به گزارش زیست آنلاین از ایرنا وحید چگینی اظهار کرد:داشتن اطلاعات تغییرات تراز آب دریاها موجب می شود تا پیش بینی جزر و مد دقیق تر انجام شود که این کار در پهلو گرفتن کشتی ها در بنادر، ساخت سکوها و موج شکن ها نقش بسزایی دارد.
وی افزود:مطالعه هر گونه تغییراتی در جزر و مد موجب مدلسازی پدیده های مختلف از جمله امواج، جریان های شدید و خیزاب توفان می شود.
رییس کمیته ملی اقیانوس شناسی علوم جوی ادامه داد: امروزه با پدیده گرم شدن زمین مواجه هستیم که این مساله ذوب شدن یخ های قطب و بالا آمدن آب دریاها و اقیانوس ها را به همراه دارد، بنابراین با آگاهی از تغییرات جزر و مدی می توان تاثیر بالا آمدن آب بر جهان را بررسی کرد.
وی گفت: همچنین با توجه به احتمال وقوع سونامی در دریای عمان نصب دستگاه های جزر و مد سنج از اهمیت زیادی برخوردار است، البته کمیسیون بین دولتی اقیانوس شناسی ۲ ایستگاه خودکار جزر و مد سنج در اختیار سازمان نقشه برداری کشور قرار داده است زیرا متولی اصلی این امر سازمان فوق است.
چگینی افزود: این دستگاه ها برای رصد سونامی و جریانات جزر و مدی در چابهار و جاسک نصب شده اند و در قالب سه بخش به طور مستقیم به سامانه جهانی اقیانوس شناسی متصل هستند و اطلاعات آنها به صورت آن لاین در این سامانه قرار می گیرد.
وی گفت: نصب دستگاه های جزر و مد سنج جزو وظایف سازمان نقشه برداری کشور است اما سازمان های بنادر و دریانوردی و شیلات هم چنین دستگاه هایی را نصب کرده اند و اکنون قرار است سازمان نقشه برداری تعداد دستگاه های خود را افزایش دهد.