رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری با تأکید بر راهاندازی صندوق توسعه منابع طبیعی اظهار کرد: این صندوق در راستای حمایت از سرمایهگذاران و رفع مشکلات آنها راهاندازی میشود.
رئیس سازمان جنگلها خبر داد:
تلاش برای فرهنگسازی و استفاده بهینه از منابع طبیعی در سطح جامعه
17 آبان 1393 ساعت 12:31
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری با تأکید بر راهاندازی صندوق توسعه منابع طبیعی اظهار کرد: این صندوق در راستای حمایت از سرمایهگذاران و رفع مشکلات آنها راهاندازی میشود.
به گزارش زیست آنلاین به نقل از ایسنا، خداکرم جلالی معاون وزیر جهاد کشاورزی در جمع مدیران ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان گفت: منابع طبیعی بستر حیات و توسعه پایدار است و امروزه چالشهای بسیاری در سطح جهان از نظر جنگلزدایی و کاهش تنوع زیستی وجود دارد که عوارض مهم و مخرب آن در پی بهرهبرداری بیرویه از منابع طبیعی به وجود آمده است.
وی افزود: در سراسر کشور نیز امروز با مشکلاتی از جمله خشک شدن دریاچه ارومیه، زایندهرود، تالاب جازموریان و ... مواجه هستیم که در پی بهرهبرداری نامناسب و عدم آیندهنگری ایجاد شده است و در صورت ادامه پیدا کردن این وضعیت بسیاری از مناطق حاصلخیز ما دچار بحرانهای شدید میشود. وی گفت: در این دولت به بحث منابع طبیعی توجه ویژه صورت گرفته است و امیدواریم با برنامههایی که در دستور کار خود داریم بتوانیم این شرایط را بهبود بخشیم. وی با توجه به اینکه ۸۵ درصد از عرصه کشور در حوزه منابع طبیعی قرار دارد، افزود: همچنین باید در بحث فرهنگسازی و استفاده بهینه از منابع طبیعی در سطح جامعه تلاش بیشتری صورت گیرد تا طبق فرمایش مقام معظم رهبری تبدیل به معارف عمومی شود. جلالی با تأکید بر اینکه تمام مردم و مسئولان باید نسبت به این امر احساس تکلیف کنند، خاطرنشان کرد: حفظ منابع طبیعی مربوط به یک دستگاه نیست و نمیتواند در چنین حوزه وسیعی مسئولیت حفاظت و بهرهبرداری را به خوبی انجام دهد. معاون وزیر جهاد کشاورزی بحث مشارکت در عرصه منابع طبیعی را مهم دانست و افزود: در تلاش هستیم با استفاده از دانش بومی و علم روز دنیا بتوانیم از این عرصه به خوبی حفاظت کنیم. جلالی در بحث آبخیزداری نیز خاطرنشان کرد: بیش از ۶۰ درصد آبهایی که استفاده میشود از سفرههای آب زیرزمینی بوده و تاکنون بیش از ۱۰۰ میلیارد متر مکعب از حجم آبهای ذخیره زیرزمینی در کشور استفاده شده است. رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به اینکه ۲۰ درصد از سطح کشور را بیابان تشکیل میدهد، ادامه داد: ۳۰ درصد منطقه جنوب کرمان بیابانی است و به همین دلیل نیازمند انجام کار وسیعتر است. وی با بیان اینکه طبق بررسیهای انجام شده حدود ۷۰ درصد از نزولات آسمانی طی مدت کوتاهی تبخیر میشود، افزود: بر همین اساس درصدد هستیم با انجام عملیات آبخیزداری از میزان تبخیر شده، آب جدید تولید کنیم. جلالی با اشاره به اینکه اجرای طرح ترسیب کربن به اقتصاد مردم و حفاظت از منابع طبیعی کمک می کند، تصریح کرد: این طرح تاکنون موفقیتهای خوبی داشته است و امیدواریم در این منطقه نیز به عنوان پایلوت به نحو مطلوب اجرا شود.
کد مطلب: 48772