دانشمندان از مدت ها قبل پیش بینی کرده اند که تغییر آب و هوا تولید جهانی غذا را فلج می کند زیرا دمای در حال افزایش هوا به محصولات آسیب می زند.
تغییر آب و هوا تولید جهانی غذا را فلج می کند
11 مرداد 1393 ساعت 10:40
دانشمندان از مدت ها قبل پیش بینی کرده اند که تغییر آب و هوا تولید جهانی غذا را فلج می کند زیرا دمای در حال افزایش هوا به محصولات آسیب می زند.
به گزارش زیست آنلاین از ایرنا از آسوشیتدپرس، اکنون دانشمندان موسسه فناوری ماساچوست (MIT) در مطالعه ای نشان داده اند همانطور که زمین گرم می شود آلودگی لایه اوزون برتولید چهار محصولی که بیش از نیمی از کالری جهان را تشکیل می دهند، صدمه می زند.
بر اساس این مطالعه تا سال ۲۰۵۰،مشکل تغییر آب و هوا و آلودگی اوزون باعث کاهش ۱۵درصدی عرضه ذرت، برنج، سویا، و گندم می شود.
این مطالعه نشان داد که سوء تغذیه در کشورهای درحال توسعه ۴۹ درصد افزایش می یابد.
آلودگی اوزون مانند تغییر آب و هوا یک پدیده انسان ساز است که از وابستگی انسان به سوخت های فسیلی ناشی شده است.
اوزون یک آلاینده قوی است که از سوزاندن سوخت های فسیلی در خودروها و یا نیروگاه ها ایجاد می شود و برسلامت انسان و گیاهان تاثیر می گذارد.
سطح اوزون با افزایش درجه حرارت هوا افزایش می یابد و محققان پیش بینی می کنند که آمریکایی ها تا سال ۲۰۵۰ با یک افزایش۷۰ درصدی در پدیده ناسالم اوزون در فصل تابستان مواجه شوند.
بر اساس این مطالعه،تولید ذرت و دانه های سویا نیز میان ۲۰ تا ۵۰ درصد در آمریکا، اروپا، آمریکای جنوبی به دلیل درجه حرارت های متناوب بیش از حد بالا و آلودگی اوزون کاهش یابد.
همچنین قرار گرفتن در معرض اوزون به برداشت گندم نیز صدمه می زند.
این درحالی است که تا سال۲۰۵۰ تولید غذا نیز باید دست کم ۵۰ درصد افزایش یابد تا بتواند تقاضای جمعیت درحال افزایش جهان را برآورده سازد.
با این حال، این تاثیر متفاوت خواهد بود چرا که تغییر آب و هوا بر برخی مناطق جهان بیشتر تاثیر می گذارد و آلودگی اوزون در مناطق دیگر شدیدتر خواهد بود.
این مطالعه در مجله «نیچر کلایمت چنج»منتشر شد.
کد مطلب: 33639