آلودگیهای دریایی تاثیر مستقیم بر سلامت تمام انواع گونههای گیاهی و جانوری دارد که در عمق اقیانوسها زندگی میکنند.
تاثیر مستقیم آلودگیهای دریایی بر سلامت گونههای گیاهی و جانوری
22 دی 1393 ساعت 11:30
آلودگیهای دریایی تاثیر مستقیم بر سلامت تمام انواع گونههای گیاهی و جانوری دارد که در عمق اقیانوسها زندگی میکنند.
به گزارش زیست آنلاین به نقل از ایسنا در ماه اوت سال ۲۰۱۴ میلادی زیست شناسان مرکز علوم دریایی و آکواریوم ویرجینیا از مشاهده یک نهنگ سئی (sei whale) در آب یک رودخانه شگفت زده شدند چرا که این اتفاق یک پدیده کاملا غیرعادی است این آبزیان به طور معمول در آبهای عمیق آتلانتیک زندگی میکنند.
«سوزان بارکو» یکی از محققان این مرکز گفت: این حیوان در زمانی نامناسب و در مکانی غیرعادی مشاهده شده است. همچنین در بررسی انجام شده روی این نهنگ مشخص شد که یک شی پلاستیکی را بلعیده که مانع از غذا خوردن نهنگ میشود.
بسیاری از نهنگها هنگام شنا کردن دهان خود را باز نگه میدارند که حجم بالایی از موجودات و اشیا و مواد اطراف آن وارد دهانشان میشود. در صورتیکه در محیط اطراف این حیوانات، زباله وجود داشته باشد برای آنها مشکلات جدی ایجاد میشود و فرآیند تغذیه و هضم غذا در آنها مشکل پیدا میکند.
اشیاء و اجسام انداخته شده در اقیانوسها مشکل بزرگی برای زندگی دریایی و حیات وحش آن است. مطالعه انجام شده در سال ۲۰۱۴ نشان میدهد بلعیدن اجسام در نزدیک به ۵۶ درصد گونههای آببازان به ثبت رسیده و میزان بلع در برخی از گونهها به ۳۱ درصد میرسد.
همچنین برخی از گونهها بیشتر از گونههای دیگر احتمال دارد که این اشیا و زباله ها را ببلعند.
به نقل از ساینس ورلد ریپورت، اداره ملی جوی و اقیانوسی (NOAA) تاکید کرد تعداد والها و دلفینهایی که سلامت و زندگیشان تحت تاثیر زبالهها و اشیاء رها شده در دریاها قرار میگیرد رو به افزایش است و باعث میشود بسیاری از آنها تلف شده یا شکمشان مملو از زباله شود.
کد مطلب: 54836