معاون سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری گفت: جامع نگری و برون رفت از تولید تک محصولی از جنگل، رویکرد جدید این سازمان است که با توانمندسازی جوامع محلی محقق می شود.
متنوع شدن بهره برداری از جنگل با توانمندسازی جوامع محلی
30 آبان 1393 ساعت 4:24
معاون سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری گفت: جامع نگری و برون رفت از تولید تک محصولی از جنگل، رویکرد جدید این سازمان است که با توانمندسازی جوامع محلی محقق می شود.
به گزارش زیست آنلاین به نقل از ایرنا بهزاد انگورج افزود:سیاست جدید این سازمان برای حفظ و احیای جنگل، مشارکت مردمی و توانمندسازی جوامع محلی است.
وی تصریح کرد: بر اساس این سیاست علاوه بر تولید چوب در حد متعادل، از دیگر ظرفیت های جنگل همچون جنگل نوردی، تولید قارچ، پرورش ماکیان، گیاهان دارویی، آبزی پروری و زنبورداری نیز با مشارکت مردمی و به منظور افزایش بهره وری همراه با حفظ و نگهداشت جنگل استفاده می شود.
انگورج گفت: در گذشته بیشتر فعالیت های سازمان جنگل ها و مراتع بر پایه اکولوژی جنگل تدوین و مدیریت می شد که با فعال کردن طرح های جدید و توسعه مشاغل خانگی در چارچوب توانمند سازی جوامع محلی، تلاش داریم تا پویایی اقتصادی را با افزایش درآمد مردم بویژه محلی ها سبب شویم.
معاون امور جنگل سازمان جنگل ها و مراتع کشور عامل انسانی را بزرگترین علت تخریب جنگل دانست و افزود: باید با اطلاع رسانی مناسب و مستمر در بین اقشار مختلف مردم سبب ارتقای فرهنگی جامعه شویم تا همگان در حفظ این منابع ملی و با ارزش همکاری و تلاش کنند.
وی همچنین با اشاره به کاهش نیروی انسانی با توجه به سیاست دولت در جذب نیرو و بازنشسته شدن افراد گفت: با تصویب لایحه جامع منابع طبیعی علاوه بر کاهش دغدغه های مسوولان و مردم در این حوزه شاهد افزایش نظارت و مشارکت مردمی در جنگل داری باشیم.
جنگل های شمال با ۱.۹ میلیون هکتار وسعت، از آستارا در شمال استان گیلان تا گُلی داغ در شرق استان گلستان، در پهنه ای به طول تقریبی ۸۰۰ کیلومتر امتداد دارد و یکی از طبیعی ترین و ارزشمندترین جنگل های دنیا محسوب می شود.
کد مطلب: 52077