این روستا که در ۱۰ کیلومتری شهر لوندویل از توابع شهرستان مرزی بندر آستارا قرار دارد، ۱۶۵ خانوار و ۶۵۰ نفر جمعیت ثابت و بیش از ۲۰۰۰ نفر جمعیت شناور در روزهای پنج شنبه، جمعه و ایام تعطیل دارد.
تبدیل درختان به هیزم، طبیعت منطقه کوته کومه را تهدید میکند
30 آبان 1393 ساعت 12:49
این روستا که در ۱۰ کیلومتری شهر لوندویل از توابع شهرستان مرزی بندر آستارا قرار دارد، ۱۶۵ خانوار و ۶۵۰ نفر جمعیت ثابت و بیش از ۲۰۰۰ نفر جمعیت شناور در روزهای پنج شنبه، جمعه و ایام تعطیل دارد.
به گزارش زیست آنلاین به نقل از ایسنا با شنیدن نام روستای کوته کومه، ناخودآگاه ذهنها به سوی تنهاترین آبگرم طبیعی جنگلی کشور و آبشار ۱۰۵ متری «لاتون» که با توجه به سرریز عمودی آن بلندترین آبشار کشور محسوب میشود، میرود. اکثر کوهنوردان، طبیعت دوستان و توریستهای بین المللی به خوبی روستای کوهستانی کوته کومه در جنوب غربی بندر آستارا را میشناسند و با ویژگیهای منحصر به فرد طبیعی همچون آبشارهای متعدد و حوضچههای صخرهای و آثار تاریخی همچون قلعه، گورستان قدیمی و آسیاب قدیمی آسیه شوان آشنا هستند.
این افراد پس از عزیمت به این روستا جذب زیباییهای خدادادی آن میشوند و به فکرشان خطور نمیکند، در پس پرده این همه زیبایی، مشکلاتی وجود دارد که اهالی منطقه سالیان متوالی است با آن مدارا میکنند. نبود برخی امکانات اولیه علاوه بر سخت کردن زندگی برای ساکنان این منطقه، سبب مهاجرت تعداد کثیری از روستانشینان به مناطق پایین دست و جلگهای از جمله شهرهای لوندویل و آستارا شده است.
نبود گاز و آب شرب، عمده مشکلاتی است که زندگی اهالی منطقه را تحت الشعاع قرار داده و مسافران و گردشگرانی را که توقف چندین روزه در مراکز اقامتی این روستا برای گذراندن ایام تعطیل دارند، از نبود آنتن تلفن همراه که مهمترین روش ارتباطی عصر کنونی است، درعذابند.
خبرنگار ایسنا برای بررسی مشکلات اهالی و آگاهی از دلایل بیتوجهی به مطالبات مردم، به روستای مذکور رفته و پس از شنیدن نیازها، موضوع را از مسئولان محلی پیگیری کرده است.
کوته کومه از امکانات اولیه برای زندگی بیبهره است
ایرج پروردگاری، رئیس شورای اسلامی روستای کوته کومه به عنوان یکی از منتخبان اهالی با بیان اینکه این روستا از بسیاری از امکانات اولیه بیبهره است، تصریح کرد: نبود گاز طبیعی، آب شرب و آنتن تلفن همراه سه مشکل عمده و اساسی مردم منطقه است که اهالی سالیان متوالی با آن دست به گریبانند.
وی افزود: این منطقه کوهستانی است و تقریبا از اواسط پاییز تا اواسط بهار، استفاده از بخاری و وسایل گرمایشی برای مقابله با سرما در آن از الزامات است. مردم منطقه برای تأمین سوخت خود از هیزمهای بریده شده درختان جنگلی استفاده میکنند.
پروردگاری تصریح کرد: بریدن درختان جنگلی جریمههای سنگینی را از سوی منابع طبیعی به دنبال دارد. گران بودن هزینه گاز مایع و نفت سبب شده است تا روستائیان برای گرم کردن خانههای خود به این روش متوسل شوند.
وی تأکید کرد: با نزدیک شدن به ایام سرد زمستان، ذخایر سوخت کفایت نمیکند و روستائیان بسیاری از روزها را در سرما سپری میکنند.
تبدیل درختان به هیزم، طبیعت منطقه کوته کومه را تهدید میکند
یدالله هجرتی دهیار روستای کوته کومه با تأیید مطلب فوق، به خبرنگار ایسنا گفت: این روستا که در ۱۰ کیلومتری شهر لوندویل از توابع شهرستان مرزی بندر آستارا قرار دارد، ۱۶۵ خانوار و ۶۵۰ نفر جمعیت ثابت و بیش از ۲۰۰۰ نفر جمعیت شناور در روزهای پنج شنبه، جمعه و ایام تعطیل دارد.
وی با بیان اینکه چند سال است، خط لوله گاز طبیعی از شهر لوندویل تا یک کیلومتری روستا رسیده است، اضافه کرد: موضوع امتداد خط لوله گاز از سال ۱۳۸۲ تاکنون مطرح بوده و مکاتبات بسیاری با مسئولان شهرستان و استان صورت گرفته ولی هیچ نتیجه مثبت و تأثیرگذاری تاکنون نداشته است.
دهیار روستا هشدار داد: با توجه به آمار قابل توجه مسافران در این منطقه و سوزاندن درختان، روند تخریب جنگل، سرعت مضاعفی یافته و محیط زیست منطقه در خطر نابودی قرار گرفته است.
کد مطلب: 52322