نماینده مردم ساوه و زرندیه گفت: اجرای طرح اصلاح الگوی کشت راهکاری راهبردی برای مصرف بهینه آب است.
منابع آب زیرزمینی محدود شده است
10 خرداد 1393 ساعت 12:20
نماینده مردم ساوه و زرندیه گفت: اجرای طرح اصلاح الگوی کشت راهکاری راهبردی برای مصرف بهینه آب است.
به گزارش زیست آنلاین از ایسنا شهلا میرگلوبیات در جریان بازدید از چهار روستای بخش مرکزی ساوه با اشاره به کاهش نزولات و کمبود منابع آبی به عنوان مهمترین مشکل روستائیان و کشاورزان، اظهارداشت: مدیریت صحیح آب و خاک و اصلاح الگوی کشت میتواند زمینه خودکفایی در حوزه کشاورزی را فراهم آورد.
وی با بیان اینکه این طرح از برنامههای وزارت نیرو به منظور جلوگیری از هدررفت منابع آبی کشاورزی است، ادامه داد: جایگزینی کشت تولیدات کشاورزی با نیاز آبی کم به جای محصولات با نیاز آبی زیاد از جمله برنامههایی است که در دست مطالعه و بررسی است.
وی کاهش هزینههای تمام شده تولید، کاهش سهم هزینه آب، افزایش متوسط درآمد، تداوم تولید پایدار در بخش کشاورزی منطقه و عدم کاهش سطح سفره آبهای زیرزمینی را از مزایای اجرا و توسعه این طرح دانست.
به گفتهی نماینده ساوه و زرندیه یکپارچه سازی اراضی، توسعه کشت محصولات گلخانهای و ارتقای آگاهیهای عمومی موجب استفاده بهینه از منابع آبی شده و کشاورزی کشور ما را از روش سنتی خارج میکند.
وی با بیان اینکه هماکنون ظرفیت سفرههای آب زیرزمینی محدود شده است، تصریح کرد: برداشت بیرویه از منابع آبی، ایجاد موانع توسعهای برای بهرهبرداری از آبهای زیرمینی در مصارف کشاورزی و پایین بودن راندمان آبیاری آسیبهایی را به سفرههای زیرزمینی وارد کرده که لزوم اصلاح الگوی مصرف آب را ضروری ساخته است.
میرگلوبیات در ادامه با اشاره به فراهم شدن بسیاری از زیرساختهای اساسی و ضروری در مناطق روستایی نیز گفت: اختصاص امکانات لازم در مناطق روستایی سبب ماندگاری جمعیت روستایی و زمینهساز پویایی اقتصاد کشور است.
وی اضافه کرد: خدمت به روستاها از اولویتهای کاری مسئولان بوده به طوریکه خدمات ارائه شده به روستاها در طی سالهای اخیر چشمگیر و کاملاً محسوس بوده است.
میرگلوبیات خاطرنشان کرد: با وجود اقدامات زیادی که در روستاهای شهرستانهای ساوه با صرف هزینههای بالا انجام شده است اما همچنان ساکنین روستاها دچار مشکلات زیادی هستند که امیدواریم با تخصیص اعتبارات لازم و تلاش همهجانبه مسئولان و مردم این مشکلات به حداقل برسد.
کد مطلب: 28967