معاون بازسازی و بازتوانی سازمان مدیریت بحران کشور گفت: یک میلیون و ۱۳۰ هزار هکتار از جنگلهای زاگرس مبتلا به خشکیدگی شدهاند.
خشکی یک میلیون و ۱۳۰ هزار هکتار از جنگلهای زاگرس
8 خرداد 1393 ساعت 11:09
معاون بازسازی و بازتوانی سازمان مدیریت بحران کشور گفت: یک میلیون و ۱۳۰ هزار هکتار از جنگلهای زاگرس مبتلا به خشکیدگی شدهاند.
به گزارش زیست آنلاین به نقل از روزنامه آرمان، محمد فرید لطیفی در دیدار با مسئولان منابع طبیعی استان ایلام اظهار داشت: در چند سال اخیر ریزگردها به جنگلهای ما هجوم آوردند و میزان خسارت وارد شده بر جنگلهای کشور حدود دو هزار و ۹۳۰ میلیارد تومان بوده است.
او افزود: جنگلهای زاگرس حدود شش میلیون هکتار از مساحت جنگلهای کشور رابه خود اختصاص دادند که از این میزان یک میلیون و ۱۳۰ هزار هکتار مبتلا به خشکیدگی شدند. این مسئول اظهار داشت: ۱۲ میلیون و۷۰۸ هزار اصل نهال از جنگلهای بلوط زاگرس در کشور دچار خشکیدگی شدهاند. لطیفی اضافه کرد: این تعداد درختان که تحت تاثیر خشکسالی قرار گرفتند با میانگین عمر ۴۰۰ تا ۵۰۰ سال بودهاند.
او ادامه داد: با محاسبات انجام شده حدود سه هزار میلیارد تومان خسارت برآورد شده در ارتباط با خشکیدگی درختان بلوط بوده است.مدیرکل منابع طبیعی ایلام نیز در ادامه گفت: استان ایلام با ۵۰ درصد خشکیدگی درختان بلوط بیشترین میزان خشکیدگی درختان بلوط را ازمیان استانهای زاگرس نشین کشور به خود اختصاص داده است.
رضا احمدی افزود: در استان ۶۴۱هزار هکتار جنگل دارد و بیش از ۹۰ درصد آن به خشکیدگی مبتلاست. او ادامه داد: این خشکیدگی عوامل متعددی از جمله خشکسالیهای اخیر و کمبود بارشها، ریزگردها و تاثیرات ناشی از کمبود یخبندانها دارد.احمدی اظهار داشت: ۵۷۰ هکتار از جنگلها در معرض خطر خشکیدگی قرار دارند که حدود ۲۹۰ درصد ازسطح جنگلها را تشکیل میدهد. به گزارش مهر، به گفته او ۱۱ درصد از سطح جنگلهای استان بهطور کلی خشکیده هستند. برخی گزارشها حاکی از این است که ایران در زمینه تخریب جنگلها دارای رتبه جهانی است.
علاوه بر عوامل طبیعی مانند خشکسالی برخی عوامل انسانی نیز به تخریب شتابنده جنگلها در ایران دامن زده است. فائو در جدیدترین گزارش خود از افزایش ۱۰ درصدی برداشت چوب گرد از جنگلهای ایران در سال ۲۰۱۲ خبر داد و با وجود فقر جنگلی ایران اعلام کرد ۹۱ درصد چوب گرد مصرفی ایران در این سال از منابع داخلی تامین شده است. بر اساس برآوردهای فائو در این سال ۷۸۲ هزار مترمکعب چوب گرد از جنگلهای ایران برداشت شده است. این رقم نسبت به سال قبل از آن رشد ۱۰ درصدی داشته است. در سال پیش از آن ۷۰۶ هزار مترمکعب چوب گرد در ایران برداشت شده بود. با وجود فقر جنگلی ایران آمارهای فائو نشان میدهد ۹۱ درصد چوب گرد مصرفی ایران از منابع داخلی تامین شده است. کل مصرف چوب گرد در ایران با رشد هشت درصدی از ۷۹۲ هزار مترمکعب در سال ۲۰۱۱ به ۸۵۵ هزار مترمکعب در سال ۲۰۱۲ رسیده است.
کد مطلب: 28905