بنابر آخرین بهروزرسانی فهرست قرمز IUCN از گونههای در معرض خطر، اشتهای سیریناپذیر بشر و بهرهبرداری بیش از حد از منابع طبیعی منجر به تهدید گونههای جدید شده است.
فهرست قرمز IUCN به روز شد
بهرهبرداری بیش از حد از منابع طبیعی عامل تهدید گونههای جدید
26 آبان 1393 ساعت 3:39
بنابر آخرین بهروزرسانی فهرست قرمز IUCN از گونههای در معرض خطر، اشتهای سیریناپذیر بشر و بهرهبرداری بیش از حد از منابع طبیعی منجر به تهدید گونههای جدید شده است.
به گزارش زیست آنلاین به نقل از ایسنا، صید، الواربری، معادنکاری، کشاورزی و سایر فعالیتهای بشری برای پاسخگویی به نیازهای تمامنشدنی انسان به استفاده از منابع طبیعی، شانس بقای گونههایی چون ماهی تن باله آبی، بادکنک ماهی چینی، مارماهی آمریکایی و کبرای چینی را به خطر انداخته است. از سوی دیگر تخریب زیستگاهها نیز سبب انقراض حلزون مالزیایی شده که بزرگترین گوشتخزه جهان محسوب میشود و نیز شانس نجات بسیاری دیگر از گونههای در معرض خطر را تهدید مواجه کرده است.
اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN)، نسخه بهروزرسانی شده فهرست قرمز خود را در اجلاس جهانی پارکها که در سیدنی استرالیا برگزار شد، ارائه کرد. فهرست قرمز IUCN که امسال ۵۰ ساله شد در حال حاضر ۷۶ هزار و ۱۹۹ گونه را در خود جای داده که از این جمع ۲۲ هزار و ۴۱۳ گونه با خطر انقراض روبهرو هستند. از آنجا که حدود نیمی از گونههای به تازگی گردآوری شده توسط IUCN ساکن مناطق حفاظت شده هستند لذا IUCN خواستار اداره و حفاظت بهتر از این نواحی شده تا از کاهش بیشتر تنوع زیستی جلوگیری کند. «جولیا مارتن لفوره» دبیرکل IUCN میگوید: انتشار هر یک از به روزرسانیهای IUCN به ما یادآوری میکند که سیاره زمین در حال از دست دادن تنوع زیستی شگفتانگیز خود است که این اتفاق اغلب به دنبال فرونشاندن عطش بیپایان بشر و اشتهای فزاینده برای بهرهکشی از منابع طبیعی رخ میدهد. به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت، لفوره افزود: شواهد علمی در دست داریم که نشان میدهد مناطق حفاظت شده نقش مهمی در معکوس کردن این روند دارند. کارشناسان محیط زیست براین باورند که گونههای در معرض تهدیدی که در مناطق حفاظت شده به خوبی مراقبت نمیشوند در مقایسه با گونههایی که به خوبی از آنها محفاظت میشود، دو برابر سریعتر دچار کاهش جمعیت میشوند. وظیفه ما افزایش مناطق حفاظت شده و حصول اطمینان از مدیریت موثر این مناطق است که این مساله متضمن نجات تنوع زیستی کره خاکی است. «جین اسمارت» مدیر گروه تنوع زیستی IUCN میگوید: رشد بازار غذا فشار نامتعادلی را بر جانوران وارد آورده است. ما باید برای اعمال محدودیت در بهرهبرداری از این منابع و اعمال معیارهایی برای حفاظت از زیستگاهها وارد عمل شویم. در نسخه به روز شده فهرست قرمز IUCN همچنین گونههای مختلفی که بر اثر نابودی زیستگاههایشان تحت تاثیر قرار گرفتهاند معرفی شدهاند.
کد مطلب: 49652