مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی گفت: هم اکنون ۱۵ دشت در این استان وضعیت بحرانی و شرایط پیچیده تری از دریاچه ارومیه دارند.
وضعیت ۱۵ دشت در خراسان رضوی بحرانی است
20 مرداد 1393 ساعت 11:19
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی گفت: هم اکنون ۱۵ دشت در این استان وضعیت بحرانی و شرایط پیچیده تری از دریاچه ارومیه دارند.
به گزارش زیست آنلاین از ایرنا ˈمحمدحسین جعفریˈ در مراسمی به منظور تجلیل از خبرنگاران حوزه صنعت آب در مشهد افزود: همچنین از مجموع ۳۷ محدوده مطالعاتی مستقر در استان خراسان رضوی ۳۴ محدوده مطالعاتی وضعیت ˈممنوعهˈ دارند.
وی گفت: هم اکنون وضعیت دشتهای خراسان رضوی بحرانی تر و پیچیده تر از دریاچه ارومیه است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی در ادامه، کاهش میزان بارندگی امسال را در این استان نسبت به پارسال ۲۱ درصد و کاهش آن در تراز بلندمدت را نیز ۳۰ درصد اعلام کرد.
وی گفت: امسال خراسان رضوی شاهد ۱۴۴ میلیمتر بارندگی بوده است.
وی ادامه داد: هم اکنون ۹۰ درصد آب استحصالی خراسان رضوی در بخش کشاورزی صرف می شود لذا علاوه بر مدیریت مصرف در بخش آب شرب باید این موضوع نیز چاره اندیشی شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی گفت: مشهد یکی از ۱۲ کلانشهر کشور است که امسال با بحران آب روبرو بوده اما این بحران با مدیریت صحیح مجموعه شرکت آب و فاضلاب مشهد و استانداری خراسان رضوی به خوبی سپری شد.
وی در ادامه همچنین اظهارداشت: سد دوستی تاکنون ۴،۷ میلیارد مترمکعب آب را برای جمهوری اسلامی و کشور ترکمنستان تنظیم کرده است.
جعفری افزود: از این میزان حدود نیم میلیارد مترمکعب به آبخوان مشهد انتقال یافته و به مصرف مردم رسیده ضمن آنکه ۸۰ درصد آن دوباره به همین آبخوان برگشته است.
وی گفت: هم اکنون ۲۸ درصد مخازن سدهای خراسان رضوی آب دارد. میزان ذخیره آب در پشت این سدها حدود ۴۲۰ میلیون مترمکعب است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی افزود: عمده آب پشت سدهای استان مربوط به سد دوستی به میزان ۲۶۶ میلیون مترمکعب است.
وی تاکید کرد: در واقع خشکسالی بر وضعیت روان آبها و میزان ذخیره سدهای تاثیر مستقیم و محسوسی داشته است.
وی همچنین با اشاره به بالاآمدن سطح آب در مشهد گفت: این به مفهوم ذخیره ۴۰۰ میلیون مترمکعب آب در آبخوان این شهر است.
وی افزود: در واقع طی سه سال متوالی آورد ˈرودخانه هریرودˈ به حدی بود که منجر به سرریز آب سد دوستی شد اما از حدود یک سال گذشته ورودی آب به این سد به دلیل تشدید خشکسالی و ساخت سدی در داخل افغانستان، در داخل این رودخانه افت چشمگیری داشته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی همچنین بر نقش موثر خبرنگاران در اطلاع رسانی و فرهنگ سازی در حوزه صنعت آب تاکید و بیان کرد: در این میان خبرنگاران باید توجه داشته باشند که نباید مسائل نگران کننده و تنش زا را در سطح جامعه گسترش داد زیرا با انعکاس این مطالب نه تنها مشکلی حل نخواهد شد بلکه تشویش اذهان عمومی را به دنبال دارد.
کد مطلب: 34055