بخش قابل توجهی از آب در کشاورزی و دامداری استفاده می شود و شیوه های سنتی منابع آب را از میان می برد در حالی که در برخی از موارد می توانیم به جای تولید، محصولاتی مانند هندوانه و برنج که آب زیادی را مصرف می کند وارد کنیم چرا که طبیعت دیگر ظرفیت خود را از دست داده است و با بحران کم آبی در کشور مواجه ایم.
به گزارش زیست آنلاین به نقل از ایسنا معصومه ابتکار در جمع خبرنگاران پیرامون ارزیابی مشکلات زیست محیطی در جلسه شورای اداری استان قم عنوان کرد: برخی از این مشکلات به خصوص بحث ریزگردها و تامین حق آبه های قم نیز در این جلسه از سوی استاندار قم و مسئولان مطرح شد که امید است با سیاست های کلان دولت تدبیر و امید بتوانیم در این مسیر گام برداریم.
وی تصریح کرد: درباره مناطق حفاظت شده در کشور طرح مطالعاتی را در دوره اصلاحات آغاز کردیم و در سال ۸۴ بسیاری از مطالعات تدوین شد اما عملیاتی نشد ولی تدابیری برای اجرای این مطالعات در پنج منطقه کشور در دست اجراست و تفاهم نامه ای به ویژه در منطقه پلنگ دره قم منعقد شد تا مناطق ویژه تفرج، گردشگری و بخشهایی برای حفاظت تعریف شود.
وی برگزاری اتاق فکر محیط زیست در بررسی مشکلات با حضور نخبگان و فرهیختگان را از دیگر برنامه های سفر یک روزه دانست و خاطرنشان کرد: فضایی برای محیط زیست با حضور سازمانهای مردم نهاد و دانشجویان و ظرفیت های اجتماعی و فرهنگی استان تشکیل شد و در ادامه نیز دیدار با آیات صانعی و موسوی اردبیلی و بهره گیری از نظرات ایشان از جمله برنامه های این سفر است.
طرح های توسعه ای نباید طبیعت را بر هم بزند
معاون رئیس جمهوری در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر حفظ باغات شهر گفت: مسئولیت ها در این حیطه مشخص است و حفظ باغات در جهت تلطیف هوا و کاهش دما بر عهده شورا و شهرداری ها می باشد و محیط زیست یک نظارت کلی بر روند آن دارد و ما موضوع را با جدیت دنبال می کنیم.
وی پیرامون تامین حق آبه های قم افزود: طرح های توسعه ای نباید وضعیت طبیعت را بر هم بزند چرا که آسیب های آن گریبانگیر صنعت، کشاورزی و عمران خواهد شد از این رو همسان سازی میان توسعه و حفظ طبیعت اهمیت فراوانی دارد و راهکارها باید برای کاهش مشکلات ارائه شود که در این زمینه کارگروه ۱۹ گانه ای برای نجات دریاچه ارومیه ابلاغ شده است.
ابتکار تصریح کرد: دولت اخیرا مصوبه ای برای اجاره کردن اراضی از کشاورزان داشت تا حقآبه ها به محیط زیست برگردد همچنین آموزش به کشاورزان همگام با محیط زیست از برنامه های راهبردی است به خصوص نقش زنان روستایی در آموزش ها اثر گذار است که در ۴۱ روستا در حال اجرا می باشد.
وی خاطرنشان کرد: هم اکنون سدها نیز در حال بازبینی است از طرفی شورای آب هر گونه احداث سد جدید را متوقف کرده تا با تدابیر مختلف بتوانیم حقآبه ها را بازگردانیم و در قم نیز برنامه هایی در احیای دریاچه ها اجرا می شود تا مانع از نابودی کامل دریاچه ها و جلوگیری از گرد و غبار شویم.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست پیرامون کمیته ملی گرد و غبار یاداور شد: هماهنگی میان استان ها و ارائه راهکارهای تخصصی در جهت مبارزه با گرد و غبار در این کمیته مورد ارزیابی قرار می گیرد.
وی در پایان با تاکید بر اهمیت مدیریت منابع آب گفت: بخش قابل توجهی از آب در کشاورزی و دامداری استفاده می شود و شیوه های سنتی منابع آب را از میان می برد در حالی که در برخی از موارد می توانیم به جای تولید، محصولاتی مانند هندوانه و برنج که آب زیادی را مصرف می کند وارد کنیم چرا که طبیعت دیگر ظرفیت خود را از دست داده است و با بحران کم آبی در کشور مواجه ایم.