کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

عمیق‌ترین غار و چاه طبیعی ایران پاکسازی می‌شود

2 مهر 1392 ساعت 12:58

دبیر کارگروه غارشناسی ایران با اعلام اینکه یک تن زباله در داخل اثر طبیعی ملی غار پراو کرمانشاه انباشته شده است، گفت: برای اولین بار توسط ۵۰ تن از اعضای انجمن غارنوردان ایران به مدت ۸ روز این غار پاکسازی می‌شود.


به گزارش زیست آنلاین به نقل از فارس ایمان هادی با اعلام اینکه یک تن زباله در داخل اثر طبیعی ملی غار پراو کرمانشاه توسط گروه‌های متعدد غارنوردی داخلی و خارجی در نواحی مختلف غار انباشته شده است، گفت: برای اولین بار توسط ۵۰ تن از اعضاء انجمن غارنوردان ایران به مدت ۸ روز این غار پاکسازی می‌شود.

دبیر کارگروه غارشناسی ایران در سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به فعالیت کارگروه غارشناسی ایران و پیرو فعالیت موفقیت آمیز پاکسازی تعدادی از غارهای توریستی کشور در دو سال گذشته گفت: در سال جاری نیز هم زمان با روز غار پاک، تعدادی از غارهای کشور در روز جمعه مورخ ۹۲.۷.۵ بطور هماهنگ با همکاری ادارات کل استان‌ها و اعضاء انجمن غارنوردان ایران از زباله و آلودگی پاکسازی می‌شود.

وی با اعلام اینکه حدود یک تن زباله در داخل اثرطبیعی ملی غار پراو کرمانشاه به عنوان عمیق‌ترین غار و چاه طبیعی ایران متشکل از ۲۶ حلقه چاه جمعاً به عمق ۷۵۲ مترکه از زمان کشف غار در سال ۱۳۵۲ تاکنون توسط گروه‌های متعدد غارنوردی داخلی و خارجی در نواحی مختلف غار انباشته شده است بر لزوم پاکسازی و جمع آوری زباله‌های داخل غار به لحاظ حساسیت‌های  زیست محیطی و اکوسیستمی این  غار ضروری دانست.

هادی افزود: این فعالیت خطیر و منحصر به فرد برای اولین بار در کشور با هماهنگی اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه و توسط ۵۰ تن از اعضاء انجمن غارنوردان ایران در قالب چند گروه غارنوردی به مدت ۸ روز در محل غار اجرا می‌شود.

دبیر کارگروه غارشناسی ایران در سازمان حفاظت محیط زیست خاطر نشان کرد: غارهای طبیعی کشور پس از میلیون‌ها سال به وضع کنونی درآمده‌اند و توجه به ویژگی‌های ارزشمند آنها، جزء میراث طبیعی و به لحاظ نقش آنها در تأمین منابع آب شیرین، جزء سرمایه‌های ملی و منحصر به فرد کشور محسوب شده و حفظ و صیانت از این گنجینه‌های با ارزش و سرمایه‌های ملی رو به تخریب وظیفه‌ای ملی تلقی می‌شود.

وی یادآور شد: به منظور دستیابی به یک مدیریت جامع و مطلوب و فراهم کردن زمینه‌های آموزشی، علمی، فرهنگی و حفاظت و بهره‌مندی پایدار از غارهای کشور، هیئت وزیران در سال ۱۳۸۹ آیین نامه مدیریت، حفاظت و بهره برداری از غارهای کشور را تصویب کرد که متعاقباً کارگروه غارشناسی ایران به مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست و عضویت سایر سازمان‌ها و ارگان‌های ذیربط تشکیل گشته و کارگروه‌های غارشناسی استانی نیز در این چارچوب شروع به فعالیت کردند.


کد مطلب: 4037

آدرس مطلب :
https://www.zistonline.com/news/4037/عمیق-ترین-غار-چاه-طبیعی-ایران-پاکسازی-می-شود

زیست آنلاین
  https://www.zistonline.com