کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

محیط زیست: احداث سد بر دریاچه ارومیه غیرکارشناسی بود

4 خرداد 1393 ساعت 9:59

این مسئول اضافه کرد: به طور طبیعی ۸۰ گرم نمک در یک لیتر آب برای زیست پرندگان مناسب است که این میزان در سال ۸۹ در دریاچه ارومیه به ۳۴۰ گرم نمک در یک لیتر رسید و باعث بستن قندیل بر روی چشم پرندگان شد.


به گزارش زیست آنلاین از فارس مشاور رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست گفت: هر هکتار جنگل در سال هفت تن ریزگرد را جذب می‌کند که اگر این فضای سبز را ایجاد می‌کردیم امروز شاهد ریزگردها نبودیم.
 
اسماعیل کهرم عصر امروز در سمینار «مهندسی ابزار نجات محیط زیست» که در دانشگاه نظام مهندسی فارس برگزار شد، اظهار داشت: تمام گونه‌های جانوری در کشور ما در معرض خطر هستند و برای حفظ تنوع زیستی، به زیستگاه سالم و جایی که به طبیعت نزدیک باشد نیاز داریم.
 
وی افزود: چهار دهه پیش در دریاچه ارومیه ۱۰۲ جزیره وجود داشت که امروز این جزیره‌ها از بین رفته‌ و جای خود را به سدسازی داده‌اند.
 
این مسئول تصریح کرد: ساخت ۴۰ سد در دریاچه ارومیه برنامه‌ریزی شده بود که ۱۲ سد به بهره‌برداری رسید و مابقی نیمه‌کاره رها شده‌اند.
 
این مسئول اضافه کرد: به طور طبیعی ۸۰ گرم نمک در یک لیتر آب برای زیست پرندگان مناسب است که این میزان در سال ۸۹ در دریاچه ارومیه به ۳۴۰ گرم نمک در یک لیتر رسید و باعث بستن قندیل بر روی چشم پرندگان شد.
 
کهرم ابراز داشت: سدهایی که بر دریاچه ارومیه ساخته شده، پایه علمی و کارشناسی ندارد و بر اساس حفظ محیط‌ زیست ارزیابی نشده است.
 
وی بیان کرد: بسیاری از کارشناسان چنین روزی را برای دریاچه ارومیه پیش‌بینی می‌کردند اما جای تأسف است که در کشور ما کارشناسان هیچ اختیاری ندارند و تنها دستورات را اجرا می‌کنند.
 
مشاور رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست گفت: هر هکتار جنگل در سال هفت تن ریزگرد را جذب می‌کند که اگر این فضای سبز را ایجاد می‌کردیم امروز شاهد ریزگردها نبودیم.
 
وی اضافه کرد: ساخت جاده در یک مرتع و فشاری که از ترافیک آن جاده به وجود می‌آید باعث از بین رفتن سفره‌های زیرزمینی در آن مرتع می‌شود.
 
کهرم اذعان داشت: تمام اعمال ما نسبت به محیط زیست بی‌شک تأثیرگذار است و این تأثیر به خود ما برمی‌گردد.
 
این مسئول افزود: انتظار داریم که جامعه مهندسی در دانشگاه، دانشجویان خود را نسبت به مسائل زیست‌محیطی آگاه سازد تا شاهد خسارت‌های کمتری به محیط زیست باشیم.
 
کهرم خاطرنشان کرد: چه کسی تصویب می‌کند که تکه‌ای از کوه برای ساخت هتل گرفته شود. فضای ورودی شیراز باید برای عموم مردم باشد، نه عده‌ای خاص که از هتل استفاده می‌کنند و یا اینکه خط ساحلی نباید در اختیار یک عده ویژه باشد.
 
در ادامه این سمینار رئیس سازمان نظام مهندسی فارس ابراز داشت: شهر برای توسعه نیازمند رویکرد محوری بوده که یکی از این رویکردها حفاظت از محیط زیست است.
 
فرج‌الله رجبی بیان کرد: اگر قرار باشد قسمتی از مشکلات شهر حل شود باید رویکردهای جدیدی تعریف کرد و مرثیه‌خوانی نسبت به محیط زیست باید به امید تغییر کند.
 
وی گفت: زمانی شیراز را با نام دره خرم‌رود می‌شناختند اما امروز تنها یک رودخانه خشک از خرم‌رود باقی مانده است.


کد مطلب: 28560

آدرس مطلب :
https://www.zistonline.com/news/28560/محیط-زیست-احداث-سد-دریاچه-ارومیه-غیرکارشناسی

زیست آنلاین
  https://www.zistonline.com