دولتمردان ۱۳ کشور حاشیه جنگلهای بارانی متعهد شدند تا سال ۲۰۲۰ میلادی به میزان ۸۰ درصد از فرسایش جنگلها و جنگلزدایی بکاهند.
همپیمانی دولتها برای کاهش جنگلزدایی
22 مرداد 1393 ساعت 3:35
دولتمردان ۱۳ کشور حاشیه جنگلهای بارانی متعهد شدند تا سال ۲۰۲۰ میلادی به میزان ۸۰ درصد از فرسایش جنگلها و جنگلزدایی بکاهند.
به گزارش زیست آنلاین به نقل از ایسنا دولتمردان ۱۳ کشور جهان با انتشار بیانیهای موسوم به بیانیه «ریوبرانکو» بر کاهش ۸۰ درصدی جنگلزدایی در کشورهای متبوع خود تا سال ۲۰۲۰ میلادی متعهد شدند. این پیمان در خلال یک گردهمآیی بلندپایه در «ریوبرانکو»ی برزیل منعقد شد و تحت اجرای برنامه کار گروه ویژه اقلیم و جنگلهای دولتها (GCF) درآمد. این برنامه طرحی است که با هدف ایجاد راهکارهای اقتصادی به منظور حفظ جنگلها اجرا میشود.
اعضای GCF متشکل از ۲۲ ایالت و استان در کشورهای برزیل، اندونزی، مکزیک، نیجریه، پرو اسپانیا و ایالات متحده هستند. در این بین ۱۹ عضو حاشیه استوایی GCF حدود یک چهارم از کل جنگلهای استوایی و حارهای جهان را در اختیار دارند. GCF همچنین ابراز امیدواری کرد که سایر اعضای آن نیز طی هفتههای آینده این معاهده را امضا کنند.
به گزارش ایسنا به نقل از مونگابی، GCF از طرفداران سرسخت REDD+ (برنامه کاهش انتشار آلایندههای ناشی از جنگلزدایی) است.
بنابر اعلام «دن نپستاد» یک متخصص علوم جنگلها و مدیر موسسه نوآوری زمین، ۸۰ درصد کاهش جنگلزدایی در میان ۱۹ عضو GCF به منزله کاهش سه میلیارد و ۸۰۰ میلیون تُنی در انتشار آلایندهها تا سال ۲۰۲۰ میلادی است که این حجم برابر حجم کلی آلایندههای تولید شده سالانه از سوی دو کشور روسیه و هند است.
GCF به عنوان بخشی از این برنامه تلاش میکند منابع مالی مرتبط با کربن را به میزگردهای تجاری مرتبط کند. در نتیجه تولیدکنندگان سویا، دامپروران و صنایع روغن نخل میتوانند از مزایای مستقیم ترک فعالیتهای مخرب نظیر تغییر کاربری جنگلها بهرهمند شوند.
«نپستاد» تصریح کرد: برای اینکه این پیمان تا سال ۲۰۲۰ میلادی عملی شود، GCF به حمایت کمپانیهای بزرگ، خیرین، سرمایه گذاران و همینطور تعهد جدی در منفعت رسانی به جوامع وابسته به جنگلها نیاز دارد که طی ماههای آینده تمام قطعات این پازل بهم میپیوندند.
کد مطلب: 34193