آتش در دو روز گذشته هم جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد را تنها نگذاشت و این بار به شهرستان دنا رفت تا جنگل های منطقه "سرنجل کل" را داغدار کند.
خطوط برق عامل آتش سوزی جنگلهای دنا
31 خرداد 1393 ساعت 12:52
آتش در دو روز گذشته هم جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد را تنها نگذاشت و این بار به شهرستان دنا رفت تا جنگل های منطقه "سرنجل کل" را داغدار کند.
به گزارش زیست آنلاین از مهر، درست سه روز پس از نشست ستاد بحران استان و حضور مسئولین بحران کشور در این نشست برای بررسی معضل آتش سوزی ها در جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد، آتش به دل جنگلها زد تا آب سردی روی مصوبات ستاد بحران بریزد.
پس از وقوع چندین فقره آتش سوزی در مناطق حفاظت شده دیل، خامی و مناطق شادگان، دهدشت و... در شهرستانهای گرمسیری استان و جنگلهای مختار یاسوج، عصر پنجشنبه نوبت جنگلهای "سرنجل کل" در کیلومتر ۲۰ محور یاسوج به اصفهان رسید تا شاهد اکران سریال تکراری و تراژدیک آتش سوزی باشد.
دود ناشی از سوختن جنگلهای منطقه "سرنجل کل" چشم هر رهگذری در این جاده ملی را به سوی خود جلب و آه از نهاد آنان بلند می کرد.
با این حال این آتش سوزی پس از ساعتها تلاش نیروهای یگان حفاظت از منابع طبیعی استان و نیروهای مردمی خاموش شد اما بسیاری از درختان جوان و نو رسته در این منطقه طعمه حریق شدند.
بر خلاف آتش سوزی های گذشته که علت حریق سهل انگاری چوپانان، گردشگران و معتادان عنوان می شد این بار سیمهای برق عامل آتش سوزی درختان در این منطقه شد.
سقوط پایه برق و اتصال سیمها عامل آتش سوزی
به گفته فرمانده یگان حفاظت از منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد سقوط پایه برق و اتصال سیمها به هم موجب بروز آتش سوزی در این منطقه شده بود.
محمد رحیم برزمند در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: بوته و علف در این منطقه بسیار زیاد بوده و این موجب سختی کار اطفای حریق شده بود.
وی بیان کرد: همچنین وزش باد کار اطفای حریق را با مشکل مواجه کرده و بر دامنه آتش افزوده بود.
برزمند اظهار داشت: این حریق با تلاش نیروهای یگان حفاظت، هلال احمر، نیروی انتظامی و نیروهای مردمی در کمترین زمان ممکن اطفا شد.
۸۰درصد آتش سوزیها ناشی از سهل انگاریها است
وی یادآور شد: بیش از ۸۰درصد علل وقوع این آتش سوزی ها ناشی از سهل انگاری انسانها بوده است.
فرمانده یگان حفاظت از منابع طبیعی استان از وقوع بیش از ۱۱۴ فقره آتش سوزی جنگل ها و مراتع این استان در سال گذشته خبر داد و گفت: بیش از ۱۷۰ هکتار عرصه مرتعی و جنگلی این استان در سال ۹۲ طعمه حریق شد.
وی افزود: ۹۰درصد از مساحت این استان را عرصه های جنگلی و مرتعی تشکیل می دهد.
برزمند بیان کرد: بیش از یک میلیون هکتار جنگل در کهگیلویه و بویراحمد است که این میزان هشت درصد جنگلهای کشور را شامل می شود.
آتش سوزی تهدیدی جدی برای جنگلهای استان
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد هم با بیان اینکه کهگیلویه و بویراحمد به یک فروند بالگرد برای مقابله با آتش سوزی جنگل ها نیاز دارد، گفت: بعد از جنگل های شمال کشور، کهگیلویه و بویراحمد بیشترین پوشش جنگلی را دارد.
پزمان نیک اقبالی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: به دلیل گازرسانی به روستاها، استفاده از چوب جنگل ها به عنوان سوخت در استان کمتر شده است اما آتش سوزی ها تهدیدی جدی برای این جنگل هاست.
وی اظهار داشت: در آینده کهگیلویه و بویراحمد به عنوان شاهراه اتصال جنوب کشور به نواحی مرکزی و شمالی مطرح می شود و همین پتانسیل و گردشگر پذیر بودن آن لزوم مقابله با بحران ها به خصوص آتش سوزیها را بیشتر می کند.
وی بیان کرد: در سالجاری تاکنون بیش از ۱۰ مورد آتش سوزی رخ داده است که ۹۵ هکتار از جنگل های استان را دچار آسیب کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، اغلب آتش سوزیهای جنگل و مرتع در این استان در ارتفاعات به وقوع می پیوندد که به دلیل صعب العبور بودن، بخش زیادی از جنگل و مرتع طعمه حریق می شود و تنها بالگرد می تواند به تسریع در اطفا حریق کمک کند.
با این حال به رغم پیگیریهای مکرر از سوی مسئولین سابق و کنونی استان برای اختصاص یک بالگرد برای حفاظت از جنگلها، هنوز این مهم محقق نشده است.
کد مطلب: 31246