دیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجانغربی گفت: پدیدهی جوانهخوار بلوط، نزدیک به ۵۰ هزار هکتار از جنگلهای استان واقع در دو شهرستان سردشت و پیرانشهر را در معرض تهدید جدی قرار داده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجانغربی گفت:
آفت جوانهخوار بلوط تهدیدی برای جنگلهای آذربایجانغربی
18 خرداد 1393 ساعت 12:02
دیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجانغربی گفت: پدیدهی جوانهخوار بلوط، نزدیک به ۵۰ هزار هکتار از جنگلهای استان واقع در دو شهرستان سردشت و پیرانشهر را در معرض تهدید جدی قرار داده است.
به گزارش زیست آنلاین از ایسنا «علی پیر مرادی» با اشاره به آثار مخرب آفت جوانهخوار بلوط و وسعت منطقهی درگیر شده با این آفت اظهار کرد: با توجه به اینکه آغاز رویشگاه جنگلهای زاگرسی در دو شهرستان سردشت و پیرانشهر در آذربایجانغربی واقع شده و از نوع گونههای نادر در طبیعت هستند، متأسفانه مدتی است این جنگلها که عمدتاً بلوط نیز هستند با آفت جوانهخوار مواجه شدهاند.
وی با اشاره با چگونگی مبارزه با این آفت در سالهای گذشته افزود: با توجه به توصیههای انجام شده تنها راه مقابله با این معضل از طریق کار گذاشتن تلههای فرمونی بوده است که متأسفانه بعلت به روز نبودن این طریق مبارزه، آفت جوانهخوار هر سال نسبت به سالهای گذشته گسترش یافته و عملاً نوع مبارزه با این عارضه بیتأثیر شده است.
پیر مرادی تصریح کرد : با توجه به اینکه شیوهی مبارزات پیشین با این آفت بصورت سنتی بوده است، روز به روز شاهد افزایش دامنهی این آفت در میان جنگلهای استان هستیم که امیدواریم با تشریک مساعی اساتید و محققان این حوزه بتوانیم این آفت را ریشهکن کنیم.
وی همچنین در خصوص تخصیص اعتبارات برای حفاظت از جنگلهای استان خاطرنشان کرد: با توجه به حجم زیاد گسترهی این آفت، اعتبارات تخصیصی بسیار اندک بوده و ادارهکل منابع طبیعی استان، با اعتبارات اختصاص یافته فقط میتواند ۱۰۰۰ هکتار از جنگلها را پوشش دهد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجانغربی گفت: در صورت توجه نکردن به از میان بردن این آفت، طی ۱۰ سال، درخت بلوط بعلت گسترش جوانهخوار این درخت از پای در میآید.
پیرمرادی با اشاره به تجربهی تلخ استان ایلام در این خصوص افزود: هماکنون، در منطقهی ایلام جنگلهای ناحیهی رویشی زاگرسی با پدیدهی خشکیدگی روبهرو هستند و با ادامهی این روند آذربایجانغربی هم در سالهای آینده با شدت بسیار بیشتری با این مشکل دست به گریبان میشود.
وی خاطرنشان کرد: از اینرو از همهی مسئولان ارشد استانی و کشوری میخواهیم تا نسبت به موضوع با حساسیتی بیش از پیش وارده شده تا بدین ترتیب نسبت به ایجاد ساز و کارهای لازم برای مبارزه با این آفت هرچه سریعتر اقدام شود.
براساس این گزارش، آذربایجانغربی از نظر میزان جنگل موجود در کشور، سهم خاصی را به خود اختصاص نداده و نزدیک به ۰.۷ درصد جنگلهای کشور را در اختیار دارد و تنها شهرستانهای پیرانشهر و سردشت بعلت قرار گرفتن در ابتدای ناحیهی جنگلی زاگرس، از این نعمت بهرهمند هستند.
بنه، بلوط و بادام وحشی در انواع مختلف از جمله درختانی هستند که در جنگلهای جنوب آذربایجانغربی یافت میشوند.
کد مطلب: 29497