مدیر کل محیط زیست استان تهران با اشاره تنظیم لایحه مالکیت سازمان محیط زیست بر مناطق چهارگانه در دولت گفت: عدم مالکیت محیط زیست در این مناطق یکی از مهمترین معضلات جلوگیری از زمین خواری است.
مدیر کل محیط زیست استان تهران گفت:
مهمترین معضلات محیط زیست جلوگیری از زمین خواری است
28 خرداد 1393 ساعت 11:35
مدیر کل محیط زیست استان تهران با اشاره تنظیم لایحه مالکیت سازمان محیط زیست بر مناطق چهارگانه در دولت گفت: عدم مالکیت محیط زیست در این مناطق یکی از مهمترین معضلات جلوگیری از زمین خواری است.
به گزارش زیست آنلاین از مهر محمدهادی حیدرزاده در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در بسیاری از موارد زمانی که شکایت علیه زمین خواری در پرونده های مختلف به نتیجه می رسد و سازمان محیط زیست اقدام به قلع و قمع ساخت و سازها در اراضی ملی می کند متخلفان با بهانه اینکه مالکیت زمین در اختیار سازمان محیط زیست نیست و این قلع و قمع ها غیر قانونی است روند رسیدگی به تخلفات را به تاخیر می اندازد.
مدیرکل محیط زیست تهران به لایحه دولت اشاره کرد و اظهار داشت: در جلسه ای که حدود یک ماه پیش تشکیل شد دولت لایحه ای در خصوص قرار گرفتن مالکیت مناطق چهارگانه حفاظت شده در اختیار سازمان محیط زیست تنظیم و به مجلس تقدیم کرد که امیدواریم هرچه سریعتر این لایحه تصویب شود چراکه در این صورت دست مسئولان زیست محیطی برای مبارزه با زمین خواری بازتر می شود.
به گفته وی، این مسئله به ویژه در استان تهران که ارزش زمین بسیار بالاست اهمیت به سزایی دارد.
موافقت سازمان جنگلها با مالکیت سازمان محیط زیست در مناطق حفاظت شده
وی در پاسخ به اینکه پیش از این سازمان جنگلها که مالکیت قانونی اراضی ملی کشور را برعهده دارد نسبت به درخواست سازمان جنگلها برای مالکیت مناطق حفاظت شده چهارگانه تحت مدیریت این سازمان موضع می گرفت گفت: چندی پیش با مسئولان این سازمان جلسه داشتیم و خوشبختانه در دولت جدید نگاه سازمان جنگل ها نیز نسبت به این موضوع مثبت شده چراکه آنها هم معتقدند به جای رفت و آمد پینگ پنگی پرونده ها بین سازمان جنگل ها و سازمان محیط زیست چنانچه یک ارگان مسئول رسیدگی به زمین خواری در اراضی حفاظت شده باشد مشکلات کمتر می شود.
۵۵ هزار مورد تخریب ساخت و ساز ها در مناطق حفاظت شده
مدیر کل محیط زیست استان تهران از راه اندازی ستادی تحت عنوان ستاد مبارزه با ساخت و ساز های غیر مجاز به دنبال پیگیری های سازمان محیط زیست در استانداری تهران خبر داد و گفت: حفظ امور بیت المال در این ستاد مهمترین هدف است و طی حدود هفت ماه گذشته که این ستاد راه اندازی شده شیب زمین خواری گرفته شده است.
حیدرزاده با بیان اینکه در سال جاری ۵۵ هزار مورد قلع و قمع ساخت و سازها در پارکهای ملی خجیر، سرخ حصار و لار انجام شده اما همچنان حدود ۸۰۰ پرونده شکایت در استان تهران وجود دارد، افزود: از دادستانی درخواست شده که این پرونده ها را خارج از نوبت رسیدگی کنند تا سازمان محیط زیست مقتدرانه بتواند در مقابل زمین خواری ها بایستد.
کد مطلب: 31132