کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

رییس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران

روند گسترش بیماری سوختگی شمشاد در جنگل های غرب مازندران متوقف شد

15 مرداد 1393 ساعت 10:55

رییس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران منطقه نوشهر گفت: روند گسترش بیماری سوختگی شمشاد در جنگل های غرب مازندران متوقف شده است.


به گزارش زیست آنلاین از ایرنا  ˈغلامحسن اشرفی نیاˈ روز سه شنبه افزود: بازدیدهای میدانی از مناطق مختلف نشان می دهد میزان آلودگی به بیماری سوختگی شمشاد در ماه های اخیر افزایش نیافته و وضعیت در حالت پایدار است.

وی ادامه داد: به نظر می رسد مقاومت طبیعی درخت شمشاد موجب شد درصد قابل توجهی از پایه های این گونه با ارزش سالم بمانند که همین امر، زمینه را برای زادآوری و احیا فراهم می کند.

اشرفی نیا تاکید کرد: شمشاد درختی کُند رشد است ولی جان به در بردن از این بیماری فراگیر و خطرناک جای خرسندی دارد و اگر وضع به همین صورت ادامه یابد، امیدواریم در چند سال آینده بسیازی از خسارات وارد شده تا حد زیادی جبران شود.

وی با تاکید بر نامشخص بودن دلیل قطعی شیوع این بیماری یادآور شد: به طور کلی عواملی همچون خشکسالی، تک کشتی محصولات، ورود فرآورده ها و محصولات جنگلی آلوده از سایر مناطق و کشورها، استفاده از ارقام اصلاح شده که نسبت به یک آفت یا عامل بیماری حساسند و همچنین کاشت گونه های ناسازگار از مهم ترین علل طغیان آفات و بیماری ها است.

بیماری بلایت یا سوختگی شمشاد (Boxwood blight) در ایران نخستین بار در سال ۱۳۸۹ در جنگل های آستارا و تالش دیده شد و در جنگل های هیرکانی از غرب به شرق گسترش یافت.

عامل این بیماری دو نوع قارچ به نام های علمی ˈسیلندروکلادیوم بُوکْسیکولاˈ (cylindrocladium buxicola) و ˈکالونکتریا پسودوناویکولاتاˈ (Calonectria pseudonaviculata) است که باعث چروکیدگی و ایجاد لکه های قهوه ای در برگ گیاه و مرگ سریع و گسترده بافت ها در بخش عمده یا همه قسمت های هوایی گیاه می شود.

شمشاد هیرکانی با نام علمی ˈبُوکسوس هیرکاناˈ (Buxus hyrcana) درختی همیشه سبز و بومی جنگل های هیرکانی در شمال ایران است که در فهرست گونه های گیاهی در خطر انقراض اتحادیه بین المللی حفظ طبیعت (IUCN) قرار دارد


کد مطلب: 33856

آدرس مطلب :
https://www.zistonline.com/news/33856/روند-گسترش-بیماری-سوختگی-شمشاد-جنگل-های-غرب-مازندران-متوقف

زیست آنلاین
  https://www.zistonline.com