به گزارش زیست آنلاین به نقل از "هیئت بین دولتی تغییرات آب و هوایی" (IPCC) سازمان ملل، میانگین دما و سطح آب دریاها تا اواخر قرن حاضر به ترتیب می توانند تا پنج درجه سانتیگراد و ۸۲ سانتی متر افزایش یابند. همچنین، پژوهشگران این مرکز، سهم فعالیت های انسانی در روند تغییرات آب و هوایی را حدود ۹۵ درصد اعلام کرده اند.
این در شرایطی است که بنابر نتایج پژوهش های انجام شده توسط هیئت بین دولتی تغییرات آب و هوایی، سهم فعالیت های انسانی در گرمایش جهانی نسبت به سال های ۲۰۰۷، ۲۰۰۱ و ۱۹۹۵ که به ترتیب ۹۰، ۶۶ و ۵۰ درصد بوده، افزایش یافته است. از این رو، شاهد جهش هایی بزرگ در سهم فعالیت های انسانی بوده و پیامدهای ناشی از افزایش ۵ درجه ای دما نیز بسیار نگران کننده هستند.
به گفته هیئت بین دولتی تغییرات آب و هوایی، سهم ۹۵ درصدی فعالیت های انسان در گرمایش جهانی بزرگ ترین ارزیابی صورت گرفته تاکنون محسوب می شود.
تقریبا ۲۰۰ کشور جهان موافقت خود را برای محدود کردن گرمایش جهانی به دو درجه سانتیگراد نسبت به سطوح پیش از انقلاب صنعتی اعلام کرده که به عنوان آستانهی برای جلوگیری از تغییرات خطرناک آب و هوایی مانند خشکسالی، انقراض، سیل و افزایش سطح آب دریاها که می تواند مناطق ساحلی و کشورهای جزیره ای را در بر بگیرد، محسوب می شود. این در شرایطی است که افزایش دما از دوره انقلاب صنعتی تاکنون برابر با ۰.۸ درجه سانتیگراد بوده است.
بنابر گزارش هیئت بین دولتی تغییرات آب و هوایی، اگر اقدام های فوری و کافی در زمینه کنترل تغییرات آب و هوایی ناشی از فعالیت های انسان صورت نگیرد، این خطر همچنان وجود دارد که دمای جهان بیش از دو درجه سانتیگراد افزایش یافته و با چالش های بزرگی مواجه شویم.