کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

بهره گیری از توان دانشگاهی در احیای دریاچه ارومیه بسیار تاثیرگذار است

17 دی 1393 ساعت 9:42

اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی با همراهی سازمان جنگلها و مراتع کشور، برنامه ریزی های لازم را در راستای بهره مندی از ظرفیت دانشگاه ارومیه و دیگر مراکز علمی کشور نظیر دانشگاه تهران انجام داده و از نظرات اساتید و کارشناسان بخش های مرتبط استفاده لازم را می برد.


به گزارش زیست آنلاین به نقل از ایرنا &#۳۹;حسین آخانی&#۳۹; روز چهارشنبه پس از بازدید از وضعیت دریاچه ارومیه در راستای اجرای طرح کنترل ریزگردها افزود: نباید حس شود که دریاچه ارومیه ازبین رفته ویا مرده است وباید باامیدواری و برنامه ریزی در راستای احیای این دریاچه تمام توان مردم و مسئولان بکار گرفته شود.

وی اضافه کرد: تامین منابع آبی موردنیاز دریاچه ارومیه و احیای مراتع و پوشش گیاهی درکنار توجه به کنترل چرای بی رویه و فرهنگ سازی برای مشارکت مردم ازجمله کارهایی است که می توانند در راستای احیای دریاچه ارومیه نقش بسزایی داشته باشند.

وی اظهارکرد: مصرف آب درحوضه آبریز دریاچه ارومیه بسیاربالاست وباید دریک اقدام هماهنگ با همراهی مردم میزان مصرف در این حوضه کاهش یابد.

این استاد محیط زیست دانشگاه تهران ادامه داد: باید توجه داشته باشیم که درصورت خشک شدن دریاچه ارومیه، شرایط برای گسترش ریزگردها فراهم می شود.

آخانی گفت: ریزگردها در اطراف دریاچه ارومیه ایجاد می شود و این امر دربستر دریاچه اتفاق نمی افتد که نشان می دهد باید در راستای کنترل ریزگردها به اطراف دریاچه توجه کنیم.

وی با تاکید بر اینکه کنترل چرای بی رویه یکی ازمواردی است که باید در حوضه دریاچه ارومیه رعایت شود، افزود: نگهداری متمرکز دام ها، تامین علوفه برای آنها، کاهش انرژی مصرفی دام ها در حین چرا و توجه به معیشت دامداران از جمله مواردی است که می تواند در این خصوص بسیار مثمرثمر باشد.

وی اظهار کرد: رسانه ها نیز نقشی اساسی در اجرای طرح های احیای دریاچه ارومیه و کنترل ریزگردها دارند و می توانند با آگاه سازی مردم، آنها را بیشتر همراه کنند.

** بهره گیری از توان دانشگاهی در احیای دریاچه ارومیه بسیار تاثیرگذار است

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بهره گیری از توان دانشگاهی در احیای دریاچه ارومیه بسیار تاثیرگذار است و در صدد هستیم از این توان، بیشترین بهره را ببریم.

&#۳۹;رحمان وهاب زاده&#۳۹; افزود: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی با همراهی سازمان جنگلها و مراتع کشور، برنامه ریزی های لازم را در راستای بهره مندی از ظرفیت دانشگاه ارومیه و دیگر مراکز علمی کشور نظیر دانشگاه تهران انجام داده و از نظرات اساتید و کارشناسان بخش های مرتبط استفاده لازم را می برد.

وی اضافه کرد: یکی ازطرح های اجرایی در راستای احیای دریاچه ارومیه،طرح کنترل ریزگردها در این منطقه است که سازمان جنگلها و مراتع در این خصوص وارد عمل شده و با تمام توان در راستای اجرای آن اقدامات لازم را انجام می دهد.

وی اظهار کرد: یکی از مواردی که در این خصوص مورد توجه قرار گرفته، شناسایی گونه های بومی و کاشت آنها در مراتع و حاشیه دریاچه ارومیه است که این امر با مشاوره کارشناسان این بخش در دست اجراست.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی ادامه داد: امیدواریم با همکاری صاحبنظران و کارشناسان، مردم و مسئولان دولتی بتوانیم در راستای اجرای این طرح موفق باشیم.

دولت تدبیر و امید، افزون بر ۲۵ طرح را در راستای احیای دریاچه ارومیه تدوین کرده که به صورت متناوب به اجرا درمی آید.

دریاچه ارومیه از ۱۸ سال پیش با مشکل کم آبی روبه رو شده و با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، این دولت تمام اهتمام خود را به احیای دریاچه ارومیه و رساندن میزان آب آن به تراز اکولوژیک به کار بسته است.

تراز فعلی دریاچه ارومیه حدود ۱۲۷۰.۵۶ متر است ولی تراز اکولوژیک آن به ۱۲۷۴.۱ متر می رسد.


کد مطلب: 54471

آدرس مطلب :
https://www.zistonline.com/news/54471/بهره-گیری-توان-دانشگاهی-احیای-دریاچه-ارومیه-بسیار-تاثیرگذار

زیست آنلاین
  https://www.zistonline.com