نتایج یک بررسی جدید فاش کرد که جنگلهای آمازون در گذشته علفزار بودهاند و مرطوب شدن آب و هوای این منطقه این علفزارها را به جنگل تبدیل کرده است.
جنگلهای آمازون قبلا علفزار بودند
19 تير 1393 ساعت 11:29
نتایج یک بررسی جدید فاش کرد که جنگلهای آمازون در گذشته علفزار بودهاند و مرطوب شدن آب و هوای این منطقه این علفزارها را به جنگل تبدیل کرده است.
به گزارش زیست آنلاین از ایسنا برای بسیاری از مردم، جنگلهای آمازون سمبل واقعی ابهتِ طبیعت هستند چرا که طبیعت بدون هیچگونه دخالت بشر توانسته آن را خلق کند و تحقیقات جدید نشان میدهد که تغییرات آب و هوایی در این ناحیه به تولد این جنگلهای بارانی انبوه انجامیده است.
در مطالعه جدیدی که نتایج آن در مجله دستاوردهای آکادمی ملی علوم آمریکا منتشر شده، متخصصان دانشگاه «ریدینگ» اعلام کردند بخش وسیعی از زمینهایی که اکنون پوشیده از جنگلهای بارانی هستند در گذشته علفزار بودهاند و در واقع گسترش جنگلهای بارانی آمازون به دنبال تغییرات جوی و افزایش رطوبت و از میلاد مسیح تا ۳۰۰ سال پس از آن آغاز شده است. برای اثبات این ادعا، زیستشناسان نمونههای طبیعی را از دو منطقه در بولیوی جمعآوری کرده و پس از تحلیل این نمونهها دریافتند که آنها محتوی گرده و سایر ذراتی هستند که نشاندهنده تغییرات اکوسیستم این منطقه طی ۶۰۰۰ سال گذشته است.
به گزارش ایسنا به نقل از ساینس ریکوردر، این تیم تحقیقاتی قصد داشتند شواهدی را از نوع محصولات کشاورزی که سرخپوستان کشت میکردهاند به دست آورند و کشف کنند که این افراد تا چه اندازه بر جنگلهای آمازون تاثیر داشتهاند. نتایج این مطالعه نشان داد که ساکنان آمازون نواحی خاص از جنگلهای آمازون را آنگونه که تصور میشده برای زراعت از درختان پاکسازی نکردهاند بلکه محصولات زراعی خود را در این قسمتها درست در زمانی کشف کردهاند که این ناحیه پوشش درختی نداشته و به شکل دشتهای آزاد بوده است و در واقع جنگلهای بارانی آمازون در ۳۰۰ سال نخست پس از میلاد مسیح و به دنبال تغییرات جوی و افزایش رطوبت هوا شروع به رشد کردهاند.
شواهد نشان میدهد که ساکنان این ناحیه پس از وقوع تغییرات جوی، این زمینها را همچنان برای اهداف کشاورزی عاری از درختان حفظ کرده و از توسعه جنگلهای آمازون در این منطقه جلوگیری کردهاند. به دنبال استعمارات اروپا، جمعیت وسیعی از سرخپوستان به دلیل بیماری و به دست استعمارگران کشته شدند. پس از این اتفاق جنگلهای بارانی نواحی را که آنها تا پیش از این برای کشاورزی از رویش درختان حفظ کرده بودند، فرا گرفتند.
«جان کارسون»، سرپرست اصلی این مطالعه گفت: یافتههای این گروه تحقیقاتی برای شناخت تغییرات جوی و همینطور اتفاقاتی که به دنبال فرسایش وسیع جنگلهای آمازون رخ خواهد داد، مفید است.
کد مطلب: 32599