کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

معاون برنامه‌ریزی استانداری تهران:

خاستگاه ۲۵ درصد از گیاهان دارویی منطقه لار است

16 مهر 1393 ساعت 8:37

معاون برنامه‌ریزی استانداری تهران گفت: گردشگری در لار اجتناب‌ناپذیر است و سال گذشته نتوانستیم جلوی ورود گردشگران به این منطقه را بگیریم بنابراین لار نیازمند مدیریت یکپارچه است.


به گزارش زیست آنلاین به نقل از ایسنا در جلسه کمیسیون اقتصادی عمرانی عشایر درباره دشت لار که امروز در استانداری تهران برگزار شد، ترکی افزود: منطقه لار منطقه خاصی در سطح کشور و حتی خاورمیانه است، ولی علی‌رغم بی‌نظیر بودن این منطقه، هیچ کجای دنیا مانند آن بدون در و دروازه نیست، بنابراین لازم است وضعیت این بخش ساماندهی شود. در بازدیدی که سال گذشته از این دشت انجام دادم،‌ با وضعیت اسفباری مواجه شدم. بنابراین ۱۰ مساله را مانند منطقه ورود گردشگران، حفظ و نگهداری و بازدید از منابع آن طراحی کردیم.

وی افزود: مرحله اول مدیریت یکپارچه بهتر است در اختیار محیط زیست باشد، البته لازم است قوانین و مقررات و سیاست‌ها را هم تعریف کنیم و جمع‌بندی شود تا به یک سند راهبردی دست یابیم.

انصاری مدیر امور عشایر استان تهران نیز اظهار کرد: قرار بود اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری در زمینه ارائه طرح ساماندهی گردشگری در لار کار کند. با توجه به آنکه منطقه لار نزدیک شهر تهران است، بخشی از مردم تهران برای گذران اوقات فراغت خود به لار مراجعه می‌کنند. بنابراین با توجه به حضور گسترده گردشگران ممکن است محیط زیست، منابع و محیط اجتماعی عشایر دچار بهم‌ریختگی شود که لازم است این موضوع را ساماندهی کنیم. دو سال پیش هم طرح گردشگری عشایر در منطقه لار تهیه شد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود افزود: لازم است یوردهای عشایری را ساماندهی کنیم و لازم است میزان چادرها شناسنامه‌دار شود. بنابراین پیشنهاد تشکیل کمیته کارشناسی برای یوردهای عشایر را می‌دهیم.

در ادامه این نشست علی رفیعی نماینده سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز با بیان اینکه کلیات طرح مربوط به گردشگری لار خوب است، اظهارکرد: باید توجه داشت که طبیعت‌گردی و ورود به پارک ملی دارای ضوابطی است. بنابراین پیشنهاد می‌کنم گردشگران به صورت گروهی و از یک نقطه وارد دشت لار شوند. علاوه بر آن پیش از ورود به آنان اطلاعات درباره منطقه مانند ورود گونه‌های جانوری و گیاهی داده شود.

 

وی افزود: ۵۲ سامان عشایری در دشت لار وجود دارد و سه سامانه اصلی در این طرح پیشنهاد شده که دو سامانه در مرکز و غرب وجود دارد که دسترسی به آنها سخت است. بنابراین ورود گردشگران از سامان شهر پیشنهاد می‌شود که با توجه به وضعیت منطقه، لازم است از وسایل نقلیه غیردودزا برای حمل و نقل گردشگران بهره برده شود.

 

در ادامه این نشست، حبیب‌الله موسوی معاون برنامه‌ریزی فرمانداری شمیرانات گفت: یکی از مشکلات ما در شمیران گردشگران لار بود. تهران مشکلات زیست‌محیطی زیادی دارد و تنها منطقه‌ای که بکر مانده لار است. چه اصراری وجود دارد که این منطقه گردشگری شود.

سیدمحمد موسوی رییس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران نیز اظهار کرد: لار ظرفیت بالقوه زیادی دارد و ما نیازمند استفاده از این منطقه هستیم. خاستگاه ۲۵ درصد از گیاهان دارویی منطقه لار است و با تنوع وحوش و طیور در این منطقه مواجه هستیم، بنابراین باید در قالب طرح و مدیریت اجرایی عالمانه ورود گردشگر به این منطقه مدیریت شود.

 

در ادامه این نشست، امیرعباس احمدی، نماینده محیط زیست استان تهران نیز با بیان اینکه هم کلیات و هم جزییات سند پارک ملی لار آماده است، گفت: این سند در شورای حفاظت محیط زیست به عنوان حفاظت و توریسم تدوین شده است البته اکوتوریسم موضوع خاصی است.

 

وی افزود: بهتر است که طرح تصویب شده در شورای حفاظت از محیط زیست در کارگروه شورای برنامه‌ریزی استان تهران نیز مطرح و تصویب شود.

 

نماینده محیط زیست استان تهران با بیان اینکه برخی از گردشگران منطقه لار میهمانان عشایر هستند، اظهار کرد: لازم است این افراد را نیز ساماندهی کنیم و به آنان کارت بدهیم. به طور کلی ۲۵ تا ۳۰ درصد گردشگران منطقه لار برای هواخوری، ۵۰ درصدی برای ماهیگیری مراجعه می‌کنند.


کد مطلب: 38474

آدرس مطلب :
https://www.zistonline.com/news/38474/خاستگاه-۲۵-درصد-گیاهان-دارویی-منطقه-لار

زیست آنلاین
  https://www.zistonline.com