مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت مردمی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: خشکیدگی جنگل های بلوط منطقه زاگرس کمتر از خشک شدن دریاچه ارومیه نیست و شاید فاجعه بارتر نیز باشد.
خشکیدگی جنگل های زاگرس از خشک شدن دریاچه ارومیه فاجعه بارتر است
4 خرداد 1393 ساعت 9:44
مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت مردمی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: خشکیدگی جنگل های بلوط منطقه زاگرس کمتر از خشک شدن دریاچه ارومیه نیست و شاید فاجعه بارتر نیز باشد.
به گزارش زیست آنلاین از ایرنا، ˈمحمد درویشˈ روز شنبه به همراه ˈمهناز مظاهریˈ معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست کشور در دیدار با استاندار ایلام اظهار کرد: مقابله با خشکیدگی جنگل های بلوط نیازمند توجه و اراده همگانی است، و برای رفع این مشکل مردم و مسوولان باید تمام تلاش خود را به کار گیرند.
وی ادامه داد: دلیل این که ایلام در مقایسه با دیگر استان ها با وجود گستره کوچک و جمعیت کم، تشکل های مردم نهاد فراوانی دارد این است که مردم این استان متوجه شده اند که بی توجهی به ملاحظه های زیست محیطی چه بلایی به سر سرزمین آنان می آورد بنابراین با تشکیل نهادهای مدنی و مردمی به دنبال کاهش روند خسارت ها هستند.
وی گفت: حمایت از ملاحظات زیست محیطی نه تنها به نفع طبیعت و نسل های آینده است، بلکه، چرخه اقتصادی را نیز چرخانده، و سود مردم را نیز در پی دارد.
مدیرکل آموزش و مشارکت مردمی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: باید این مهم را با زبانی قابل فهم به مردم و مدیران بفهمانیم، و اگر می گوییم این منطقه حفاظت شده بماند، چگونه می توانیم ارزش ریالی آن را اثبات کنیم و تا این اتفاق نیفتد ما با مشکلات روبه رو خواهیم بود.
درویش گفت:نمونه زیادی از این موارد در کشور رخ داده و به عنوان مثال در منطقه ˈکانی برازانˈ مهاباد در آذربایجان غربی با وجود خشکسالی و بحران آب، با کمک مردم تالاب ˈکانی برازانˈ احیا شد چرا که مردم این منطقه به این مهم پی برده بودند که حفظ تالاب به نفع خود آنان است.
وی افزود: جنگل های استان ایلام یکی از بدترین وضعیت ها را از لحاظ آفت انگلی
ˈلورانتوسˈ، ˈسوسک چوبخوارˈ و بیماری زغالی دارد و در شرایط بسیار بحرانی است، و اگر رویشگاه ها از دست برود و شاخص های سلامت کاهش پیدا کند، بنابراین، این مسایل باید به زبانی جذاب به مردم بیان شود.
این مقام مسوول سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: به اعتقاد دانشمندان،مردمی که در سرزمینی زندگی می کنند که از مواهب طبیعی و گیاهی بهتری برخوردار باشند، شادترند؛ و خودکشی و افسردگی آنان کمتر، و چرخ اقتصادی را بهتر می چرخانند.
وی گفت: باید در ایجاد زیر ساخت های گردشگری در استان ایلام سرمایه گذاری بهتری صورت گیرد، و با کاهش وابستگی زندگی مردم به سرزمین، کشاورزی و دام، ثروت و سرمایه در ایلام پدید آورد.
درویش افزود: این استان با توجه به اقلیم مناسب پهنه مناسبی برای بهره برداری از انرژی نو و تولید انرژی خورشیدی دارد و می توان با سرمایه گذاری در این زمینه در کشور پیشتاز باشد.
مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت مردمی سازمان محیط زیست به همراه ˈمهناز مظاهریˈ معاون آموزش و پژوهش این سازمان برای شرکت در نشست سازمان های مردم نهاد این حوزه در استان به ایلام سفر کرده اند.
ایلام از حیث تعداد سازمان های مردم نهاد زیست محیطی کشور در جایگاه نخست قرار دارد.
اکنون ۳۶ تشکل مردم نهاد زیست محیطی در این استان فعال است.
کد مطلب: 28551