کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

آغاز برداشت گل نسترن در سیرجان

31 ارديبهشت 1393 ساعت 1:37

برداشت گل نسترن از ۳.۵ هکتار مزرعه شهرستان سیرجان آغاز شد.


به گزارش زیست آنلاین از خبرگزاری فارس از سیرجان، محدودیت منابع آبی، سازمان جهاد کشاورزی و کشاورزان را به سمت کشت محصولاتی با نیاز آبی کم سوق داده است و در این راستا گیاهان دارویی از جمله ختمی، گل گاوزبان، زعفران، نسترن، آویشن، زیره و... در اولویت جهاد کشاورزی سیرجان قرار دارد.

۱۲ میلیارد ریال درآمد حاصل از گیاهان دارویی در سیرجان

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان سیرجان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: با توجه به محدودیت منابع آبی، کاشت گیاهان کم‌آب در دستور کار برنامه‌ریزی جهاد کشاورزی شهرستان قرار گرفته است.

احمد مسعودی گفت: در این راستا مناطق مختلفی از جمله بخش پاریز و منطقه چهار گنبد در بخش بلورد روند روبه‌رشد کشت گیاهان دارویی مانند‌ ختمی، گل گاوزبان، زعفران و گل نسترن دارد.

مسعودی افزود: تا‌کنون ۱۲ هکتار از اراضی مستعد شهرستان سیرجان زیر کشت گیاهان دارویی رفته و این در حالی است که در مراتع ۱۳۷ هکتار گیاهان دارویی مانند آلاله، انغوزه، آویشن، کاکتی و زیره وجود دارد.



وی بیان داشت: ۳.۵ هکتار باغ گل نسترن در شهرستان سیرجان وجود دارد که کار برداشت آن تا دو ماه آینده همچنان ادامه دارد.

مسعودی عنوان کرد: برداشت گل نسترن در سیرجان برای ۴۵ نفر اشتغالزایی کرده و به میزان ۳ هزار و ۵۰۰ کیلو‌گرم گل در مزارع این شهرستان برداشت می‌شود. 

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان سیرجان میزان درآمد حاصل از برداشت گیاهان دارویی را ۱۲ میلیارد ریال اعلام کرد. 

پورامینایی یکی از بهره‌برداران گیاه دارویی و معطر نسترن است که یک هکتار از زمین‌های کشاورزی خود را به کشت این گیاه اختصاص داده است.

وی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس گفت: طی مدت ۱۲ روز برداشت گل نسترن بیش از ۱۰ کارگر زن در کار برداشت مشغول به کار هستند. 

‌مهوش امانی یکی دیگر از بهره‌برداران گل نسترن همراه با بهره‌وری این گل به صورت عرقیجات است.

وی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس عنوان کرد: یک هکتار از این گل را در مزرعه خود کشت کرده‌ام ‌که پس از چیدن از مزرعه و عرق‌گیری‌، مشتریان فراوانی برای خرید عرق نسترن دارم.



امانی خاطرنشان کرد‌: در استان کرمان تنها شهرستان سیرجان به تولید گل نسترن می‌پردازد و این گل دارویی دارای خواص موثری برای بیماری‌های قلب، عروق و مفرح است و عده زیادی آن را برای عیادت از بیمار هدیه می‌برند. 

این بهره‌بردار گل نسترن که یکی از زنان کارآفرین شهرستان سیرجان محسوب می‌شود، دارای کارگاه تهیه عرقیجات و ترشیجات است و برای ۲۰ نفر اشتغالزایی کرده است. 

رضا خواجویی صاحب مغازه عطاری در بازار قدیم سیرجان است، وی به خبرنگار فارس گفت‌: در سیرجان بهترین گل نسترن و عرق این گل تولید می‌شود که برای تقویت اعصاب و‌ قلب تجویز و مصرف می‌شود.

وی عنوان کرد: برگ خشک شده گل نسترن همچنین برای معطر کردن چای مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

 


کد مطلب: 28303

آدرس مطلب :
https://www.zistonline.com/news/28303/آغاز-برداشت-گل-نسترن-سیرجان

زیست آنلاین
  https://www.zistonline.com