کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

دریا خواری معضل جدید زیست محیطی

17 دی 1393 ساعت 9:31

کشور های حاشیه خلیج فارس نیز دریا خواری انجام می شود و همواره این اعتراض به کشور های حاشیه خلیج فارس اعلام میشود ؛ این درحالی است که این موضوع نیز در کشور ما در حال انجام است.


به گزارش زیست آنلاین به نقل از مهر، سید احمد نبوی در نشست خبری که پیش از ظهر امروز سه شنبه  در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد،با اشاره به اینکه برای اولین بار اتاق کیشیک در سازمان حفاظت محیط زیست راه اندازی می شود، گفت: از روز ۲۹ دی ماه همه مردم می توانند ناهنجار های زیست محیطی به این سازمان معرفی کنند تا آب ، خاک و هوای سالمی داشته باشیم.

وی ادامه داد : برای کسانیکه این پیام را به سامانه ۱۵۴۰می دهند؛ تعهد می دهیم همه اطلاعات محرمانه خواهند بود و مسئولیت آن بر عهده سازمان حفاظت محیط زیست است.

مشاور رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه در کشور های توسعه یافته ۲۰-۱۰ در صد از سطح کشور بعنوان مناطق حفاظت شده حفاظت می شوند، اظهار داشت: این کشور ها شاید روزی به این مناطق احتیاج داشته باشند که خاک سالم و آبی که پساب های صنعتی نداشته باشد و از هوای سالم داراست.

نبوی ادامه داد : در کشور ایران نیز همانند کشورهای دیگر دنیا مناطق حفاظت شده می بایست  برای آیندگان حفاظت شود.

وی با اشاره به تصرفات غیرقانونی در مناطق حفاظت شده، گفت: در نامه به امضای دکتر ابتکار برای کارگروه ملی مقابله با فساد اداری درصد مناطق حفاظت شده تصرف شده برای پروژه مسکن مهر گزارش داده شده است.

وی تاکید کرد: چندین میلیون هکتار از اراضی در منطقه حفاظت شده ورجین تصرف شده است که با جدیت از سوی سازمان حفاظت محیط زیست پیگیری می شود.

دریا خواری معضل جدید زیست محیطی

نبوی، دریا خواری را یک واژه جدید در مشکلات زیست محیطی عنوان کرد و گفت: نمونه ای از این دریاخواری درمنطقه کیش است که توسط سازمان حفاظت محیط زیست در حال پیگیری است.

وی با بیان اینکه استحصال زمین در دریا صدمات زیادی به اکوسیستم دریا وارد می کند ، اظهار داشت: کشور های حاشیه خلیج فارس نیز دریا خواری انجام می شود و همواره این اعتراض به کشور های حاشیه خلیج فارس اعلام میشود ؛ این درحالی است که این موضوع نیز در کشور ما در حال انجام است.

مدیر کل دفتر ارزیابی عملکرد و رسیدگی با اشاره به وجود گونه های با ارزش حیات وحش در مناطق حفاظت شده ، هشدار داد : حیات وحش به آخرین نفس های خود رسیده است .

وی تصریح کرد: افرادی از کشور های اسپانیا و فرانسه با هماهنگی یک شرکت داخلی ۵۰۰ میلیون تومان پول می دهند و طی ویزای که برای آنها صادر می شود نوع سلاح، نوع لباس و نوع شکار و استتار را تعیین می کنند و پس از شکار، پوست و گوشت آن را قاچاق می کند و اخبار شکار این افراد در فضای مجازی از جمله فیس بوک دیده می شود.

سه شبکه بزرگ تور ورود شکارچی به کشور شناسایی شده است

نبوی با اشاره به تعامل دو ماه با پلیس فتا اظهار داشت: سه شبکه بزرگ تور ورود شکارچی به کشور شناسایی شده است، و از همه مردم خواست هر خبری مربوط به شکار غیر قانونی است به سازمان حفاظت محیط زیست اطلاع دهند.

وی خاطر نشان کرد: شیوخ عرب با چه مجوزی وارد کشور می شوند و گران ترین پرندگان کشور را شکار می کنند ، یک گونه پرنده در ایران ۲۵۰ میلیون تومان ارزش دارد و وقتی از کشور خارج می شود ارزش چند میلیاردی پیدا می کند.

نبوی ، مدیریت پسماند های خطر ناک را یکی دیگر از چالش های زیست محیطی در کشور عنوان کرد و گفت: پسماند های خطر ناک صنایع به درستی مدیریت نمی شود و فقط شرکت های صنعتی بزرگ در پساب سالن رنگ خود  ۳۰ هزار لیتر روزانه پسماند صنعتی دارد.

۱۵۰ واحد آلاینده در سطح شهر تهران شناسایی شده است

وی در ادامه به شناسایی واحد هایی که اقدام به امحای پسماند ها در سطح تهران می کنند و باعث ایجاد آلودگی می شوند؛ خبر داد و گفت: تا کنون ۱۵۰ واحد آلاینده در سطح شهر تهران شناسایی شده است و با جدیت شناسایی واحد های آلاینده را دنبال می کنیم و نمی گذاریم هیچ فعالیت اقتصادی توان طبیعت را بگیرد.

مشاور رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اعلام اینکه ۷ هزار واحد درمانی در شهر تهران فعالیت دارد، گفت: این مراکز درمانی روزانه ۱۰۰ تن زباله عفونی تولید می کند  و فقط ۱۰ درصد از این مراکز از نظر مدیریت پسماند های عفونی قابل پایش است .

