دبیر انجمن نخبگان آذربایجان شرقی گفت: در پی بارشهای اخیر در حوضه آبریز دریاچه ارومیه و اظهار امیدواری مردم بر بهبود وضعیت دریاچه ارومیه، باید توجه داشت که بدون لایروبی امیدی برای تاثیر بارشها در این حوزه وجود ندارد.
بدون لایروبی، بارشها هم دردی از دریاچه ارومیه دوا نمیکند
27 ارديبهشت 1393 ساعت 11:11
دبیر انجمن نخبگان آذربایجان شرقی گفت: در پی بارشهای اخیر در حوضه آبریز دریاچه ارومیه و اظهار امیدواری مردم بر بهبود وضعیت دریاچه ارومیه، باید توجه داشت که بدون لایروبی امیدی برای تاثیر بارشها در این حوزه وجود ندارد.
به گزارش زیست آنلاین از ایسنا رضا کهولی اظهار کرد: متاسفانه به رغم افزایش بیسابقه بارش باران در حوضه آبریز دریاچه ارومیه، به دلیل برخی سو تدبیرها در حوزه مدیریت منابع آبی، این بارشها تاثیری بر وضعیت دریاچه ارومیه نداشته و این دریاچه هم چنان در بی آبی مطلق و در مسیر بی بازگشت به فاجعه است.
کهولی افزود: وقتی لایروبی رودخانههای این حوزه امسال انجام نشده و در سالهای گذشته نیز به دلیل کمبود بودجه و بی تدبیری، جدی گرفته نشده است، مردم چگونه انتظار دارند که روان آب حاصل از این بارشها به دریاچه برسد و باعث نجات دریاچه شود؟ وقتی با وجود پیگیریهای متعدد و تذکرات چندین باره، دریچههای سدهای بزرگ و کوچک این حوزه هم چنان بسته است، چگونه میتوان انتظار داست که حق آبه دریاچه رعایت شود؟
کهولی با اشاره به هشدارهای نخبگان در ماه های گذشته در خصوص لزوم انجام اقدامات عملی برای نجات دریاچه ارومیه ادامه داد: با وجود آنکه مسیر حرکت دولت یازدهم برای نجات دریاچه مسیر درستی است، اما متاسفانه سرعت کند انجام اقدامات توسط مسئولان مربوطه و علاقه برخی به همایشها و مصاحبه باعث میشود حتی فرصتهایی را نیز که طبیعت برای نجات نگین فیروزهای ایران در اختیار ما میگذارد، از دست بدهیم، به طور مثال فقط در ۶ ماه اخیر بیش از ۵۰ همایش و نشست توسط مسولان دولتی برای این موضوع ترتیب داده شده است و هزاران مصاحبه صورت گرفته است، آیا این اقدامات باعث شده که میلیمتری آب به دریاچه اضافه شود؟ یا این نوع اقدامات تاثیری بر تعداد چاههای غیر مجاز و نوع کشاورزی مردم در این حوضه آبریز داشته است؟
کهولی با اشاره به عقد تفاهم نامه با کشور ژاپن برای کمک به احیای دریاچه گفت: در روزهایی که وضعیت دریاچه ارومیه هر روز بدتر از دیروز است، ما به اقداماتی عملیاتی از این دست بیشتر نیازمندیم و لازم میدانم به عنوان یک شهروند ایرانی از دولت و مردم ژاپن به خاطر این اقدام سازنده تشکر کنم و امیدوارم که با رایزنیهای دولت یازدهم کشورهای دیگر جهان نیز در مسیر نجات دریاچه ارومیه ما را تنها نگذارند و به زودی شاهد تشکیل ائتلاف بین المللی برای نجات دریاچه ارومیه باشیم.
وی در خصوص تعیین تکلیف همکاری نخبگان با دولت در خصوص دریاچه ارومیه اظهار کرد: در ماههای اخیر مطالبات مردم از نخبگان برای کمک به نجات دریاچه افزایش پیدا کرده است و مردم از ما انتظار دارند که در مسیر مدیریت این بحران با دولت همکاری کنیم، اما متاسفانه در این زمینه عزمی جدی از طرف مسئولان دولت نمیبینیم، وقتی طرحهای ما هم چنان روی میز مسئولان در حال خاک خوردن است و به پیشنهادهای مشخص ما پاسخی جدی داده نمیشود، بدون حمایت مالی و معنوی لازم از سوی دولت چگونه میتوانیم به وظیفه تاریخی خود در زمینه نجات دریاچه را انجام دهیم؟
کهولی افزود: عدم همکاری بین نخبگان و دولت برای نجات دریاچه به نفع هیچ کس حتی دریاچه ارومیه نیست و تنها از این عدم همکاری، آنهایی سود می برند که از نجات نگین فیروزهای ایران ناامید هستند و سعی دارند این ناامیدی را بین مردم هم ترویج کنند.
وی ادامه داد: به پشتوانه بیش از ۳۰۰۰ ساعت کار تخصصی توسط نخبگان و اساتید دانشگاه، طرحهای عملیاتی و زود بازده ما برای کمک به حل این بحران روی میز است و در صورت تمایل دولت حاضر به انجام هر گونه همکاری با دولت بر روی این موضوع هستیم و یقین دارم که همان گونه که در گذشته اعتماد به نخبگان بارها موجب رفع بحرانها از کشور شده است، این بار نیز با حضور نخبگان میتوانیم این موضوع را مدیریت کنیم.
کد مطلب: 27782