معاون دبیر کل سازمان ملل و و رئیس دفتر منطقهای آسیا و اقیانوسیه برنامه توسعه سازمان ملل متحد از پیگیری جدی سازمان ملل نسبت به احیاء و نجات دریاچه ارومیه بعنوان تالاب بین المللی با ارزش خبر داد.
سازمان ملل متحد بصورت جدی پیگیر نجات دریاچه ارومیه است
5 تير 1393 ساعت 11:48
معاون دبیر کل سازمان ملل و و رئیس دفتر منطقهای آسیا و اقیانوسیه برنامه توسعه سازمان ملل متحد از پیگیری جدی سازمان ملل نسبت به احیاء و نجات دریاچه ارومیه بعنوان تالاب بین المللی با ارزش خبر داد.
به گزارش زیست آنلاین از مهر، هاولینگ شو شامگاه چهارشنبه در نشست مشترک با استاندار آذربایجان غربی بر گسترش زمینه همکاری های بین المللی برای احیای دریاچه ارومیه تاکید کرد و افزود: موضوع احیا و حفظ اکوسیستم دریاچه ارومیه یک موضوع بسیار مهم جهانی است و سازمان ملل متحد بصورت جدی پیگیر نجات این دریاچه است.
وی با بیان اینکه سطح آب دریاچه ارومیه در طول سالهای اخیر کاهش بسیار محسوسی داشته، ادامه داد: امیدواریم با کمک دولت ایران و همکاری مدیران و مسئولان محلی و همچنین مشارکت مردم و جوامع محلی، بتوانیم شاهد احیا و توسعه پایدار در این دریاچه باشیم.
معاون دبیرکل سازمان ملل متحد، اجرای طرح توسعه پایدار کشاورزی با هدف کاهش مصرف آب و مدیریت بهینه مصرف آب در حوزه آبخیز دریاچه ارومیه را از اقدامات موثر در احیای دریاچه ارومیه عنوان کرد و گفت: در کنار تامین آب برای احیاء دریاچه ارومیه لازم است با کمک دولت اقدامات لازم برای تامین معیشت کشاورزان نیز صورت گیرد.
هاولینگ شو ادامه داد: برای احیای دریاچه ارومیه به ۲۰ الی ۲۵ میلیارد متر مکعب آب نیازمندیم که باید این مقدار آب را با همکاری و آموزش دهی به کشاورزان برای کاهش مصارف آب در بخش کشاورزی از طریق گسترش آبیاری های مدرن در اراضی زراعی، تامین کنیم.
وی عنوان کرد: با مشارکت و همکاری مدیران و مسئولان ملی و منطقه ای و همچنین اجرای طرح های کاهش مصرف آب در حوزه کشاورزی می توانیم شاهد کاهش ۲۰ الی ۳۵ درصدی و در برخی مواقع ۵۰ درصدی مصرف آب در اراضی زراعی حوضه آبخیز دریاچه ارومیه باشیم.
وی با تقدیر از توجه ویژه رئیس جمهوری ایران و مسئولان ملی و منطقه ای در جهت احیای دریاچه ارومیه یادآور شد: همکاریهای زیست محیطی سازمان ملل متحد و دولت ایران، نتایج مثبتی را در خصوص احیای دریاچه رومیه به دنبال خواهد داشت.
ازسال آبی ۷۵ – ۷۴ تا کنون رقوم ارتفاعی سطح تراز آب دریاچه ارومیه سیر نزولی پیدا کرده و در طول سالهای اخیر آب دریاچه بالاتر از شش متر کاهش داشته است که نیاز به یک عزم ملی و منطقهای برای نجات این اکوسیستم با ارزش و بحران زده است.
بنا بر تحقیقات انجام شده از ۱۸ سال پیش تا کنون نمودار تراز آب پارک ملی دریاچه ارومیه رو به پایین است و مطالعات مدیریت زیست بوم حوضه آبریز دریاچه ارومیه که با همکاری بانک جهانی به اتمام رسیده، نشان میدهد دریاچه ارومیه به عنوان دومین دریاچه شور جهان تا کمتر از ۵ سال آینده با بحران شدیدی مواجه خواهد شد.
پارک ملی دریاچه ارومیه با ویژگی های خاص خود بعد از دریاچه شور بحر المیت در دنیا به عنوان دومین دریاچه شور و بزرگ در جهان به شمار می رود، این دریاچه به عنوان بزرگترین تالاب دایمی با دارا بودن ۱۰۲ جزیره بزرگ و کوچک در استان قابلیت های زیادی را در دل خود جای داده است.
مساحت این دریاچه بیش از ۵۷۰هزار هکتار است. با به خطر افتادن وضعیت این دریاچه علاوه بر تهدیدات زیست محیطی استان، حیات گونه های با ارزش و نادر کشور از جمله گوزن زرد ایرانی و... نیز به خطر خواهد افتاد.
بر اساس آمار تا ۱۶ خردادماه امسال تراز سطح آب دریاچه ارومیه به ۱۲۷۰.۶۱ متر کاهش یافته است، این در حالی است که تراز سطح آب دریاچه ارومیه در زمان مشابه سال گذشته ۱۲۷۱.۰۴ متر بوده که تراز اکولوژیک سطح آب دریاچه ارومیه ۱۲۷۴.۱۰ متر است.
تراز حداکثر مشاهده شده سطح آب دریاچه ارومیه ۱۲۷۸.۴۱ متر است که از ابتدای مهرماه سال گذشته تا کنون در حوضه آبریز دریاچه ارومیه ۲۷۴.۱ میلیمتر بارندگی ثبت شده که این میزان در مدت مشابه سال قبل ۳۶۸.۲ میلیمتر و در دراز مدت مشابه ۳۳۹.۷ میلیمتر بود.
کد مطلب: 31542