وی از عموم مردم خواست بیمارستان هایی که زباله های عفونی خود را در شهر تخلیه می کنند به سازمان حفاظت محیط زیست معرفی کنند.

پایش شبانه صنایع کلان شهر ها در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست

نبوی با بیان اینکه پایش شبانه صنایع کلان شهرها در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفته است، تصریح کرد: به صورت پایلوت پایش شبانه در استان تهران انجام می شود و صنایع آلاینده که در ایجاد غبار در سطح تهران نقش دارند؛ شناسایی می شوند.

سال ۹۳  پرترافیک ترین سال از نظر گفتگوی زیست محیطی

به گفته مشاور رییس سازمان حفاظت محیط زیست امسال پرترافیک ترین سال از نظر گفتگوی زیست محیطی در بین مسئولین و مردم است و همه مردم می بایست برای حل معضلات زیست محیطی شریک شوند.

رسیدگی به ۱۴۰ پرونده  تخلفات در سازمان حفاظت محیط زیست

نبوی در ادامه به تشکیل مستمر جلسات تخلفات اداری در سازمان حفاظت محیط زیست اشاره کرد و گفت: در ۲۲ جلسه تخلفات اداری تشکیل شده ، تقریبا ۱۴۰ پرونده رسیدگی شده است که ۸۰ پرونده آن تبرئه وحدود ۶۰-۵۰ پرونده متهم داشته ایم.

وی ، با بیان اینکه حدود ۵-۴ میلیون لاستیک فرسوده در تهران وجود دارد، اظهار داشت: حدود ۱۰ در صد از لاستیک های فرسوده بازیافت می شوند و بخش عظیمی از این ضایعات لاستیکی سوزانده می شود که باعث تشدید آلودگی هوای تهران می شود.

همیاران محیط زیست با سازمان حفاظت محیط زیست همکاری می کنند

مدیر کل دفتر ارزیابی عملکرد و رسیدگی به شکایات از دعوت به همکاری همیاران محیط زیست خبر داد و گفت: برای حل معضلات زیست محیطی از مردم بعنوان همیاران محیط زیست کمک می گیریم و علاقمندان به محیط زیست می توانند از طریق سامانه ۱۵۴۰ با سازمان حفاظت محیط زیست در ارتباط باشند.

وی ادامه داد: آیین نامه و مصوبات طرح همیاران محیط زیست در شورای حفاظت و نظارت سازمان حفاظت محیط زیست در حال نهایی شدن است و همیاران محیط زیست با کد شناسایی با این سازمان در ارتباط هستند.

 نبوی در ادامه به برخی از تصرفات غیرقانونی در دوره های قبل اشاره کرد و گفت: برای نمونه پناهگاه حیات وحش کلاه قاضی با وسعت ۳ هزار و ۷۲۶ هکتار ، میزان ۲۶۰ هکتار آن براساس مصوبه کمیسیون امور زیربنایی در دولت گذشته در اختیار مسکن مهر و گردشگری قرار گرفته است و سازمان حفاظت محیط زیست به دنبال بازپس گیری این تصرفات است.

وی درباره وضعیت شکار پرندگان در منطقه میانکاله گفت: در دو مرحله با هماهنگی نیروی انتظامی، یگان ویژه حفاظت و تشکل های مردم برای جمع آوری دام ها در این منطقه اقدام کرده ایم.

نبوی با بیان اینکه به دنبال همسو کردن تشکل های مردم نهاد در استان های گلستان، مازندران و گیلان هستیم تا خود مردم با مردم صحبت کنند و همه چیز چکشی حل نمی شود.

این مقام مسئول تصریح کرد: با همکاری همیاران محیط زیست سال آینده مشکل شکار در میانکاله برطرف می شود.

وی با تاکید بر اینکه موضوع قاچاق حیات وحش جدی است، افزود: ورود و خروج حیات وحش در کشور مشکلات جدی را در پی دارد.

نبوی از دستگیری لنج متخلف در چابهار که به سمت چابهار حرکت می کرد؛ خبر داد و گفت: این لنج نزدیک به ۱۴۰ راس شاهین ویژه و ۲۴۰ راس هوبره با ارزش چند صد میلیاردی تومان که در شرایط بد این حیوانات نگه داری می شدند، کشف شد و در ۴ نقطه در کشور رها سازی شد.

وی ادامه داد : تیم های شکار خارجی برای شکار هوبره وارد کرمان و سمنان می شوند و آسیب های زیادی به حیات وحش می زنند.

نبوی از هماهنگی با ستاد قاچاق و ارز برای مقابله با تخلفات شکار خبر داد و گفت: بزودی تفاهم نامه و نتایج با این ستاد رسانه ای می شود.

این مقام مسئول در خصوص واژگونی متعدد تانکرهای سوخت در استان لرستان گفت: سالانه ۱۵۱ هزار و ۹۷۸ تانکر از مرز وارد ایران می شوند و می بایست از لرستان عبور کنند و رانندگان بعد از ۲۰-۱۵ ساعت رانندگی به این منطقه می رسند و اوج خستگی رانندگان است .

وی ادامه داد : با پیگیری های سازمان حفاظت محیط زیست هماهنگی های لازم برای کنترل ساعت خواب رانندگان با پلیس راهور ناجا انجام داده ایم.


کد مطلب: 54466

آدرس مطلب :
https://www.zistonline.com/news/54466/دریا-خواری-معضل-جدید-زیست-محیطی

زیست آنلاین
  https://www.zistonline.com