مشاور رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: اختصاص ۲۵۰ میلیارد ریال اعتبار برای احیا و بهسازی جنگل های زاگرس نشاندهنده اهمیت و توجه دولت به این اکوسیستم است.
مشاور رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت:
اختصاص ۲۵۰ میلیارد اعتبار برای احیا جنگل های زاگرس
9 تير 1393 ساعت 10:33
مشاور رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: اختصاص ۲۵۰ میلیارد ریال اعتبار برای احیا و بهسازی جنگل های زاگرس نشاندهنده اهمیت و توجه دولت به این اکوسیستم است.
به گزارش زیست آنلاین از ایرنا چندی پیش محمد باقر نوبخت سخنگوی دولت اعلام کرد که هیات وزیران اختصاص مبلغ ۲۵۰ میلیارد ریال برای احیا و بهسازی جنگل های زاگرس را مصوب کرده است.
اسماعیل کهرم اظهار کرد:هر چند این میزان پول برای اکوسیستم وسیعی مانند جنگل های زاگرس بسیار کم است اما همین که دولت چنین اعتباری را اختصاص داده نشان می دهد که به این بخش توجه دارد و این خود جای امیدواری است.
وی افزود:پروژه ای با عنوان حفاظت از جنگل های زاگرس در سازمان محیط زیست و با همکاری نهادهای بین المللی در حال اجراست.
کهرم گفت: کل وسعت منطقه زاگرس ۲۰۰ هزار کیلومتر مربع است که دارای زیستگاه های فراوان و با ارزشی است که اکنون وضعیت آن وخیم است در حالی که این منطقه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
وی ادامه داد:سالانه حدود ۴۲۰ میلیارد متر مکعب آب وارد فلات قاره ایران می شود که یک سوم آن از منطقه زاگرس تامین می شود از این رو حفاظت از این منطقه باید جدی گرفته شود.
کهرم گفت:آبی که به صورت باران به زمین می رسد درختان زاگرس مانند ناودان عمل کرده و آنرا وارد خاک می کنند که از این راه سفره های زیر زمینی تامین می شود حال اگر درختان زاگرس نباشند به علت شیب دار بودن منطقه زاگرس آب به پایین دست روانه می شود که قطعا سیل به همراه خواهد داشت و فرسایس خاک نیزبه دنبال آن رخ خواهد داد.
وی با تاکید بر اینکه زاگرس از اهمیت زیادی برخوردار است گفت: عواملی مانند قطع درختان، چرای بی رویه دام ، احداث جاده ، لوله کشی ها و عملیات عمرانی منطقه را تهدید می کنند که باید کاهش یابند.
کهرم ادامه داد:به عنوان مثال چندی پیش وزارت نفت برای لوله کشی گاز به مدت ۲ روز ۱۸ هزار اصله درخت را قطع کرد، بنابراین انسان بیشترین آسیب را به زاگرس وارد کرده است.
مشاور رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه وقوع یک سری اتفاقات به صورت زنجیره ای به زاگرس آسیب وارد می کند افزود:به عنوان مثال سمورهایی که در این منطقه زندگی می کنند از دانه های بلوط تغذیه می کنند این حیوانات تعدادی از دانه ها را زیر خاک دفن کرده تا در زمانی دیگری به سراغش بروند که بعد از گذشت مدتی مکان اخفای دانه ها را از یاد می برند بنابراین این دانه ها به مرور جوانه زده و به درخت جدید تبدیل می شوند.
وی ادامه داد:همچنین پرندگانی از خانواده جیجاق ها نیز همین روش را دارند بنابراین اگر قرار باشد این حیوانات از بین بروند در واقع کشتگرهای طبیعی منطقه نابود می شوند و حیات منطقه بیش از پیش در معرض تهدید قرار می گیرد.
کهرم تاکید کرد:باید به حفظ این منطقه اهمیت داده شود و اختصاص بودجه ای برای این بخش نشان دهنده توجه دولت به حفظ آن است ، شاید مبلغ زیاد نباشد اما همین که مبلغی جداگانه برای این بخش اختصاص یافت جای امیدواری دارد.
جنگل های زاگرس شامل سلسه جبال زاگرس، وسیع ترین و اصلی ترین رویشگاه گونه های مختلف بلوط در ایران بوده و به همین دلیل این منطقه از اهمیت بسیار ویژه ای برخوردار است. جنگل های بلوط منطقه زاگرس از منتهی الیه شمال غربی ایران (پیرانشهر واقع در آذربایجان غربی) آغاز و سپس غرب و جنوب غرب ایران(میان جنگل در جنوب شیراز) را طی می کند.
استان های فارس، خراسان جنوبی و لرستان از نظر وسعت رویشگاه های جنگلی در بین تمام استان های کشور به ترتیب مقام های اول تا سوم را دارا است. اما در بین ۱۱ استان واقع در ناحیه رویشی زاگرس، استان های فارس، لرستان و خوزستان مقام های اول تا سوم را از نظر وسعت رویشگاه های جنگلی و درختی دارد.
کد مطلب: 31765