عضو هیات علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: اکوسیستمهای تالابی، شاهکار بینظیر طبیعت است.
عضو هیات علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت:
شاهکار بینظیر طبیعت ، اکوسیستمهای تالابی
16 تير 1393 ساعت 10:40
عضو هیات علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: اکوسیستمهای تالابی، شاهکار بینظیر طبیعت است.
به گزارش زیست آنلاین از ایسنا غلامرضا نوری افزود: تالابها از جمله پرتولیدترین محیط های جهان بوده و ارزش اقتصادی آنها سالانه ۴.۹ تریلیون دلار است.
عضو هیات علمی دانشگاه در ادامه گفت: ارزش اکولوژیک هر هکتار از اکوسیستمهای زراعی سالانه ۱۰۰ دلار در هکتار، جنگل تا ۲ هزار دلار در هکتار و مراتع تا یک هزار و ۵۰۰ دلار در هکتار محاسبه شده است.
وی تصریح کرد: در حالی که ارزش اکولوژیک سالانه تالابها ۱۰ برابر جنگلها و ۲۰۰ برابر زمینهای زراعی برآورده شده است، تالابها با فراهم ساختن آب و قابلیت تولید اولیه، نقش مهمی در بقای گیاهان و جانوران وابسته به خود ایفا میکنند.
به گفته نوری، از بین ۲۰ هزار گونه مختلف ماهی در سطح جهان بیش از ۴۰ درصد آنها در تالابها زندگی میکنند.
وی در ادامه بیان کرد: تالابها نه تنها از نظر تنوع زیستی بسیار با ارزش هستند، بلکه به عنوان یک میراث منحصر به فرد فرهنگی نیز تلقی میشوند.
وی اظهار کرد: تالاب ناحیای از مظاهر طبیعی خدادادی است که در روند پیدایش، خاک آن به وسیله آبهای سطحی و زیرزمینی به صورت اشباع درآمده و طی یک دوره کافی و تحت شرایط عادی، محیطی طبیعی را تشکیل داده و دارای توالی زیستی است.
نوری در ادامه گفت: این مجموعه اکوسیستم دارای جوامعی از گیاهان و جانوران ویژه است که امکان سازگاری در چنین شرایط اکولوژیکی را دارا هستند.
وی بیان کرد: تالابها در شمال، مرکز و جنوب استان سیستان و بلوچستان گسترده شدهاند که علاوه بر ذخیره میلیاردها مترمکعب از آبهای سیلابی در زمان بارندگیهای ناگهانی بخصوص فصل زمستان و بهار می باشند و سالانه میزبان هزاران پرنده مهاجر از کشورهای دور و نزدیک هستند.
عضو هیات علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان در پایان گفت: این زمستان گذرانی پرندگان و مهاجرت به آبهای استان جلوه ای خاص به منطقه می بخشند و می تواند در جذب توریسم نیز موثر باشد. تالاب هامون هیرمند، صابری، تالاب لولکدان، تالاب هامون جازموریان و تالاب هامون ماشکیل از جمله تالابهای استان سیستان و بلوچستان هستند.
کد مطلب: 32325