به گزارش زیست آنلاین به نقل از ایرنا «امیر انصاری» افزود: استان مرکزی به عنوان سومین قطب تنوع زیستی کشور با شاخص های غنی زیستی و طبیعی همراه است که با درخواست رسمی و ارجاع پرونده زیستی، پذیرش این استان در زمره مناطق مشمول طرح بین المللی حفاظت از تنوع زیستی زاگرس مرکزی نهایی شد.
وی عنوان کرد: مطالعات طرح بین المللی حفاظت تنوع زیستی زاگرس مرکزی از سال ۸۱ کلید خورده و از سال ۸۵ برنامه های حفاظت زیستی با پشتوانه تسهیلات صندوق محیط زیست جهانی و منابع داخلی در چهار استان کهکلیویه و بویراحمد، اصفهان، فارس و چهار محال بختیاری آغاز شده است.
انصاری توضیح داد: هدف این طرح بین المللی دستیابی به توسعه اقتصادی و اجتماعی پایدار در کنار حفاظت بهینه از منابع تنوع زیستی و همسویی ظرفیت های دولتی و بخش خصوصی و جوامع محلی در رسیدن به این مهم است.
وی عنوان کرد: استان مرکزی یکی از مناطق مهم در کمربند زاگرس مرکزی است که بسیاری از منابع آبی آن از زاگرس سرچشمه گرفته و دالان های مهم تردد گونه های جانوری با استان های مشمول این طرح بین المللی در این استان وجود دارد.
انصاری گفت: توانمند سازی جوامع محلی و ارتقای آگاهی عمومی و مهارت های فنی با تغییر باور هدفمند معیشتی بهره برداران از راهبردهای مهم برای حفظ تنوع زیستی استان مرکزی است که با پیوستن این منطقه به طرح بین المللی زاگرس و بهره مندی از اعتبارات مناسب در این مسیر گام برداشته می شود.
وی عنوان کرد: توسعه جنگل های بلوط شازند با همکاری منابع طبیعی و حمایت و احیای گونه پازن( بزکوهی) در زیستگاه ها و مطالعات بانک ژنی و وضعیت تنوع زیستی استان مرکزی از مسایلی است که می توان در قالب پیوستن به طرح بین المللی تنوع زیستی زاگرس مرکزی پیگیری شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی اظهارکرد: طرح بین المللی حفاظت تنوع زیستی زاگرس مرکزی با پشتوانه تسهیلات صندوق جهانی محیط زیست و با مشارکت سازمان های جهاد کشاورزی، جنگلها و منابع طبیعی ، محیط زیست و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در حال اجرا است.
استان مرکزی با ۳۳۵ گونه جانوری و ۱۱ منطقه حفاظت شده از تنوع بالای طبیعی در اقلیم کوهستانی، کویر، تالاب و دشت بهره مند است .
هم اینک ۱۵ پایگاه محیط بانی در استان مرکزی کار نظارت و راهبری حفاظتی بر مناطق تحت مدیریت استان مرکزی را برعهده دارند.