ارتقاء وتوسعه صنایع این چنینی نقش بسزایی در کاهش وابستگی به نفت دارد و می تواند در صورت برنامه ریزی مناسب سوددهی فراوانی را برای این استان و سراسر کشور رقم بزند.



افزایش ۳۷ درصدی صادرات عسل از خراسان رضوی

مدیرکل دامپزشکی خراسان رضوی نیز از افزایش ۳۷ درصدی صادرات عسل از این استان خبر داده و می گوید: این استان با بیش از ۱۲۰ هزار کندو زنبورعسل رتبه یازدهم را به خود اختصاص داده است.

ناصر مرگان ازغدی بیان می کند: معمولا به کشورهایی نظیرعربستان، امارات، کویت، قطر، عراق، مالزی، برونئی و افغانستان عسل این استان صادر می شود و این استان یکی از استان هایی است که به دلیل شرایط آب و هوایی خاص و ویژه می تواند نقش موثری در تولید عسل با کیفیت ایفا کند.

وی اظهار می کند:  همچنین این استان با تولید بیش از ۷۰۰ تن عسل رتبه ۱۳ را در سطح کشور داراست.

صادرات فله ای عسل درجه یک و عدم ایجاد برندی معتبر

مدیر عامل شرکت تعاونی کشاورزی زنبورداران خراسان رضوی با اشاره به موانع پیش روی صنعت زنبورداری بیان می کند: وقوع خشکسالی، صادرات فله ای عسل و عدم تمایل خرید عسل به دلیل گرانی از بارزترین مشکلات زنبورداران استان است.

جمشید علیزاده ابراز می کند: در حال حاضر صد درصد عسل مرغوب و درجه یک این استان به دلیل نبود مشتری و عدم خریداری مردم به کانادا و عربستان صادر می شود.

وی با انتقاد از صادرات فله ای عسل درجه یک استان ادامه می دهد: عسل درجه یک این استان هم اکنون به صورت فله‌ای صادر می‌شود در صورتی که اگر برندی معتبر برای صادرات عسل استان ایجاد شود آنگاه صادرات عسل در وضع بهتری قرار خواهد گرفت.

مدیر عامل شرکت تعاونی کشاورزی زنبورداران خراسان رضوی بیان می کند: ایجاد تسهیلات لازم و افزایش توان مالی زنبورداران، برگزاری دوره‌های آموزشی کوتاه مدت برای زنبورداران و بیمه رایگان زنبورداران از جمله مواردی است که می تواند موجب رونق بیش از بیش صنعت زنبورداری در این استان شود.

جلوگیری از تولید عسل تقلبی راهکار توسعه صنعت زنبورداری

 وی بیان می کند: در حال حاضر می توان با جلوگیری از تولید عسل تقلبی و تولید عسل ارگانیک به توسعه صنعت زنبورداری و تولید و صدور آن کمک کرد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی نیز در این خصوص به مهر می گوید: ۱۶۰هزار کندو زنبور عسل در این استان وجود دارد و سالانه به طور میانگین ۱۰۲۰‌تن عسل از این کندوها برداشت می‌شود.

حسن صفرپور اظهار می کند: طی ۲ سال گذشته شاهد سیر نزولی در تولید عسل بوده ایم و در این راستا تولید عسل با استفاده از روش ارگانیک یکی از معیارها  مولفه های تولید عسل نمونه در خراسان رضوی است.

وی یادآور می شود: انجام ضدعفونی، پرهیز از تغذیه با عسل های ناشناخته و توجه به حرارت بخشی از اقدامات جهاد کشاورزی استان برای حمایت از صنعت زنبورداری است.

سالهاست شرایط خاص آب و هوایی اغلب کشاورزان را به سمت و سوی صنعت زنبورداری سوق داده و این امر ایجاب می کند تا به صورت قانونمند و با سیاست گذاریهای ویژه ای مشکلات این بخش حل و فصل شود زیرا این حوزه به اشتغالزایی، بهبود وضعیت اقتصاد و توسعه صادرات به بازارهای جهانی کمک می کند.


کد مطلب: 27278

آدرس مطلب :
https://www.zistonline.com/news/27278/لزوم-تجاری-سازی-گیاهان-شهدخیز

زیست آنلاین
  https://www.zistonline.com